TOP
Image Alt

Foedsie

corn chowder

Makkelijke Mais Chowder

Mooi opmaken is onmogelijk, maar dit gerecht is heerlijk, makkelijk en met goedkoop. Chowder is een soort soep, maar dan net iets dikker.

Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram mais (blik of diepvries)
  • 1 kleine zoete aardappel
  • Wortels
  • Ui
  • Ontbijtspek
  • 150 gram kipfilet (of restjes van een dag van te voren)
  • Kippenbouillon
  • Peper & Zout
  • Bosui
  • Lekker voor erbij Matze cracker of oerboord

Bereiding

  1. Zet 1 liter kippenbouillon op het vuur en voeg hier de kipfilet aan toe. Laat dit rustig koken.
  2. Bak de ontbijtspek of baco totdat het krokant is. Snij ondertussen de wortel, ui en zoete aardappel klein. Haal de spek eruit en leg ze op een keukenpapiertje.
  3. Voeg de wortel, ui en zoete aardappel toe aan de pan waar je de bacon in hebt gebakken. Voeg eventueel nog wat olijfolie aan de pan toe mocht dit nodig zijn. Bak voor ongeveer 10 minuten.
  4. Haal de kipfilet uit de bouillon en trek de kipfilet los met een vork.
  5. Voeg de kipfilet toe aan de rest met wat peper en zout en bak mee voor ongeveer 5 minuten.
  6. Als laatste voeg je de mais toe
  7. Beetje voor beetje kun je nu de bouillon toevoegen en laat dit staan totdat alle groentes zacht zijn
  8. Pureer ongeveer 1/3 van het geheel fijn. Dit kan met een keukenmachine of staafmixer. Voeg dit deel dan weer toe aan het geheel.
  9. Serveer in diepe borden of kommen. Snij de spek in kleine stukjes en voeg dit toe aan de chowder samen met de bosui.

Smakelijk……

Post a Comment