Hotspots Alkmaar

Alkmaar is een heerlijke stad voor een weekendje weg of een dagje shoppen. Knusse steegjes, prachtige gebouwen, grachten en natuurlijk de bekende kaasmarkt. Maar naast kaas is er natuurlijk nog veel meer te beleven in het mooie Alkmaar. Zo zit de stad bomvol leuke restaurantjes, cafeetjes, koffiebarretjes en lunchrooms. Foedsie heeft de lekkerste Alkmaar hotspots voor je verzameld.

Overzicht Alkmaar Hotspots:

  • Soepp: wat ben je leuk en lekker. Vintage shoppen terwijl je smult van de lekkerste soepjes. Een favoriet van Foedsie.
  • De koffiemolen: begin je dag goed met een lekker kopje koffie van de Koffiemolen
  • Rottiserie IJkgebouw: van lunch tot uitgebreid dineren. Culinair genieten.
  • Vers: vers eten en drinken doe je hier!
  • Oogst: voor een healthy lunch
  • Echt: biologisch en ECHT lekker
  • 1480 Foodbad: van ontbijt tot diner:

Soepp wat ben je leuk! Favoriet van Foedsie

Soepp is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens enorm leuk om te bezoeken. Mijn vintage hartje sloeg hier compleet op hol. Zodra binnenloopt kom je een bonte verzameling van de leukste items van vroeger tegen. Het leukste van alles, de meeste items zijn te koop. Mijn droom vintage shoppen en eten tegelijkertijd. Maar genoeg over het toffe interieur van deze Alkmaar hotspot, het gaat natuurlijk allemaal om Soep en de soep is om te smullen! Naast de lekkerste soepjes kun je ook salades en lekkere broodjes bestellen. Allemaal gemaakt met liefde. Lees meer over hotspots SOEPP >>

De koffiemolen voor de lekkerste koffietjes

Mijn dag begint pas echt na een kopje koffie. Bij de koffiemolen in Alkmaar start je je dag altijd goed met een heerlijk vers kopje koffie. De lunchroom is gezellig, knus en lekker groen ingericht. Neem bij je koffie een lekker gebakje of kies voor een goede lunch.

Rottiserie IJkgebouw

Helemaal hipperdepip en nog relatief nieuw is Rottiserie IJkgebouw. Borrelen, ontbijten of uitgebreid dineren. Dit is de hotspot van Alkmaar. Het restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de rand van het centrum. Het menu bestaat uit ambachtelijke culinaire gerechten. Ook hier is het interieur om van te smullen; een mix van vintage en industrial. In de zomer is het heerlijk genieten op het terras in het zonnetje. Het menu bestaat uit geweldig samen.

Vers

Voor een verantwoordelijke lunch of diner moet je bij Vers zijn. Als je denkt dat je hier alleen maar salades kunt bestellen, heb je het mis. Ook geweldige burgers staan op het menu. Heb je geen tijd om uitgebreid te dineren. Neem dan je eten gewoon mee naar huis.

Oogst

Nog een plek voor een healthy lunch in Alkmaar is saladebar Oogst. Ook vind je hier ook poke bowls waar ik persoonlijk dol op ben. Love it!

Echt

Echt kei lekker! Een kaart vol biologische gerechten. Alle gerechten zijn zelfgemaakt zonder overbodige toevoegingen. Van lekkere taartjes tot goedgevulde salades.

1480 Foodbar

Gevestigd in een prachtig monumentaal pand met een stoer interieur. Een fijne plek waar je terecht kunt voor de lekkerste ontbijtjes, gezellig kunt gaan lunchen, uitgebreid gaat dineren of naar toe gaat om te borrelen.

Hotspot Alkmaar gespot?

Whaaatttttt! Staat jouw favoriete Alkmaar hotspot er niet bij. Of ben jij zelf een favoriet en vind je dat jouw hotspot ook een plekje op Foedsie verdiend. Neem dan contact op met [email protected].

Helemaal heppiedepeppie met dit artikel en wil jij Foedsie wat liefde sturen? Dat Kan! Laat onder het artikel een reactie achter, volg Foedsie op Instagram of tag ons als je een tip uit het artikel gebruikt. Of ga helemaal nuts en doe het alledrie. Daar worden wij helemaal blij van.

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Alkmaar?

Nog leuker; blijf een nachtje slapen in Alkmaar. Zo heb je nog meer tijd om alle hotspots te ontdekken.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *