5x waarom een barbecue een must-have is tijdens je roadtrip

5x waarom een barbecue een must-have is tijdens je roadtrip

De barbecue is een must-have tijdens het roadtrippen. De bedoeling van het vanlife leventje is natuurlijk dat je zoveel mogelijk buiten bent. Van je ochtendkoffie tijdens zonsopgang tot talloze sunset picknicks op het strand. Als het even kan dan genieten wij van een hapje en een borrel in de buitenlucht. De barbecue is dan absoluut onmisbaar. Niet alleen voor de standaard hamburgertje met huzarensalade. Nee, bij ons gaat de barbecue echt voor van alles aan en het is een absolute must-have tijdens onze roadtrip. Vandaag delen wij waarom je altijd een barbecue moet inpakken voor je roadtrip.

#1 Extra lang genieten van het diner

Het allerfijnste aan een barbecue vind ik de tijd die je er voor neemt. Het is het ultieme excuus om extra lang te dineren en na te borrelen. Tip! Gooi niet alles in één keer op de barbecue, maar maak er een uitgebreid diner van door het in gangen te serveren. Begin met een stukje geroosterd brood met een heerlijke tomatentapenade, dan een lekker maiskolf of een stukje vlees en eindig de barbecue altijd met een toetje! Dat is gewoon een must. Voor mij is de barbecue pas voltooid als er iets van marshmallows of een banaan op geroosterd is.

Tip! Neem eens een kijkje bij de BBQ shop voor handige accessoires en meer.

#2 Geen oven, geen punt!

De meeste busjes en campers hebben geen plek voor een oven. Dan is een goede barbecue echt ideaal! Je kan met een barbecue namelijk veel meer dan alleen een stukje vlees braden. Zo kun je er ook brood op bakken en zijn er geweldige ovengerechten voor bijv, quiches die perfect zijn voor op de barbecue.

#3 Kampvuurtje

Onze barbecue kun je in een paar tellen omtoveren tot een vuurschaal. Ukulele erbij, drankje en een paar marshmallows en mijn avond kan niet meer stuk.

#4 Warmte tijdens de koudere maanden

Winterkamperen is helemaal hot! Lekker in de kou of zelfs in de sneeuw wakker worden in de natuur. Het idee met kamperen blijft natuurlijk dat je lekker veel buiten bent, ook in de winter. Dan is een barbecue juist ideaal omdat je zo gezellig in de buitenlucht kunt eten en jezelf tegelijkertijd warm kunt houden.

#5 Een gezonde en diverse maaltijd

Als het even kan dan steken wij de barbecue aan. Dat vinden de meeste mensen best een beetje gek, aangezien ik (Desi) vegetariër ben en Leroy eigenlijk bijna nooit vlees eet. Maar een vega barbecue is juist gigantisch lekker en erg divers. Van Mexicaanse maiskolfjes op smaak gemaakt met gerookte paprikapoeder, chilipeper en limoen tot aubergine a.l.a. Ottolenghi. Dat Barbecueën ongezond is, is dan ook een fabel. Soms maken wij van een barbecue één groot feest en andere keren gebruiken we de barbecue voor een snelle gezonde maaltijd, zoals een salade met een gegrilde aubergine van de barbecue. Neem als basis verschillende kruiden en rubs verkrijgbaar bij de BBQ winkel en je creëert zo snel en eenvoudig heerlijke gerechten op tafel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gaat bij jullie ook altijd de barbecue ook al mee op reis?

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *