Kuala Lumpur Hotspots & Foodspots

De wereldstad Kuala Lumpur. Wij vonden het een heerlijke plek. Toch zijn de meningen over deze stad zijn wat verdeeld. Het is inderdaad geen Rome of Parijs met romantische straatjes en prachtige koloniale gebouwen, maar Kuala Lumpur heeft wel ontzettend veel te bieden. Ten eerste (voor mij het belangrijkste) het eten is GEWELDIG!! Vooral de Satay kun je nergens anders beter krijgen. Ten tweede de stad is ontzettend divers met China Town, een Hindoeïstisch deel, gigantische shopping malls, grote gebouwen, heel veel jazz en hippe tentjes. Lees hier ons reisverslag over Kuala Lumpur.

Reis je binnenkort naar Kuala Lumpur, hier onze hotspots en foodspots van Kuala Lumpur op een rijtje:

  1. Jalan Alor – Smaakvol goedkoop

Streetfood op zijn best! Lekker, betaalbaar en divers. Je neemt gewoon plaats op één van de vele kleurrijke stoeltjes aan straat en je kunt een heerlijke maaltijd samenstellen. Het leuke is namelijk dat alle streetfood kraampjes samenwerken. Je bestelt heerlijke satay bij het ene tentje, drinken bij de buren en heerlijke noodles aan de overkant. Opstaan hoeft niet, want het eten en drinken wordt gewoon naar je tafel gebracht. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van de hectiek van deze geweldige straat en het heerlijke eten. Wij bestelde ongeveer 4 gerechten (1 tot 2 euro per gerecht) en waren met drinken ongeveer 10 euro kwijt. Absoluut nr. 1 plek om te gaan eten.

jalan alor

  1. Heli Pad Lounge – Live muziek en een adembenemend uitzicht

Het is even zoeken (ook voor taxichaffeurs) en het kost in verhouding iets meer geld dan normaal, maar wat was dit een leuke verrassing. Overdag kun je hier gratis naar toe, maar ‘s avonds is toch altijd extra bijzonder. Let op! Want een lange broek en dichte schoenen (sneakers mochten wel) zijn verplicht. Om toegang te krijgen tot de heli pad lounge is het verplicht om fles drinken te bestellen. Wij bestelde een huiswijn van ongeveer 40 euro. Voor Maleisische begrippen ontzettend duur, maar je betaalt dan natuurlijk ook voor het uitzicht. Zodra je boven komt duurt het even voordat je realiseert dat dit echt is. Wat is dit bijzonder mooi. Live muziek en uitzicht over de hele stad. Heb je hier geen budget voor ga dan sowieso overdag even of eet eerst wat bij Jalon Alor en sla de Petronas over. Dit is stiekem veel leuker. Wij hebben hier de hele avond heerlijk gezeten met een fles wijn en als afsluiter vuurwerk.

  1. China Town – Peking eend en goedkoop bier

De meest backpackers zitten in China Town. Een slimme zet, want het eten en drinken is hier erg goedkoop. Wij hebben hier twee keer gegeten, één keer Peking Eend en een Claypot met kip en rijst. Bij sommige tentjes verkopen ze geen alcohol, maar een biertje mag je dan in de supermarkt halen en op het terras opdrinken. Zouden ze in Nederland ook moeten doen 🙂

chinatown kuala lumpur

  1. The Rabbit Hole – Goddelijke brownies

Op aanraden van ons hotel gingen we wat eten bij The Rabbit Hole. Een hippe tent in de straat Bukit Bintang. Ze verkopen hier van alles, van Noodles tot hamburgers en alles is net zo lekker! Vooral de brownies met karamel zijn goddelijk.

the rabbit hole kuala lumpur

  1. Table 23 – Genieten van een wijntje en goede muziek

Op de terugweg naar onze hotel toe kwamen we langs een klein tentje met ontzettend goede jazz muziek. We besloten om hier nog een drankje te doen. Je kon hier heerlijk zitten en genieten van goede muziek. Ook de andere tentjes in deze straat zijn erg leuk. De straat ligt net buiten Bukit Bintang en worden goed bezocht door de lokale bevolking. In de straat vind je veel live muziek met name soul en jazz.

table-23-bukit-bintang

  1. Bukit Bintang – Voetbal en bier

Niet mijn favoriete plek, maar je moet hier toch even langsgaan. Een drukke straat met heel veel kroegen. Wil je een leuke avond dan zit je hier altijd goed.

  1. Sky Bar Traders Hotel – Prijzig met een fantastisch uitzicht

In Kuala Lumpur vind je talloze skybars. Tijdens onze tweede keer Kuala Lumpur verbleven we in het Traders hotel. Prachtig, maar wel erg prijzig. Hier hebben we natuurlijk ook een drankje gedronken in de gigantische skybar van het hotel. Een adembenemend uitzicht. 1 drankje was leuk, maar uiteindelijk neem ik liever plaats op een krukje ergens aan drukke straat met een biertje voor 1 euro 🙂

skybar traders hotel

Ben je een ontbijtliefhebber dan moet je hier ontbijten. Ik heb nog NOOIT zoiets meegemaakt.  Verse sushi, Indiase curry, fantastische koffie, een complete yoghurt bar, toetjes, cake, taart, burgers!! Ik raakte gewoon een beetje in paniek toen ik hier rondliep. Waar moest ik in godsnaam beginnen. Ik heb nog nooit zo’n fantastisch ontbijt gehad. Niet alleen was de keuze enorm, maar alles werd vers gemaakt van topkwaliteit ingrediënten.

ontbijt traders hotel

ontbijt traders hotel

ontbijt traders hotel

12 december 2016

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS