FOODPAIRING MET THEE in Sambeek

FOODPAIRING MET THEE in Sambeek

Hoewel ik al jaren met veel plezier in Gelderland woon en overal ter wereld wel kan settelen, blijf ik altijd een beetje een Brabo. In het fijne Boxmeer ben ik namelijk geboren en opgegroeid. Carnaval, de zachte G, kei veel bier en Guus meeuwis het hoort toch stiekem wel een beetje bij mij. Of ja stiekem, het is overduidelijk hoorbaar en ik vind Brabant gewoon een hele toffe plek.

Ik kom er dus heel graag terug. Ook 2 weekjes geleden was ik weer te vinden aan de Maas. Dit keer in Sambeek, want hier had ik namelijk een theeproeverij! Dus theeliefhebbers, brabantliefhebbers, gezelligheidliefhebbers en foodliefhebbers opgelet! Wat het was weer heel fijntjes in het mooie Brabant.

meerstoel sambeek

Een uniek plekje aan de Maas

Broodjes en Bootjes aan de Maas, hoe leuk is de omschrijving van de Meerstoel. En het klopt als een bus! De broodjes zijn heerlijk en je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over de maas. De Meerstoel bevindt zich namelijk aan het sluizencomplex in Sambeek (net voorbij Boxmeer). De Meerstoel wordt gerund door moeder en dochter. Geen onbekende voor mij, ik loop er namelijk al meer dan de helft van mijn leven rond. De zaak wordt met heel veel enthousiasme en liefde gerund. Dit zie je en proef je meteen. Rondom de Meerstoel kun je heerlijk fietsen en wandelen wat dit de perfecte plek maakt om eventjes bij te komen.

maasheggen

De menukaart is erg divers met voor ieder wat wils. Van Liesbeth’s ragout en uitsmijters tot broodjes met walnoten-pindaspread, peer en sambal. Wil je liever lekker op het gras zitten, dan bestel je gewoon de picknickmand (hoe leuk). De meerstoel begon 25 jaar geleden met de verkoop van ijsjes en dit is gelukkig nooit veranderd. Tegenwoordig hebben ze een heus ijshuisje met huisgemaakte waterijsjes en softijs met leuke en lekkere dipjes. Kom je uit Boxmeer of Sambeek en ben je er nog nooit geweest. Shame on you! Pak de fiets, de auto of de benenwagen en hup naar de Meerstoel.

meerstoel

Foto van de Meerstoel

Food & Thee

In samenwerking met Mevrouw Cha organiseert de Meerstoel regelmatig een leuke theeproeverij. Marloes de theesommelier weet echt alles over thee en brengt de meest bijzondere theetjes voor jemee. De theeproeverij bestaat uit 6 hele fijne rondes. Iedere theetje wordt gecombineerd met een bijpassend hapje, zowel zoet als hartig. De hapjes worden gemaakte van lokale en seizoensgebonden producten. Zo was het bij ons aspergeseizoen (YESSSS) en kregen we een theetje met een asperge hapje. De asperge was gekookt in de thee en was echt ontzettend lekker. Dikke tip dus voor de volgende keer als je zelf asperges gaat koken!

 

Je kunt je nog inschrijven voor:

Zaterdag 8 september 13.30 tot 15.30 uur
Zaterdag 3 november 13.30 tot 15.30 uur

Ben je met een groep van 8 of meer mensen dan kun je ook een theeproeverij op een andere dag inplannen. Bekijk de site van de Meerstoel voor meer informatie.

meerstoeltheeproeverij

THEEPROEVERIJ

 

Eén reactie op “FOODPAIRING MET THEE in Sambeek”

  1. Maria schreef:

    Wat ziet dat er heerlijk en gezellig uit, toch maar eens een keertje aanwaaien als we met de fiets die kant op gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *