De Leukste campings in Portugal

De Leukste campings in Portugal

Hoewel wildkamperen super tof klinkt en dit heel goed kan in Portugal, overnachten wij toch het liefste bij knusse charmante natuurcampings. Tijdens onze roadtrip door Portugal besloten we het wildkamperen af te wisselen met charmante campings. Bekijk hieronder onze favoriete campings of camperplekken van Portugal.

Camping Os Anjos

Net over de grens vind je de kleine camping Os Anjos in het plaatsje Campo Maior, Portalegre. Wij kwamen hier per toeval terecht. Het plan was om hier een nachtje te blijven, maar dankzij de knusse camping en de omgeving Campo Maior besloten we er een extra nachtje aan vast te plakken. De plekken zijn lekker ruim, je kan broodjes en drankjes bestellen bij de “bar” en je hebt er zelfs een zwembad. De camping ligt vrij afgelegen tussen de olijfgaarden. Je komt hier voor de rust en de natuur, maar de omgeving kent ook een rijke historie.

campings portugal
campings portugal

Wildkamperen in Nazare

Ik doe wel stoer, maar stiekem ben ik toch echt wel een beetje een schijterd als het om niet helemaal legale dingen gaat. Zo ook met wildkamperen. Het duurde dan ook even voordat we voor het eerst gingen wildkamperen. In Nazaré vonden we een geweldig plekje aan het strand met uitzicht op de vuurtoren. Er stond een groot bord met verboden te kamperen. Vond ik heftig hoor ;p. Maar aan het einde van de avond stonden er bijna 15 camper, dus we besloten dat het wel kon.

De plek vonden we via Park4night. Zie hier. Er zijn geen voorzieningen en ook niet echt bosjes waar je even snel kunt wildplassen. Een emmer of porta porta is wel zo handig.

Ga je wildkamperen laat dan altijd je plek netjes achter!

campings portugal
campings portugal

Camping Orbitur Valado

Na een nachtje wildkamperen besloten we om nog een nachtje in Nazaré te blijven maar dan op een camping. Zo konden we even lekker douchen, de was doen en nog wat werk verrichten. We besloten een nachtje te staan bij Camping Orbitur Valado. Niet echt ons ding, maar echt prima voor een nachtje. Orbitur campings vind je overal en zijn vaak wat groter, maar in het laagseizoen werken zij vaak met ACSI waardoor je er soms voor slecht 16 euro kunt overnachten. Ideaal als je een voor een nachtje wat voorzieningen nodig hebt.

De camping was overigens prima. De plaatsen waren vrij ruim en lekker groen. Het sanitair is wat verouderd.

Autocamp Peniche

Ik moest toch wel een beetje lachen toen we aankwamen bij Autocamp Peniche. Een grote betonnen parkeerplaats omringd door hoge muren midden in het centrum. Misschien wel de lelijkste campingplek ooit! En toch bleven we er bijna 7 nachten staan. De camperplek was misschien niet super gezellig, maar het was spotgoedkoop, het sanitair was schoon en de locatie was top. Als je op zoek bent naar een veilige, betaalbare plek dan is dit the place to be!

campings portugal
campings portugal

Camping Orbitur Cascais

Om Sintra te bezoeken besloten we een nachtje te blijven bij Camping Orbitur Cascais. Voornamelijk omdat we hier met onze ACSI goedkoop konden overnachten. De caming was eigenlijk best oké. Mooie ruime plekken met veel bomen en schaduw.

campings portugal
campings portugal

Camping tips van Foedsie volgers

Dit jaar (2020) gaan we weer terug en zullen we het lijstje weer verder aanvullen. Heb jij nog leuke camping tips voor Foedsie? Laat het weten in een reactie of stuur een berichtje via Instagram.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *