Camperfood: 5 x vegetarische BBQ recepten

Camperfood: 5 x vegetarische BBQ recepten

Voor onze roadtrip door Europa hebben we flink wat reizen gemaakt met onze backpack door Azië. Naast dat Azië ontzettend mooi is, heeft het als voordeel dat alles er spotgoedkoop is. 3x per dag lekker uiteten was tijdens onze Azië reis daarom ook niks geks.

Toen we vorig jaar met het busje door Europa gingen roadtrippen was dit wel even wennen. De eerste maand gingen wij dan ook bijna iedere dag uiteten – en dat voor een kookfreak – met als gevolg dat ons budget als sneeuw voor de zon verdween. Dat moest anders!

We besloten steeds vaker bij de bus te koken. Wat een top beslissing. Koken en eten bij de camper is namelijk zo fijn, gezellig en ook nog eens budgetvriendelijk. In 5 maanden tijd hebben we op de meest bijzondere plekken van Europa de lekkerste maaltijden bereid in onze Captain Vantastic. Vaak met een wijntje erbij, altijd met lokale verse ingrediënten en het liefst op de barbecue.

Vandaag delen wij onze 5 favoriete vega barbecue gerechten voor op de camping.

Barbecue in de wijngaarden van Toscane

1. Mexicaanse maïskolven

Een maïskolf op de barbecue kent natuurlijk iedereen, maar heb jij ook al eens de Mexicaanse variant geprobeerd? De maïskolf marineer je met chilipeper, cayennepeper, peper, zout en limoen. Je kan de maïskolf direct op de barbecue grillen, maar zelf vind ik het lekker om er een pakketje van te maken en de limoen partjes eraan toe te voegen.

Maak de maïskolf af met koriander en Parmezaanse kaas. Smakelijk!

 

2. Vegetarische saté

Sinds ik ben gestopt met vlees eten mis ik de Indonesische saté van mijn zus enorm. Al jaren is zij de Queen of Saté. Zelfs in Maleisië en Indonesië heb ik ze niet beter geproefd. Dus daar moesten we iets op verzinnen. Sinds een tijdje maak ik de saté met de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager en dit werkt echt perfect! Bijna niet te onderscheiden met echte kipstukjes. Ook lekker is om de saté te maken van Tempé.

Het recept zelf kan ik helaas niet delen, familiegeheim ;p. Maar het bevat vooral veel ketjap en sambel. Dan kom je al een heel eind.

3. Groentesticks

Altijd een goed idee voor op de barbecue zijn groentesticks. Super easy en budgetvriendelijk. Vaak kijk ik wat ik nog in de koelkast heb liggen. Paprika, courgette, ui, tomaatjes, champignons alles kan en mag. Snij alles in kleine stukjes, marineer het met olie, knoflook en Italiaanse kruiden en voila klaar is kees!

4. Aubergine van Ottolenghi

Ik ben echt dol op de gerechten van Ottolenghi. Een gerecht wat ik ontzettend vaak maak en ook heel goed op de barbecue kan, is de Aubergine uit het boek “simpel”.

Snij de aubergine in schijfjes van ongeveer 1 cm en marineer deze met olijfolie en wat peper en zout. De aubergine kun je nu grillen op de barbecue. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes.

Meng wat yoghurt met kerriepoeder, kurkuma, limoen, peper en zout voor het sausje. Fruit vervolgens de uienringen (kun je ook in een pakketje op de barbecue leggen) met een theelepel kerriepoeder en amandelen totdat de amandelen lichtbruin zijn.

Plaats de gegrilde aubergines op een schaal en schep hier de yoghurtsaus over met daarop de uienmix. Maak het gerecht af met komijnzaad, granaatappelpitten en limoenrasp. Bon Appetit.

5. Fruit met marshmallows

Het liefst sluit ik elke maaltijd af met een toetje. Mijn favoriet: banaan met chocolade en marshmallows van de barbecue. Yup een caloriebommetje. Iets minder heftig is een prikker met aardbei en marsmellows. Super makkelijk en vooral erg lekker.

De perfecte barbecue

Hou jij ook zo van barbecueën? Investeer dan in een goede barbecue! Je zal direct het verschil merken. Mijn favoriet is absoluut the Big Green Egg. Wist je dat je deze ook in klein formaat hebt? Ideaal voor op de camping. Bij Kamado Express vind je allerlei toffe kamado barbecues van verschillende merken, waaronder the Big Green Egg.

Iets minder geschikt voor de camping, maar wel één die ik graag voor thuis zou willen hebben is een OFYR barbecue. Een grote ronde vuurschaal wat dient als barbecue, vuurschaal en buitenkeuken in één. Dankzij het unieke design is een OFYR barbecue echt een blikvanger voor in je tuin. Ook een leuk aspect van een OFYR is dat je makkelijk met zijn allen tegelijkertijd kan babecueëen.

Wat kook jij als je op reis bent? Laat het weten in een reactie.

Wie is (er) Foedsie? Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie