Maissoep (favoriet)

Maissoep (favoriet)

Maissoep, een soep die ik erg vaak maak en absoluut een favoriet is. Dit soepje is namelijk makkelijk te maken, budget vriendelijk en super smakelijk. Ik heb altijd wel ergens een blik mais in huis staan, ui en knoflook waardoor ik deze soep altijd snel kan maken.

Duur: 20 minuten

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 grote ui
1 teen knoflook
3 cm verse gember
1 tl paprika poeder
1 el bloem
1 rode paprika
1 blik maiskorrel (of mais uit de diepvries)
1 liter kippenbouillon
half blikje kokosmelk (kun je ook weglaten)
Eventueel als garnering: Bosui of alfalfa

Bereiding

  1. Zet een pan op het vuur en snij de ui in kleine stukje. Verhit de olie in de pan en fruit de ui voor 5 minuten. Voeg knoflook, gember, paprikapoeder en bloem eraan toe. Laat het geheel binden.
  2. Snij de paprika in stukjes en voeg dit toe samen met de mais (met vocht).
  3. Voeg de kippenbouillon en eventueel de kokosmelk toe. Laat dit ongeveer 15 minuten al roerend koken.
  4. Pureer met de staafmixer het geheel fijn. Ik vind het zelf altijd wel lekker als de soep nog een beetje structuur heeft.
  5. Schenk de soep in kommetjes en garneer eventueel met bosui of alfalfa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie