Bubu Resort, Perhentain

Je hebt op het eiland twee plekken waar de meeste accommodatie zit. Wij verbleven op Long Beach en dit vonden wij fantastisch. Overdag is het hier heerlijk rustig en ’s avonds komt iedereen van het eiland hier naar toe en kun je zitten in het zand met een muziekje op de achtergrond en een drankje in je hand. Je kunt hier ook snorkelen waar je naast mooie vissen ook prachtig koraal kunt bewonderen. Het zand is zo wit dat het pijn doet aan je ogen (dit is geen grap).

Eten & Drinken

Je hebt hier verschillende eettentjes, barretjes, een winkeltje en verhuur voor wateractiviteiten. Via een pad door de jungle sta je binnen 15 minuten aan de andere kant van het eiland. Heb je geen zin om te lopen, dan kun je ook een boottaxi pakken voor een paar euro. Met zonsondergang is dit een mooie ervaring. Zoals op een echt bounty eiland hoort, kun je hier niet pinnen, dus zorg ervoor dat je voldoende geld meeneemt.

Ons verblijf in Perhentian, Bubu Resort

We verbleven in het Bubu Resort aan het strand, Long beach. Bubu is voor Perhentian erg luxe, aangezien de rest vooral gericht is op backpackers. De kamers zijn klein maar verder prima. Het bed was goed en het uitzicht prachtig. Één nadeel is dat je geen koelkast hebt. Hoewel het eten bij Bubu resort iets duurder is, is het ook erg lekker. Vooral de barbecue is een aanrader. Tip: reserveer van te voren een plekje op het strand. Helaas waren ze naast Bubu resort aan het bouwen wat overdag voor overlast kan zorgen. Je kan daardoor beter verblijven bij Bubu villa, aangezien dit aan de andere kant van het strand ligt.

Wij vonden Perhentian een aanrader. Mooi strand, veel koraal en vissen, leuke mensen, fantastische sfeer en een goed hotel. De perfecte afsluiter van een mooie reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *