Top 5 Asian Streetfood

Tijdens het reizen door Azië kom je er snel genoeg achter dat je het lekkerste en goedkoopste eet aan street. Wij hebben dan al behoorlijk wat streetfood stalletjes afgestruind. Van pittige Soto in Indonesië, Broodjes Bahn Mi in Vietnam tot verse Pad Thai in Thailand. Je mag mij er ‘s nachts voor wakker maken. Ik vind namelijk niks zo fijn dan streetfood.

De plastic krukjes, drukte, dampen, felle lichten, sterke geuren en vaak vreselijke muziek, klinken misschien niet als de beste ingrediënten voor een gezellig diner, maar mijn hartje gaat hier toch echt een stuk sneller van kloppen. Onmogelijk om een top 5 samen te stellen, maar speciaal voor jullie heb ik dit natuurlijk gewoon gedaan.

1. Bahn Xeo

Ik ben echt een Banh Xeo addict. Ik heb dit in Vietnam zo vaak gegeten. Als je in Vietnam bent moet je dit ook echt een keertje proberen. Het is een soort van pannenkoek maar dan erg krokant, gevuld met garnalen, kip en groente als tauge wat wordt geserveerd met een heerlijke sausje van vissaus. Klinkt misschien niet heel bijzonder, maar dit is echt een topper. Zelf maken lukt mij nog niet goed, maar je kan Bahn Xeo ook bestellen bij Little V in Rotterdam en Den Haag. Scheelt weer een ritje naar Vietnam.

Banh Xeo

Bron: borrowedsalt.com/

2. Gado Gado, Indonesie

En toen moest ik kiezen tussen Gado Gado en Soto. Beide vind ik zoooo lekker. Dankzij mijn Indonesische moeder heb ik mijn hele leven al veel Gado Gado en Soto voorbij zien komen. En ik krijg er nog steeds geen genoeg van. In Indonesië heb ik mij echt rond gegeten aan Gado Gado, dus heeft dit gerecht een verdiende tweede plek gekregen.

top 5 asian streetfood

3. Khao Soi, Thailand

Een Nederlandse kok die wij onderweg hadden ontmoet adviseerde ons om Khao Soi te proberen in Thailand. En nog steeds erg dolblij met dit advies. Khao Soi is een pittige Thaise Curry soep met knapperige noodles erbovenop.

khao-soi

4. Satay, Maleisië

Zijn we in Kuala Lumpur dan gaan we naar regelrecht naar Jalan ALor. Dit is namelijk dé plek om goede satay te scoren. En wat is de satay in Maleisië toch gruwelijk goed. Sorry kippetjes, maar van de satay in Maleisië kan ik geen genoeg krijgen.

satay jalan alor

5. Chiang Mai sausage, Thailand

Tijdens een foodtour in Chai Mai kregen wij als eerst de Chang Mai Saucage. En het was liefde op de eerste smaakpapil. Wat was dit goddelijk goed zeg. Het is een pittig worstje van varkensvlees. Wat er precies nog meer in zit, geen idee. In ieder geval heel veel knoflook en citroengras.

chiangmai saucage

Pin it!

top 5 asian streetfood

Eén reactie op “Top 5 Asian Streetfood”

  1. Maria Wubbels schreef:

    Ohhh als je al dat lekkers voorbij ziet komen,krijg je spontaan honger ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *