5x hotspots in Laag Holland

De omgeving Laag Holland nodigt uit om lekker veel te doen. Heerlijk wandelen, fietsen door de natuur en het bezoeken van pittoreske stadjes. Super leuk, maar na zo’n lange dag willen we ons zelfs belonen met iets lekkers. Gelukkig kan dat heel goed in Laag Holland. Ontdek onze 5 favoriete hotspots van Laag Holland.

Dijks restaurants

Kleine smaakexplosies, zo wordt tijdens de presentatie van de kaart het eten omschreven. Mijn aandacht heb je! Bij aankomst van het restaurant zie je meteen dat er aan ieder detail aandacht is geschonken. Het restaurant bestaat uit verschillende kamers: de salon, eetkamer en de schuur. Allemaal even leuk! Het interieur is in iedere kamer anders, maar overal speels, industrieel en smaakvol. Met uitzicht op het water en weilanden begrijpen wij heel goed dat dit dé plek is om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. De eerste indruk is goed, nu de smaakexplosies.

Het menu bestaat uit 4 verschillende gangen. We starten met witte asperges die op verschillende manieren zijn bereid samen met lamspastrami. De tweede ronde bestaat uit buikspek, schuim van Vadouvan en een crème van zwarte bonen. Vervolgens krijgen we de gegrilde Runderlende met een crème van zoete aardappel, gegrilde courgette, gemarineerde beukenzwam en baba ganoush geserveerd. Als afsluiter een erg bijzondere en vooral smakelijke panna cotta.

Smaakexplosies! Absoluut waar. De gerechten zijn creatief en zijn perfect in balans. De gerechten, het ontvangst, personeel, ambiance, de locatie, Dijks heeft het perfect voor elkaar.

hotspots laag holland

De stallen

Jaren geleden stonden hier de koeien en paarden tijdens de veemarkt in het centrum van Purmerend. Nu is het een stoer restaurant. De oude stallen zijn compleet vernieuwd en sinds 2016 heeft het restaurant “De Stallen” haar deuren geopend. Het interieur is een leuke mix van industrieel en vintage. Super leuk zijn de details van de oude schuur die je overal nog nog terugvindt. Zo vind je er nog oude drinkbakken, ijzeren beugels en zit de oude bestrating er nog in. Het menu bestaat uit simpele verse gerechten. Zo kun je kiezen uit verschillende gerechten van de grill, streetfood, broodjes en salades. Een leuke plek voor een goede lunch, diner of om te borrelen.

hotspots laagholland

hotspots laagholland

Brasa

Op de gezellige koemarkt zit nog een hotspot, namelijk het restaurant Brasa. Midden op de markt tussen de verschillende terrassen vind je dit leuke restaurant. Het is er gezellig druk en heerst een fijne sfeer. Je zit hier zo een paar uur zonder het in de gaten te hebben.. Ook binnen kun je goed zitten. Het restaurant heeft een luxe en modern interieur met warme kleuren. Wij krijgen een plankje opgediend en het is echt heerlijk. Verse gamba’s, geitenkaas, verse tonijnen ga zo nog maar even door. Het eten smelt echt op mijn tong. Helaas zit onze tijd er op en moeten we verder, maar ik had hier gerust de hele avond kunnen blijven zitten.

hotspots laagholland

Theetuin Overleek

Een vers gebakje, zelfgemaakte limonade, spelende lammetjes in de wei en een fantastisch uitzicht! Klinkt niet verkeerd toch. Theetuin Overleek is misschien wel het best bewaarde geheim van Laag Holland. De tuin van de familie Deun bevindt zich midden op het platteland aan het water. De kippen lopen los rond en de kinderen kunnen gezellig spelen in de speeltuin of knuffelen met konijnen. Ik ben helemaal verliefd op deze plek. Niet zo moeilijk, gewoon lekker terug naar de natuur en verse huisgemaakte lekkernijen.

De hele familie werkt in de theetuin. Ton de vader heeft alles zelf gebouwd en opgezet. Moeder Marianne bakt de heerlijke taarten, scones en andere lekkernijen. De dochters helpen iedereen met grote glimlach aan een tafel. En ook ik loop met een grote glimlach rond. Wat is dit een uniek plekje.

De kaasboerderij van Henri Willig

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ik wilde de kaasboerderij toch graag in dit rijtje vermelden. Ondanks dat er dagelijks heel veel toeristen naar toe gaan, vond ik dit een ontzettend leuke plek. Veel mensen bezoeken de boerderij om een kijkje te nemen achter de schermen. Wat oprecht ontzettend leuk is om te zien. Van het bezoeken van de koeien tot het proeven de verschillende kazen. In het naastgelegen restaurant kun je ook geweldig lunchen. Wij hebben hier een heerlijk high tea gehad met natuurlijk heel veel kaas.

laag holland hotspots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *