De leukste Campings van Gallipoli

De leukste Campings van Gallipoli

Gallipoli wat was je fijn. In totaal zijn we hier dan ook 9 dagen gebleven. Iets wat we eigenlijk zelden doen. Gallipoli heeft een charmante oude binnenstad, het ligt pal aan zee en is dé ideale uitvalsbasis om meer van Puglia te ontdekken. De meeste campings zijn bovendien het hele jaar geopend.

De eerste paar dagen hebben we bij de knusse, Camper Parking Area New Horizons gestaan net iets buiten het centrum, maar wel heel dicht bij het strand. De overige dagen besloten we wat dichter bij het centrum te staan bij de Agricampeggio & Glamping Torre Sabea. Beide campings zijn aanraders.

Camper Parking Area New Horizons

Camper Parking Area New Horizons is een kleine familiecamping midden in de natuur. De camping is echt iets voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het ligt op ongeveer 8 km fietsen van de stad. Je kan dan wel een heel stuk via de boulevard fietsen. De camping is klein en knus. De voorzieningen zijn basic maar wel heel schoon. Ook vonden wij de omgeving echt prachtig. Plus het strand, Spiaggia di Punta della Suina, vind je op loopafstand of voor luie mensen als ons op fietsafstand ;p.

Wij vonden het fietsen naar de stad net iets te ver. Op zich qua kilometers goed te doen, maar de wegen zijn heel slecht verlicht. Wij besloten daarom vaak met de camper naar de stad te gaan. DIt gaat prima, alleen mag je niet overal met de camper in. Wij pakten ooit per ongeluk de verkeerde afslag en kwamen toen vast te zitten tussen de smalle straatjes. Geen aanrader dus.

Deze knusse familiecamping is absoluut een tip als je van de rust houdt. Op wat spelende kittens na was er namelijk niet veel. Toen wij er zelf waren, was er verder helemaal niemand. Af en toe kwam er laat in de avond een camper staan voor een nachtje, maar dat was het wel zo’n beetje. Na 4 dagen in ons uppie vonden we het dan ook wel tijd voor wat meer mensen om ons heen.

Wij betaalden voor een plek (heel ruim) incl;. stroom 15 euro per nacht.

Ga naar Camper Parking Area New Horizons >>

Agricampeggio & Glamping Torre Sabea

Camping Torre Sabea is een stuk groter, en vooral veel drukker dan New Horizons. Tijdens ons verblijf stond de camping zelfs helemaal vol en dat midden oktober tijdens Corona. Een hele andere vibe, maar dat vonden wij na een paar dagen rust wel fijn. De plekken zijn nog steeds redelijk ruim en de voorzieningen zijn prima. Ook ziet de camping er erg leuk uit en heb je er ook iets meer voorzieningen , zoals een shuttlebus, broodjesservice en restaurant.

Wat vooral enorm fijn is aan deze camping is de afstand naar het centrum. Met de fiets waren wij er zo en ook in de avond was dit prima te doen. Wil je liever niet fietsen, dan kun je ook nog altijd de shuttlebus van de camping pakken. Die gaat meerdere keren per dag. Luxe hé.

Voor een mooi strand moet je wat meer kilometers afleggen, maar ook hier had de camping volgens mij een shuttlebusservice voor.

Wij betaalden 18 euro voor een plek met stroom in het laagseizoen.

Ga naar Agricampeggio Sabea >>

Verder reizen naar

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *