Maissoep (favoriet)

Maissoep, een soep die ik erg vaak maak en absoluut een favoriet is. Dit soepje is namelijk makkelijk te maken, budget vriendelijk en super smakelijk. Ik heb altijd wel ergens een blik mais in huis staan, ui en knoflook waardoor ik deze soep altijd snel kan maken.

Duur: 20 minuten

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 grote ui
1 teen knoflook
3 cm verse gember
1 tl paprika poeder
1 el bloem
1 rode paprika
1 blik maiskorrel (of mais uit de diepvries)
1 liter kippenbouillon
half blikje kokosmelk (kun je ook weglaten)
Eventueel als garnering: Bosui of alfalfa

Bereiding

  1. Zet een pan op het vuur en snij de ui in kleine stukje. Verhit de olie in de pan en fruit de ui voor 5 minuten. Voeg knoflook, gember, paprikapoeder en bloem eraan toe. Laat het geheel binden.
  2. Snij de paprika in stukjes en voeg dit toe samen met de mais (met vocht).
  3. Voeg de kippenbouillon en eventueel de kokosmelk toe. Laat dit ongeveer 15 minuten al roerend koken.
  4. Pureer met de staafmixer het geheel fijn. Ik vind het zelf altijd wel lekker als de soep nog een beetje structuur heeft.
  5. Schenk de soep in kommetjes en garneer eventueel met bosui of alfalfa.

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Foedsie op