Mutiara Taman Negara Resort, Taman Negara

Mutiara Taman Negara Resort, Taman Negara

 

Het is wat aan de prijs, maar het Mutiara Taman Negara Resort is absoluut de nummer 1 plek om te verblijven als je naar Taman Negara gaat. Je zit namelijk met je houten hutje direct aan de jungle. Een wandeling maken gaat daardoor een stuk makkelijker en ook de kans op dieren spotten is veel groter. Wij verbleven in huisje nummer 50. Perfecte locatie, dichtbij de ingang van de jungle, maar ook het restaurant en de boottaxi.

De kosten

We verbleven hier 3 nachten en hadden op het einde nog steeds het idee dat we te weinig hadden gezien. Je betaalt per nacht ongeveer 100 euro, maar het hotel heeft ook goedkope hostel plekken. Tegenover het resort heb je ook nog voldoende keuze aan goedkopere accommodatie.

Welcome to the jungle

Je kan kiezen om direct met de bus naar het resort te gaan of met een bootje. Deze boottocht duurt ongeveer 3 uur en is niet echt comfortabel, maar wij vonden het de moeite waard. Langs de oevers waan je je direct in een andere wereld. Gigantische bomen en heerlijke geluiden. Na 3 uurtjes in de bus en nog eens 3 uurtjes boot, kwamen rond 5 uur aan in het resort. De kamers zijn heerlijk ruim en hebben een leuke veranda. Het geluid is prachtig, precies zoals een jungle hoort te klinken. Net voordat ik een douche wil pakken, hoor ik harde geluiden op het dak en rondom het huisje. Wat blijkt de apen uit de jungle komen even gedag zeggen. Een beetje angstig besluiten we op onze veranda het spektakel van spelende baby aapjes, strenge ouders en nieuwsgierige aapjes te bewonderen. Wow, het is een feit: we zijn in de jungle! Dit is gewoon echt, wat onwerkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *