Must-see films voor de reisliefhebber

Must-see films voor de reisliefhebber

Naast een enorme reislust zijn wij ook mega film addicts. Zo bingewatchen we regelmatig Lord of The Rings, hebben we onze eigen Oscar avond (waarbij we alle films van te voren al hebben gezien) en zijn we altijd up-to-date over de nieuwste films. Als reisliefhebbers zijn er bepaalde films die je absoluut gezien moet hebben! Daarom hebben wij onze favoriete films voor je verzameld. Niet alleen voor de reisliefhebbers maar iedereen die zin heeft in een gezellige movie night.

Into the Wild

Natuurlijk moet deze lijst beginnen met Into The Wild. Iedereen moet deze film een keer gezien hebben. Al is het alleen maar vanwege de geweldige soundtrack van Eddie Vedder. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chris McCandless. Hij liet alles en iedereen achter om de wildernis in te gaan.

Wild

Ook de film Wild is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Het verhaal gaat over Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon, die besluit om zonder enige ervaring de Pacific Crest Trail te hiken als een soort van therapie om haar scheiding en de dood van haar moeder te verwerken. Absoluut een must-see.

The Darjeeling Limited

The Darjeeling Limited is een film geregisseerd door Wes Anderson, o.a. ook bekend van The Grand Budapest Hotel (ook een leuke film) en Moonrise Kingdom (misschien nog wel leuker). Drie broers hebben elkaar jaren niet gezien en maken na de dood van hun vader een treinreis met de ‘The Darjeeling Limited’ trein door de woestijn van Rajasthan in India. Wel een beetje een filmstijl waar je van moet houden.

Everest

De film Everest is misschien niet ideaal om te kijken net voordat je een hike gaat doen in de Himalaya, maar alle andere momenten zeg ik doen! Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee klimexpedities die de Mount Everest in 1996 hebben beklommen en werden getroffen door een zware storm.

Seven Years in Tibet

Ik zeg een super jonge Brad Pitt altijd goed! Seven Years in Tibet is een verfilming van de biografie van Heinrich Harrer en gaat over zijn reiservaringen als bergbeklimmer in Tibet.

The Beach

Ik zeg een super jonge Leonardo Dicaprio, ook altijd goed ;p. Ondertussen is The Beach al 20 jaar oud. Holy crap! Maar deze film blijft altijd leuk om te kijken. De film gaat over een jonge Amerikaan die een wereldreis maakt en in Thailand hoort over een paradijs dat niemand kan bereiken. Natuurlijk lukt Leonardo Dicaprio dit wel, want laten we eerlijk wezen wat kan Leo niet behalve dan een vlot delen met Kate Winslett.

Expedition happiness

Felix Starck en zijn vriendin Selima Taibi deden waar veel mensen van dromen: een bus ombouwen en vervolgens de wereld verkennen. Zij hebben hun verhaal vastgelegd met de docu Expedition happiness. Het is niet de beste docu of film die er bestaat, maar als roadtripper of kampeerliefhebber is dit een heerlijke film om te kijken. Deze film staat ook op netflix.

Ook kan ik echt smullen van natuurdocu’s. Op dit moment zijn we Night on Earth aan het kijken. Super tof! Maar ook Oceans, Life en natuurlijk Earth zijn geweldige docu’s om te bingewatchen. WHAT?!??!! Staat jouw favoriet er niet bij? Laat het weten in een reactie.

Wellicht ook leuk om te lezen

Eén reactie op “Must-see films voor de reisliefhebber”

  1. Maria schreef:

    Goeie tips 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *