Drone meenemen op reis: waar moet je opletten

Prachtige drone shots: we smullen er allemaal van! Het laat een bestemming vaak van een hele nieuwe kant zien. Een kant die we via de normale lens niet kunnen bewonderen. Niet zo gek dat steeds meer mensen de aankoop van een drone overwegen. Maar mag je een drone altijd meenemen op reis? Waar moet je opletten? En wat zijn de beste drones om mee te nemen op reis? Je leest onze tips in dit artikel.

Deze drone gebruiken wij!

Ooit zijn we begonnen met de DJI spark. De eerste mini drone van DJI, maar vorig jaar hebben we de DJI Mavic Mini 2 aangeschaft. Hoewel ik nog steeds erg tevreden ben over de Spark hebben we uiteindelijk gekozen voor de DJI Mavic Mini. De reden is dat de nieuwste Mavic mini in 4k kan filmen en de drone weegt slechts 249 gram.
Het gewicht was uiteindelijk doorslaggevend.

Sinds kort heeft DJI een nieuwe mini drone, de DJI mini 3 pro. Nog steeds 249 gram, maar dit keer met vele extra’s zoals 3-weg obstakeldetectie (voor/achter/onder), verticale opname optie en een langere batterijduur.

Vorig jaar is namelijk de regelgeving verandert en sindsdien is een vliegbewijs verplicht voor het vliegen van een drone zwaarder dan 250 gram. Wij reizen bovendien het liefst alleen met handbagage. De DJI mini Mavic is net iets groter dan een powerbank, dus daar is altijd wel plek voor.

Maakt grootte en gewicht voor jou niet zoveel uit, dan is de “normale” DJI Mavic ook een absolute aanrader. Deze drone heeft een iets groter bereik en langere batterijduur. Een compleet aanbod drones vind je bij de webshop van Quadcopter-shop.

De drones van DJI zijn altijd van topkwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. De meeste drones die je ziet vliegen zijn van dit merk en dat is zeker niet voor niets. Niet alleen maken de drones prachtige beelden en zijn ze voorzien van een goede stabilisatie (erg belangrijk). Ook de service van DJI is top!

 

Drone beelden geschoten met onze Mini Mavic 2 in Sri Lanka

 

Zijn drones overal in de wereld toegestaan?

Helaas niet, in sommige landen zijn drones niet toegestaan en daarnaast heeft elk land zijn eigen regels. In o.a. Cuba, Thailand, Marokko en Turkije wordt streng gecontroleerd op drones en in het ergste geval kan je drone dan ook in beslag genomen worden bij de douane. In de meeste landen is het vliegen van een drone wel toegestaan, maar het is verstandig om je van tevoren goed in te lezen over de drone regels van je bestemming.

Hoewel in elk land eigen regels gelden,is het vliegen over steden, wegen, luchthavens, huizen en beschermde natuurgebieden in de meeste gevallen verboden.

Drone meenemen in de handbagage of ruimbagage

Het liefst wil je je drone meenemen in je handbagage, zo weet je dat je drone voorzichtig wordt vervoert en de kans op het verliezen van je bagage is natuurlijk veel minder groot.

Bij de meeste vliegmaatschappijen mag de drone mee als handbagage, maar er gelden wel belangrijke regels m.b.t. het vervoeren van de batterijen. Zo moeten de batterijen vaak apart ingepakt worden. Ook is het niet standaard dat je drone mee mag als handbagage. Zo vlogen wij onlangs met Emirates waarbij de drone in het ruim moest en de batterij apart vervoert moest worden in de handbagage. Check daarom van tevoren goed de regels van je vliegmaatschappij.

Handige tips voor je drone

  • Update je drone altijd voor vertrek
  • Controleer of je drone wordt gedekt door je reisverzekering
  • Zorg voor een handige case bij het vervoeren van je drone, zodat deze extra goed beschermd is

.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *