Ho Chi Minh hotspots

Ho Chi Minh hotspots

Foodspots Ho Chi Minh

Overal in Vietnam kun je heerlijk eten. Iedere bestemming is opnieuw een culinaire verassing. Dit zijn de hotspots die wij in Ho Chi Minh kunnen aanraden:

Noir

Niet alleen fantastisch eten, maar ook nog eens een unieke ervaring. Bij Noir kun je namelijk dineren in het donker. De bediening is blind en helpt je bij iedere stap tijdens deze ervaring. Want dit is niet zo maar even eten, heel even ervaar je hoe het is om geen zicht te hebben en hoe moeilijk dit kan zijn. Simpele dingen als je stoel vinden, je glazen niet omstoten, je bestek gebruiken. Je hebt pas in de gaten hoeveel je afhankelijk bent van je zicht, totdat je niks meer ziet. En daarnaast is het opmerkelijk hoe snel je andere zintuigen beter hun best gaan doen en dat je na een tijdje al een beetje went aan het donker.

Een erg mooie en vooral lekkere ervaring, want je bent veel meer bezig met je eten dan normaal. Je probeert smaken te ontdekken, en ingrediënten te raden op basis van structuur. En hoewel ik veel in de keuken sta en bijna alles probeer, hadden we het toch wel erg vaak mis. Je krijgt verschillende gerechten, allemaal met liefde gemaakt en oprecht verrukkelijk. Absoluut het lekkerste diner tijdens onze reis.

noir

Streetfood market

Ik ben ongelooflijk verliefd op streetfood! Het is goedkoop, wordt vers gemaakt, je kan verschillende dingen proberen en is vaak erg lekker. Erg blij werd ik dan ook van Streetfood Market in Ho Chi Minh. Een grote verzameling van allerlei verschillende streetfood tentjes. Je vind hier van smoothies tot noodles, voor iedere maaltijd van de dag. Een mango smoothie mag je hier absoluut niet overslaan. De smoothie werd met zo’n precisie gemaakt en was de lekkerste ooit!!!

foodmarket ho chi minh

Baba’s Kitchen

Wil je even wat anders, ga dan naar Baba’s kitchen. Hier kun je heerlijk Indiaas eten en het is ook nog eens erg goedkoop.

Coffee bars – Ho Chi Minh

In Vietnam kun je heerlijke koffie drinken in tegenstelling tot vele andere aziatische landen. Een bezoek aan één van de vele hippe koffietentjes mag je niet overslaan.

Reis je nog verder door in Vietnam? Bekijk dan ook mijn artikel over de leukste foodspots in Hoi An

 

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Vietnam

Geweldig eten, indrukwekkende landschappen, schitterende rijstvelden en heerlijke chaotische steden. Vietnam is zo veelzijdig. Iedereen wordt wel een beetje verliefd op Vietnam. En ook wij verloren ons hart aan dit land.

Booking.com

Volg Foedsie op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *