Fit blijven op Reis #hoedan

Fit blijven op Reis #hoedan

Zoals de naam Foedsie al doet vermoeden hou ik van FOOD en al helemaal van het ontdekken van nieuwe gerechten en hotspots in vreemde landen. Zijn we in Nederland dan gaat de Sporty Spice modus aan! 4 tot 5 keer per week sporten en smoothie bowls happen is dan niks geks.

Op reis is dit natuurlijk veel lastiger, maar wel echt een must. Vooral voor iemand die zo enorm van eten houdt (ooit een stuk zwaarder was) en tegen een glas bier of wijn niet snel nee kan zeggen. Om te zorgen dat ik tijdens het roadtrippen nog steeds door onze Mercedes deur pas, heb ik een mooie balans gevonden tussen volop genieten en gezond leven.

FOODmood

Elk pondje komt door het mondje. Tja…. dit horen we helaas ons hele leven al. Niet leuk maar stiekem wel een beetje waar. Ik kan sporten wat ik wil als ik elke dag toetjes loop te bulken dan heeft dat extra hardlooprondje echt geen zin meer.

Onze instagram feed staat misschien vol met leuke restaurantjes en speciaalbiertjes, ook wij eten gewoon gezellig bij de camper. En als we dat dan doen, dan kiezen we bijna altijd voor een healthy maaltijd. Van een goed gevuld soepje, lekkere salade tot een vega barbecue met heel veel groente. Zo blijft het allemaal een beetje in balans.

fit op reis

Sporten tijden het roadtrippen

Iets wat ik thuis echt vreselijk vind, maar op reis best graag doe is hardlopen. Het is altijd een stap om te beginnen, maar eenmaal aan de wandel vind ik het heerlijk. Plus het is de perfecte manier om meteen wat meer van de omgeving te ontdekken. Ik zet vaak een podcast op en ren zo een mooi rondje.

Hardlopen is leuk voor je conditie maar de spieren moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Een fitness app waar ik al jaren bij zweer is Fitplan. Je hebt de keuze uit talloze trainingen waaronder de populaire workouts van Linn Lowes. De workouts worden eenvoudig uitgelegd met video en er is altijd een compleet workout schema. Hoewel veel trainingen gericht zijn op sportscholen, heb je ook workouts met alleen lichaamsgewicht of resistance bands.Ideaal voor als je aan het roadtrippen bent.

Handige fitness items om mee te nemen op reis

In de bus (of koffer) is er helaas geen plaats voor fitness steps, hometrainers of een complete dumbbell set. Maar dat betekent zeker niet dat je helemaal geen fitness gear mee kunt nemen. Iets wat namelijk altijd mee op reis gaat, zijn mijn resistance bands. Multifunctioneel en heel licht. Met resistance bands kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig dumbbell curls doen voor de armspieren en het is de perfecte vervanging voor de beentrainer.

Ook het springtouw en yogamat gaan altijd mee in de bus.

Lopen, zwemmen en surfen

Even de hond uitlaten, vuilnis weggooien, douche pakken, supermarkt opzoeken en zelfs voor het toilet moet je soms een hele wandeling maken. Elke dag proberen we dan ook minimaal 10k stappen te nemen en dat gaat eigenlijk altijd wel vanzelf. Gaan we naar een stad, dan is het niet gek dat we zo de 20.000 stappen halen en dat mag dan zeker wel gevierd worden met een biertje. Om bij te houden hoeveel stappen ik per dag zet, heb ik mezelf een tijdje geleden een fitbit cadeau gedaan. Ideaal om je stappen in de gaten te houden.

Naast flink wat wandelen is er natuurlijk niets zo fijn als de dag eindigen op het strand. Leroy duikt dan vaak nog even in het water in. Soms alleen om te zwemmen, maar als de condities goed zijn dan gaat ook het surfboard mee.

Fit blijven op reis is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Probeer gezond te eten wanneer dit mogelijk is, loop veel en probeer zo nu en dan ook even een workout in te plannen. Dan is die extra brownie echt niet meer zo erg hoor

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *