5 tips om je vliegreis optimaal voor te bereiden

Als je vaker hebt gevlogen, weet je dat de prijzen voor een ticket erg uiteen kunnen liggen. Daarnaast kan het goedkoper zijn om vanaf een andere luchthaven te vertrekken dan de dichtstbijzijnde, zoals Düsseldorf Airport, afgekort DUS. Deze Duitse luchthaven ligt niet ver over de grens bij Venlo en Roermond in Limburg. Dagelijks vertrekken vanaf Düsseldorf diverse vluchten naar zowel nationale als internationale bestemmingen. Genoeg om uit te kiezen dus! Wij gaan je wat tips geven om je vliegreis vanaf deze luchthaven, of iedere andere luchthaven natuurlijk, zo goed mogelijk voor te bereiden.

Koffer inpakken

Een reis start vaak bij het inpakken van je koffer of reistas. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet, kun je gebruik maken van één van de vele inpaklijsten op internet. Zo weet je (bijna) zeker dat je niks vergeet mee te nemen op vakantie. Veel vergeten artikelen zijn een zonnebril, badkleding, opladers en je tandenborstel. Veel spullen zijn gewoon nog te kopen op de vakantiebestemming, maar toch is het hebben van goed passende badkleding wel fijn om te hebben, zodat je niet de hele vakantie op zoekt hoeft naar een goede bikini of zwembroek.

Reserveer vooraf een parkeerplaats

Als je vliegt vanaf Dusseldorf is het een logische keuze om hier met de auto heen te rijden. Bij aankomst bij de luchthaven dien je de auto op een veilige plek achter te laten. Er zijn tal van parkeerplaatsen waar je uit kunt kiezen, zowel officiële als alternatieve parkings. Een parking Dusseldorf Airport hoeft niet duur te zijn en kan al voor een paar tientjes per week. Zo is er de keuze bij alternatieve parkings tussen shuttle- of valetservice. De goedkope shuttleservices zorgen ervoor dat je met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht na het parkeren en bij terugkomst weer opgehaald wordt. Met valetservice stap je uit bij de luchthaven en wordt je auto geparkeerd door een ervaren chauffeur. Voordeel van vooraf reserveren is dat het je veel geld kan schelen. Ter plaatse zijn de kosten vaak veel hoger en dus betaal je onnodig teveel geld wat natuurlijk niemand wil.

Handbagage inpakken

Misschien iets minder belangrijk dan je koffer, maar toch is het fijn om ook je handbagage weloverwogen ‘in te richten’. Afhankelijk van hoe lang je reis is en op welke tijden je vliegt, kan het fijn zijn om een nekkussen en oogmasker mee te nemen in een poging om te slapen tijdens de vlucht. Het kan ook fijn zijn om oortjes mee te nemen, zodat je lekker naar muziek kunt luisteren. Neem een leesboek mee of een puzzelboekje, zodat je wat te doen hebt tijdens de vlucht. Voor mensen die last hebben van dichte oren is het verstandig om kauwgom mee te nemen. Dit helpt vaak om je oren open te houden, waardoor je er geen last van hebt tijdens en na je vlucht. Ook lippenbalsem is fijn, aangezien de lucht in een vliegtuig altijd erg droog is. Check ook de maximale toegestane afmeting van handbagage, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Regels rondom vloeistoffen in het vliegtuig

Misschien heb jij al zo vaak gevlogen dat je precies weet hoe het zit met vloeistoffen in je bagage. Voor de mensen die niet vaak vliegen of al een hele tijd niet meer hebben gevlogen, zetten we het graag nog eens op een rij. Het is niet toegestaan om een flesje water in je tas te hebben tijdens de security check. Het is wel toegestaan om een leeg flesje mee te nemen en deze na de controle te vullen op de toiletten. Vloeistoffen zijn enkel toegestaan in een doorzichtig en afsluitbaar zakje, zoals een ziplock zakje. Per passagier mag je één zakje meenemen en alle vloeistoffen hierin mogen maximaal 100 ml bevatten per verpakking. Maximaal mogen er ook maar 10 verpakkingen in je bagage. Als je op de luchthaven een lekker geurtje tax-free hebt gekocht dat meer dan 100 ml is, mag je dit meenemen zolang het verpakt en verzegeld is. Buiten de EU kunnen de regels anders zijn, dus check dit van tevoren. Zo is het in Australië bijvoorbeeld verboden.

Maak een planning

Misschien overbodig om te benoemen, maar maak een soort planning van je reis. Bekijk naar welke gate je moet, hoe laat het vliegtuis precies vertrekt en reken uit hoe laat je op de luchthaven wilt zijn. Als je gaat parkeren met shuttleservice, is het verstandig om daar zeker een half uur voor te rekenen. Dit is zowel de transfertijd als de wachttijd. Bij vliegen geldt: liever te vroeg dan te laat op de luchthaven. Er is genoeg te doen op de luchthaven waardoor jij je prima zal vermaken tijdens het wachten. Als je dit allemaal hebt gedaan, ben je helemaal klaar om te gaan reizen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *