Hotspots Lucca

Hotspots Lucca

Yesss het was tijd voor hotspots zoeken in foodheaven Lucca. Dit Toscaanse stadje – zoals we van Toscane gewend zijn – barst van de geweldige restaurants. We kwamen tijd te kort om alle toffe restuarants, cafeetjes en gelataria’s te bezoeken. Maar we hebben ons best gedaan en we hebben echt geweldige plekjes in Lucca gevonden. Lees snel al onze hotspot tips voor Lucca.

Overizcht Hotspots Lucca:

 • In Pasta – de lekkerste – je raad het al – pasta
 • Pan di Strada – gruwelijke broodjes en budget vriendelijk
 • Gelataria Paniko – geen grap, lekkerste ijs OOIT gegeten
 • Villa di Corliana – een Toscaanse villa waar je prachtig mooi kan eten
 • Ristorante Les Arts – knus cafeetje met heerlijke wijntjes
 • Ristorante Trattoria LÁngolo Tondo – geweldige plek op het Piazza dell Anfiteatro
 • La Tana Del Boia – Speciaalbiertjes met uitzicht op de prachtige Kathedraal San Michelle
 • Enoteca Marsili Lucco – om de lekkerste wijntjes te scoren
 • La plaza – perfect voor een kopje espresso of een wijntje in de avond
hotspots lucca

In Pasta – Cibo e Convivio

DIKKE VETTE TIP DIT! Ja hoor dit is een hotspot favorietje van Foedsie. Hier aten wij namelijk onze beste pasta tijdens onze trip in Italië. Het tentje is klein en vind je aan de rand van het echte stadscentrum. Buiten heb je een klein knus terras en ook binnen kun je zitten. Het is een soort delicatesse winkel en pasta restuarant in één. Wij kozen voor de truffel pasta en gevulde raviolli. Ik was super blij met deze vondst.

Hoewel het restaurant de hele dag geopend is kun je maar tot half vier eten bestellen. Je kan er dan nog wel gezellig een wijntje drinken.

~ Heel veel vega opties
~ Prijs: Pasta (10 – 15 euro), Huiswijn (¼ liter, 3 euro)

hotspots lucca
lucca hotspots

Pan di Strade

In dezelfde straat als In Pasta vind je het superkleine Pan di Strada. Hier kun je de allerlekkerste broodjes van Lucca halen. De broodjes zijn gruwelijk lekker en kosten echt geen drol. Pan di Strade heeft helaas geen eigen terras, maar als je een drankje besteld bij de buren mag je ook daar eventueel je broodje oppeuzelen. Wil je het echt budgetvriendelijk houden, dan kun je ook plaatsnemen op één van de bankjes in de buurt.

~ Veel vlees, maar ook een paar vega opties
~ Prijs: ongeveer 5 euro voor een broodje.

hotspots lucca
lucca hotspots

Gelataria Paniko

HOLY MOLY ik was gewoon even stil van de Gelato van Gelataria Paniko. Maar dan echt! Ik koos voor het ijsje bedacht door de eigenaar en was helemaal verkocht. Misschien wel het allerlekkerste ijsje wat ik ooit heb gegeten. Geen grap. Leroy en ik hebben in stilte op een bankje beide ons ijsje op hebben gegeten en kwamen er pas nadat het ijsje op was achter dat we al 20 minuten niks tegen elkaar hadden gezegd ;p

~ Prijs: 2 -3 euro
~De Gelataria heeft geen terras maar je vindt in de straat verschillende bankjes waar kan zitten
~De Gelataria zit een beetje verstopt in een zijstraatje, dus even Google Mapse

La Tana Del Boia

Met uitzicht op de prachtige San Michele in Foro kerk genoten we van een welverdiend speciaalbiertje bij La Tana Del Boia. Speciaalbiertjes zijn niet super goedkoop in Italië, maar als echt bierliefhebbers is dit een erg leuke plek om te gaan zitten. Bovendien zit je heerlijk in het zonnetje en heb je een geweldig uitzicht op het piazza San Michele en de kathedraal San Michile in Foro.

~ Prijs: 5-7 euro voor een speciaalbiertje
~ Voor de bierliefhebber een dikke tip!

hotspots lucca
lucca hotspots

Villa di Corliano

Wauw, wauw en nog eens wauw! Wij kregen deze hotstop tip door van eigenaar Lucca van camping Le Valle en wat ben ik hier blij mee. Het restaurant vind je namelijk op schitterend landgoed. Naast de prachtige omgeving was het eten echt geweldig. Wij kozen voor the Tasting Menu. Echt geweldig! Maar je kan er ook terrecht voor taartje, pizza of een drankje. Absoluut een aanrader.

~ Prijs: Tasting menu 30 euro
~ Een van de mooiste plekken waar wij hebben gegeten

Ristorante Des Arts

Tussen 3 uur en 7 uur gaan de meeste restaurants dicht. Wel kan je vaak bij cafeetjes terecht voor een wijntje met een (vaak gratis) apperativo. Super lekker. Zo kwamen wij bij toeval terecht bij Ristorante Des Art. Een super knus klein cafeetje op een mooi pleintje. De eigenaar was super vriendelijk en de wijntjes heel erg lekker. Ook kregen we er een heerlijk plankje bij met heerlijke hapjes. Als je er bent, moet je zeker even naar beneden lopen. Het cafe heeft een leuke vintage Jazzy inrichting en beneden vind je nog een verstopt barretje.

~ Prijs: Wijn – 4 – 6 euro (dan heb je wel de beste wijntjes)

hotspots lucca
lucca hotspots

Ristorante Trattoria LÁngolo Tondo

De avond sloten we af op het plein Piazza dell Anfiteatro bij Ristorante Trattoria L ‘Angolo Tondo en WAUW wat was dit een goed idee zeg. Het plein ziet er overdag al geweldig uit, maar in de avond is het misschien nog mooier. Alles klopte overigens bij L ‘Angolo Tondo, de mensen waren super vriendelijk, op het terras kon je heerlijk zitten (volgens mij hadden ze zelfs heaters) en het eten was geweldig! Vooral de visgerechten zijn hier erg goed.

~ Prijs: 30 – 50 euro voor diner met zijn tweetjes (voorgerecht, pasta en 2 wijntjes)
~ De Locatie van deze plek is echt geweldig!

https://www.foedsie.nl/wp-content/uploads/2020/10/lucca-39-van-73.jpg

Enoteca Marsili Lucco

Naast La Tana Del Boia vind je een kleine winkeltje waar je de lekkerste wijntjes kun kopen. Schroom je niet om de eigenaar om advies te vragen. Wij hebben hier echt een heerlijk Toscaans wijntje gekocht en ‘s avonds met wat lokale kaasjes en vlees uit een delicatesse winkel heerlijk van genoten.

Kaaszaak!

Het is echt heel erg, maar ik kan de naam van dit tentje nergens meer vinden. Het zit in in ieder geval in de straat Via V. Veneto in de buurt van het restuarant Plaza & Pan di Strada. Navigatie kun je instellen op Glam Lounge Café, daar zit het als het goed is naast.

Iets wat we heel graag gaan doen als we op vakantie zijn – en dan vooral in culinaire landen als Italië – is bij verschillende speciaalzaakjes de lekkerste hapjes en drankjes verzamelen en dan ‘s avonds heerlijk kneuterig opeten bij de camper. In Lucca vonden we in een zijstraatje – in de buurt van In Pasta & Pan di Strada echt een super leuke shop. De eigenaren waren zo lief. We mochten echt alles proefen en gingen uiteindelijk met een hele zak vol eten naar huis. Ook zonder camper natuurlijk kei leuk om te doen. Scoor wat goede Toscaanse producten, neem een kleedje mee en ga ergens in een parkje gezellig picknicken. Vooral de peccorino is echt geweldig!

hotspots lucca
lucca hotspots

Plaza restaurant

Op het plein Piazza Napeleone besloten we een drankje te doen. Een super leuk tentje ook. Rustig gelegen. We hebben hier verder niks gegeten, maar het zag er verder leuk uit.

Door Foedsie volgers getipt

 • Da Ciacco
 • Encoceta Vanni
 • La Bottega del Gelato
 • Kookcursus bij Chef Paolo Monti

Zie onze kaart voor alle hotspots >>

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *