Zomerfeesten 2018

Zomerfeesten 2018

YASSSSSS!!! Nog een paar daagjes en dan mogen de voetjes weer van de vloer tijdens de zomerfeesten in Nijmegen. En wat is het fijn om er dit jaar weer bij te zijn.

Voor de mensen die de zomerfeesten niet kennen; terwijl alle vierdaagselopers 4 dagen in de derde week van juli zich een ongeluk ploeteren, gaan er ongeveer 200.000 mensen per dag de Nijmeegse stad in om te feesten. Het is het grootste meerdaagse vrij toegankelijke evenement van Europa! En het is helemaal fantastisch, geweldig, kei lekker, echt te gek!! Dus zet het snel in je agenda en gaaan met die banaan!

Overal in Nijmegen zijn vanaf 14 juli een week lang feestjes en leuke pleintjes te vinden. Ontdek de leukste tips in dit artikel.

Favorietjes van Foedsie

smkmrkt

Heel lang was er niks en toen ineens was daar smkmrkt! En wat is het fijn om dit festival erbij te hebben! Je vindt hier super veel foodtrucks met heerlijk eten, er is livemuziek en iedere avond wel een feestje. Er heerst een heerlijk relaxte sfeer. Je kan hier helemaal losgaan maar ook even lekker bijkomen. Ook erg leuk om met kinderen te bezoeken.

De Kaaij

Het begon ooit heel klein, maar is ondertussen uitgegroeid tot het culturele terras van Nijmegen. Het is een heerlijke plek aan de waal. Je kunt hier fantastisch eten, dansen en gezellig borrelen. Als je eenmaal een plekje hebt veroverd dan wil je hier eigenlijk niet meer weg. Tijdens de zomerfeesten is het hier ‘s avonds helaas erg druk geworden, maar overdag is dit een fijne plek om naartoe te gaan.

Het valkhof festival & Club Voerweg

Dit festival heeft een toplocatie weten te bemachtigen tijdens de zomerfeesten. Jaarlijks vind je in het valkhofpark de leukste bandjes en livemuziek. Van indiepop tot postpunk! Maar ook gaan de voetjes van de vloer bij Club Voerweg met de dikste electro, techno of house beats. Je hebt hier echt van alles! En het mooiste van alles, entree is helemaal gratis.

Festival op ‘t eiland

Al is het alleen maar zodat je het schattige pondje kunt nemen vanaf de Kaaij, je moet minimaal 1 keer tijdens de zomerfeesten voet aan wal zetten bij het Festival op ´t Eiland. Dé plek om even ontsnappen aan de drukte. Ook hier heb je alles, eten, muziek maar ook theater.

 

zomerfeesten de kaaij

Waar moet je eten tijdens de zomerfeest?

Eten kan echt overal tijdens de zomerfeesten. Overal in de stad vind je leuke foodtrucks waar je super goed kunt eten, zoals op smkmrkt of de Kaaij. Door de drukte kan het soms een beetje druk zijn. Wij hebben een leuke tips voor een paar goed verstopte eetplekjes.

 • Bij  HENNES LATIN STAGE tegenover Club Voerweg vind je jaarlijks een hamburgertent met gruwelijk goede burgers voor een normale prijs. En het is er vaak lekker rustig.
 • Bij Kelfkensbos had je normaal gesproken ook veel eettentjes staan. Dit jaar komt hier Zomerbar 024 te staan. Waar je ook een hapje kunt doen.
 • Wil je liever echt even ergens rustig gaan zitten, dan kun je ook een hapje doen bij bijv. De Firma, Cali of De Hemel. Deze restaurants bevinden zich midden in het centrum, maar wel een beetje verstopt van de drukte.
 • Veel mensen lopen over de Ramblas heen om zo snel mogelijk de stad in te komen. Zonde want je kan hier vaak gezellig zitten en je hebt er heel veel foodtrucks met goed eten.
 • De meeste mensen gaan naar het valkhof festival voor de muziek of een dansje, waardoor het bij de foodtrucks vaak een stuk minder druk dan bijv. een smkmrkt of De Kaaij. Tip dus!

zomerfeesten 2018

Waar kan ik dansen

OVERAL! Maar wij vinden vooral de volgende plekken erg leuk:

 • Overdag is SMKMRKT heel rustig en relaxed, maar ´s avonds gaan de heupen los met feestjes als Chocolade, Drift en Het Zusje van Debbie. Ook kun je van 18-20 juli helemaal los gaan bij Drift op de boot. Je raadt het al, dat is het festival Drift maar dan op een boot. Je moet hier wel eventjes kaartjes voor kopen.
 • Latin Lovers opgelet, want bij Hennes Latin Stage vind je iedere avond vele trillende billetjes.
 • Liever electro, house of techno dan is Club Voerweg iets voor jou!
 • Daarnaast zijn er iedere avond feestje op het ´t eiland en De Kaaij, maar is ook het Faberplein en het plein bij Van Ouds erg leuk om te bezoeken.

zomerfeesten 2018

Ook leuk

 • Natuurlijk mag je de Waal in Vlammen op zondag niet missen. Ga naar Festival op ´t eiland of SMKMRKT voor het beste uitzicht.
 • Absoluut een drankje doen bij de nieuwe Zomerbar 024.
 • Lekker chillen in De Relaxerette. Relaxuhhh wat? Uitrusten van al het feesten doe je op Festival op ‘t eiland in de Relaxerette. Een reuzenrad met hangmatten.
 • Woensdag zijn wij 100% te vinden bij De Likt in het Valkhof festival.
 • Je kan iedere dag een Yoga lesje pakken van 14:00 – 14:40 bij Kelfkesbos.
 • Tijdens roze woensdag is Thomtom in de Van welderenstraat the place to be voor de jaarlijkse dragshow
 • Zin in een beetje Happy hardcore dan moet je donderdag 19 juli bij de grote markt zijn. Hier komen namelijk de Party Animals!

Holy-crap-a-moly! What! Staat jouw favoriete foodtruck, leukste dansplek, beste muziektip er niet bij! Mail dan [email protected] en dan voegen we dit toch gewoon even toe.

 

zomerfeesten 2018

 

 

 

Eén reactie op “Zomerfeesten 2018”

 1. Maria schreef:

  Dat wordt kiezen er staan zoveel leuke plekjes bij, fijn hè dat jullie nu mee kunnen feesten.al snap ik wel dat het niet te vergelijken is met die mooie reis die jullie vorig jaar hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *