Kamperen in Termoli aan het strand bij Villaggio La Torre
Kamperen in Termoli aan het strand bij Villaggio La Torre

Kamperen in Termoli aan het strand bij Villaggio La Torre

Vanuit Le Marche besloten we nog één stop te doen aan het strand voordat we verder zouden rijden naar Puglia. Via Campercontact vond ik onderweg een camperplaats. De camperplaats zit aan de weg en was nogal een zoektocht. We zijn er in totaal 3 keer voorbij gereden, maar uiteindelijk vonden we deze mini camperplaats en wat was het fijn. Wat eigenlijk 1 nachtje zou moeten zijn, werden er snel 5 en zelfs toen vonden we het lastig om weg te rijden.

termoli
termoli
termoli travel guide
termoli

Een klein familiebedrijf

Villaggio La Torre is een klein familiebedrijf. De hele familie speelt een rol in het runnen van de camperplaats. Hoewel niet iedereen Engels spreekt, kom je met wat gebaren een heel eind. Iedereen is heel vriendelijk, zelfs de kleine hond komt regelmatig even hallo zeggen als je dat wilt.

Tip! Op Google Maps stond aangegeven dat de camperplaats gesloten was, maar via CamperContact kwamen we erachter dat nog steeds mensen stonden. Wij besloten daarom de gok te nemen en er toch naar toe rijden en daar waren we dus enorm blij mee.

termoli
termoli travel guide
termoli

Pal aan zee

Camperplaats Villaggio La Torre ligt pal aan zee. Geen vervelende hekjes, een weg die je moet oversteken of een drukke bende. Hier loop je zo van de camper het water in. De plekken zijn niet super ruim, maar zo’n uitzicht en ruimte is dat ook helemaal niet nodig. Wij hebben nog nooit zo dicht aan het strand gestaan, ook niet met wildkamperen. En stiekem vinden we dit ook veel fijner. Je steunt een familie (dit is overigens één van de armste gemeenten van Italië) plus je hebt stroom. Aangezien wij nog dagelijks werken onderweg, is dit wel een fijne bijkomstigheid.

termoli
termoli
termoli travel guide
termoli

Wat kost dat dan zo pal aan zee staan?

Nou helemaal niet veel dus. Wij betaalde ongeveer 15 euro per nacht. Gene geld dus! De camperplaats is verder wel heel simpel. Zo is er bijvoorbeeld geen normaal sanitairgebouw. Wel is er een toilet en een buitendouche. De buitendouche heeft echter geen afscherming. Maar een frisse duik in de zee voldoet ook prima hoor.

Wel is er een cafeetje waar je wat drinken en snacks kan bestellen. Ook zijn er soms wat broodjes in de ochtend.

Kortom: doen dus! Gaan met die banaan! Boeken die handel!

termoli
termoli
termoli travel guide
termoli

Termoli op fietsafstand

Termoli ligt op ongeveer 10 km van de camperplaats. Op zich prima te doen, maar omdat de camperplaats aan de “snelweg” ligt, wat minder goed begaanbaar voor fietsers. Vooral in de avond leek het ons geen veilige plek om te fietsen. WIj besloten daarom om met de camper naar de stad te gaan en dat is echt een prima optie.

De charmante binnenstad van Termoli is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Lees ook het artikel “Termoli Travel Guide”

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *