Broodje Biefstuk

Broodje Biefstuk

Niet zo zin om te koken, een kater, snelle hap of je vrienden verassen met iets lekker dan is dit broodje perfect! Het is fijn om een paar simpele gerechten te hebben die niet veel tijd kosten om te maken, maar toch verrassend lekker zijn. Vooral op vrijdag heb ik niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Na een dag werken en als eerste dag van het weekend wil ik iets lekkers eten wat niet te veel moeite kost. Vroeger werd dit al snel pizza, friet of gingen we ergens wat eten. Dit broodje is een perfect alternatief. Oké het is misschien geen superfood gerecht, maar altijd nog beter dan een pizza of een frietje. Daarnaast is het simpelweg gewoon ontzettend lekker!! Wat natuurlijk reden nummer 1 is om dit gerecht te maken.

Ingrediënten

 • Ciabatta
 • Biefstuk (Ongeveer 200 gram voor 1 ciabatta)
 • Rucola
 • Geroosterde paprika
 • Champignon
 • Truffel mayonaise
 • Tijm
 • Peterselie
 • Italiaanse kruiden
 • Knoflook 1x
 1. Bak de ciabatta af in de oven
 2. Wrijf de biefstuk in met olijfolie, tijm en peper & zout en grill kort aan beide kanten
 3. Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje olijfolie. Snij de champignons in kleine stukjes en voeg dit samen met de knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Ondertussen zal de Ciabatta al klaar zijn. Haal deze alvast uit de oven en laat afkoelen.
 4. Hak de gegrilde paprika klein samen met de peterselie. Leg dit vervolgens apart.
 5. Maak de snijplank niet schoon, maar leg hier de biefstuk op en snij in kleine stukjes.
 6. Snij de afgekoelde Ciabatta doormidden. Smeer eerst een laagje truffel mayonaise op het brood en voeg hier vervolgens een laagje rucola aan
 7. Verdeel de stukjes biefstuk over het brood. Voeg hier vervolgens de paprikamengsel en champignons aan toe
 8. Besprenkel de bovenkant met olijfolie en wrijf dit eerst nog over de snijplak waar je de paprikamengsel en biefstuk op hebt gesneden. Snij de ciabatta in vier stukken.

Voila! Binnen 20 minuten een heerlijk gerecht op tafel. Ook lekker voor erbij, krieltjes uit over met rozemarijn of een heerlijke salade.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie