Doha Qatar
Doha Qatar

Doha Qatar

Daar gaan we dan. 6 maanden reizen door Azië. Ik kan het nog steeds bijna niet geloven, maar het is toch echt. Want hier zit ik dan te schrijven in een vol vliegtuig richting Kuala Lumpur. We vliegen met Qatar Airways en hebben een overstap in Doha van meer dan 20 uur. Een perfecte kans om de stad te verkennen. Even heerlijk bijkomen en alvast een beetje genieten van onze eerste bestemming van onze fantastische reis. En wat ben ik blij met deze keuze. Want in plaats van 20 uur op een saai vliegveld te zitten, hebben we nu heerlijk genoten van Doha.

Doha overstap, ga de stad in

Je hoeft bij Doha vooraf niet je visum aan te vragen, dit kun je namelijk direct bij aankomst doen. Dit is zo gepiept en kost je ongeveer 25 euro p.p. Naar de stad is het nog geen 15 minuten. Dus heb je wat extra tijd of zelfs een nachtje, ga de stad in! Het is echt een aanrader.

Doha-17

Doha

Doha, letterlijke vertaling de grote boom, is de hoofdstad van Qatar. Er wonen hier ongeveer 800.000 inwoners en dit is meer dan 60% van de hele bevolking van Qatar en is het economisch hart van het land. Je vind in de stad een woestijnklimaat wat simpelweg betekent dat het in de stad heel erg warm is en er nauwelijks regen valt. Overdag kunnen de temperaturen in de zomer tot 45 graden stijgen. De meeste bewoners van Doha komen niet uit Qatar zelf, maar uit Zuid- en Zuidoost-Aziatische landen zoals Pakistan, India, Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, de Filipijnen en Indonesië.

Doha-11

Verblijven in Doha: Souq Waqif Boutique hotels

Als je op zoek gaat naar to do’s in Doha dan komt al snel de Souq Waqif markt naar boven. Niet zo gek, want dit is absoluut de leukste omgeving om te verblijven in Doha. Een welbekend en populair hotel in deze omgeving is het Souq Waqif Boutique hotels. Rondom de Souq Waqif market vind je maar liefst 9 verschillende hotels en een tiende hotel dat in 2018 zijn deuren zal openen. Allemaal met een eigen stijl en tegelijkertijd perfect op elkaar afgestemd. Geen hypermoderne gebouwen, maar knusse hotels in Arabische stijl met karakter. Een fijne, knusse sfeer waar veel aandacht is besteedt aan ieder detail. De hotels zijn in oude stijl gebouwd zodat het volledig aansluit op de rest van de omgeving. Foedsie werd door Souq Waqif Boutique hotels uitgenodigd. Lees meer over deze fijne ervaring.

Doha-21

Eten in Souq Waqif

Helaas waren de meeste restaurants gesloten in verband met de Ramadan. In ons hotel hadden we de keuze uit vier verschillende ontbijtjes. Mijn keuze: heerlijke falafel met hummus voor ontbijt. Hier kun je me ieder moment van de dag voor wakker maken, dus ik begon de dag als een zeer tevreden mens. Ook lunch was heerlijk, al hoewel ik het zelf ook wel leuk had gevonden om lekker buiten op straat de lokale gerechten te proberen. Helaas was dit voor de Ramadan geen optie. Tip: wil je Doha goed meemaken, ga dan buiten de Ramadam.

Doha-10

Spa treatment Souq Waqif Boutique

Wil je na een lange vlucht echt helemaal tot rust komen, kies dan voor één van de heerlijke behandelingen bij de spa van Souq Waqif Boutique hotels. In de spa vind je een prachtige hammam, sauna’s en kun je genieten van talloze heerlijke gezichtsbehandelingen of massage. Zo kun je heerlijk ontspannen de rest van je vlucht uitzitten.

Doha-29

To Do in Doha

Souq Waqif Market
Hier kun je jezelf prima een hele dag vermaken. Van talloze kleurrijke restaurants en Shisha Lounges tot traditionele kruiden, kleurrijke stoffen, goud en geurtjes op de markt. De markt bestaat al meer dan 100 jaar. In 2006 is d markt compleet gerenoveerd, maar wel in traditionele stijl behouden. Dit gebied is erg populair, niet alleen bij de toeristen maar ook bij de lokale bevolking. Je kan hier shoppen en vervolgens heerlijke buiten dineren bij één van de vele restaurantjes op de markt.
Het is een doolhof van talloze smalle straatjes. Een bijzonder gezicht. Je vind in dit deel geen hoge gebouwen. De bouwstijl is traditioneel gebleven waarbij alleen gebruik is gemaakt van lokale materialen, zoals bamboe, modder, palmbladen en veel hout.
In April vind je hier een jaarlijkse lente festival met veel theater en muziek.

Doha-26

Museum voor Islamitische Kunst
In het Museum voor Islamitische Kunst vind je een collectie van islamitische kunst, zoals manuscripten, textielen en keramieken uit meerdere continenten. Het in 2008 voor het publiek geopende museum is gebouwd op een aangelegd schiereiland in de Perzische Golf naar ontwerp van de architect I.M. Pei.

Verblijven in Doha

 • Accommodatie: Souq Waqif Boutique Hotels
 • Eten: Op Souq Waqif Market
 • Shoppen: Shouq Waqif Market
 • To Do: Naar de markt gaan, bezoekje aan het museum of een duikje in deze
 • Kortom: een fijne plek om even bij te komen. Zeker een aanrader als je even tijd hebt om de stad te bezoeken of naar Azië vliegt en liever iet in één keer door wilt gaan.

Wellicht ook leuk om te lezen

7 reacties op “Doha Qatar”

 1. Daisy schreef:

  Wat een bijzondere start van jullie reis. Ook de wellness uitgeprobeerd? Dat ziet er namelijk heerlijk uit. Op naar het volgende avontuur

 2. Maria schreef:

  Wauw wauw wat een mooi begin van jullie reis, en dat hotel niet normaal hoe mooi!! Fijn genieten samen. Liefs uit een regenachtig Nederasselt xxx

 3. maria schreef:

  mooi filmpje zo zijn we er toch een beetje bij ,stuur maar veeel foto’s en filmpjes door !!!

 4. Denise schreef:

  Wouw nu al mooi allemaal

 5. Lawrence schreef:

  Mooi begin van het avontuur!

 6. Maria Marto schreef:

  Super dat we jullie kunnen volgen. Een mooi begin van jullie prachtige trip. Geniet van elke minuut! ?

 7. Mahwish - Mammie Mammie schreef:

  Wat mooi! Lijkt me geweldig om zelf ook eens die kant op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *