De Camphanen: de reizende pop-up camping

De Camphanen: de reizende pop-up camping

Al een hele tijd stond de reizende camping de CAMPhanen hoog op mijn bucketlist. De unieke accommodaties met name vele vintage caravans zijn echt om te smullen! Het is de ideale plek als je van het hippe kampeerleventje wil genieten zonder alle rompslomp. De caravan staat al lekker voor je klaar, ‘s avonds schuif je aan voor een heerlijk diner en als het weekend voorbij is hoef je alleen maar je spullen te pakken en te gaan.

En sinds 2021 heeft de reizende camping ook iets NIEUWS! Namelijk camperplekken. Ideaal natuurlijk als je zo’n gezellig bus als ons op de oprit hebt staan. Wel iets meer rompslomp, maar wel je eigen mini huis op wielen mee. Dus ging ik samen met 2 van mijn liefste vriendinnetje een paar dagen genieten van het kampeerleventje van CAMPhanen.

Lees snel wat we leuk vonden en wat we vonden tegenvallen!

camphanen
camping camphanen
camphanen pop-up

De unieke accommodaties van De Camphanen

Een vintage caravan, oude Mercedes bus of een compleet ingerichte hippe tent. De opties zijn eindeloos bij Camphanen! Alle plekken hebben een eigen buitenzitje en plek om een vuurtje te stoken. Ook heb je een privé douche. De accommodaties zien er echt geweldig uit en zijn helemaal in vintage stijl aangekleed. Dan ben ik al FAN!

Bovendien zijn de accommodaties super betaalbaar. Vooral als je het vergelijkt met andere tiny house opties of unieke accommodaties in de Nederland. In het hoogseizoen betaal je volgens mij rond de 80 euro per nacht. Dan heb je een eigen vintage paleisje helemaal voor jezelf.

Bij aankomst hoef je alleen maar je spullen in de caravan te mikken en je bent klaar. Alles staat voor je klaar. Servies, borden, dekens… je hoeft nergens aan te denken.

Voor gezinnen is dit echt een topplek. Er zijn talloze activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen, zoals knutselen, de natuur in en natuurlijk een kinderdisco. Wil je zelf ook graag een dansje wagen. No Worries, zo worden er muziekavonden en silent disco’s georganiseerd.

Dit zit er allemaal bij:

  • Stroom
  • Vuurschaal
  • En bij alle accommodaties:
  • Koelkast
  • Relaxed zitje
  • Luifel of overkapping

Een camperplek bij Camphanen

Ben je ook in het bezit van je eigen Captain Vantastic, een caravan of een tent dan ben je sindskort ook welkom bij Camphanen. Dit jaar had Camphanen namelijk een extra kampeerveld toegevoegd aan de editie.

De prijs is ongeveer 40 euro per nacht. Wat een beetje vergelijkbaar is met een plek bij bijvoorbeeld Camping de Lievelinge (een van de duurdere festival campings van Nederland). Aangezien ik altijd wel trek heb ik een trip met onze eigen bus, vond ik dit een super goed idee voor een vriendinnentrip.

Van donderdag t/m zaterdag (15 /m 17 juli) hadden we een plekje weten te bemachtigen op het camperveld. Er was eerder wat gedoe, want eigenlijk konden we alleen een hele week boeken. Wat natuurlijk kan, maar toch wel een beetje een gemiste kans is. Vooral omdat wij bij aankomst de enige gasten waren vond ik het het heel gek dat dit eerder een zo’n gedoe was.

camphanen
camping camphanen

Een beetje een domper!

Vooraf werden we wel gewaarschuwd dat de gezelligheid pas in het weekend zou starten. Er zou donderdag geen foodtruck of muziek zijn. Aangezien we elkaar al een tijdje niet hadden gezien vonden we dat geen enkel probleem. Maken we gewoon ons eigen feestje bij de camper. We hadden echter wel verwacht dat we eventueel een drankje bij de bar konden doen of plaats konden nemen op het terras, maar bij aankomst bleek dat we helemaal alleenig waren en echt alles gesloten was. Een beetje een dode boel en een flinke domper!

Het personeel zat daarentegen wel gezellig op terras, wat ik dan altijd een beetje gek vind, maar oké. Geef dan in ieder geval aan, dat het oké is om wat drankjes af te halen. MIsschien toch de verkeerde dag uitgekozen. Het camperveld lag een beetje naast het ECHTE Camphanen gebeuren. Wat ik een beetje jammer vond. Want waar er echt enorm veel aandacht was besteedt aan de veldjes van de accommodaties, lag het camperveld er een beetje verloren bij.

Let’s talk SHIT!

Het sanitair was een klein stukje wandelen en ook dit viel erg tegen. Wij snappen natuurlijk heel goed dat je als reizende camping geen luxe toiletgebouwen kunt plaatsen, maar dit was wel echt minimaal. Gooi er wat leuke planten neer, leuk zitje, een shitload aan zeepjes en andere frutsels en het ziet er al heel anders uit,

Er is gekozen voor een festival toiletgebouw bij CAMPhanen. Dat is verder prima, maar had er dan tenminste wat leuks van gemaakt. Ook waren er te weinig toiletten beschikbaar en was het vaak vies. Vooral als je je richt op gezinnen moet je ervoor zorgen dat de wc’s goed bijgehouden worden. Kinderen lopen vaak in en uit de wc’s en laten deze vaak niet zo netjes achter.

De douches vond je bij de camping naast Camphanen, bij camping Landgoed Energy Up. Wat dus eigenlijk gewoon een betere (en goedkopere) plek is om je camper te plaatsen.

Nu denk je misschien JEEZ Dees wat een gezeik om wat suffe dingen. KLOPT! EENS! Ik vind een beetje hangen boven de plee en het gebrek aan muziek vaak helemaal niet erg, maar als ik 42 euro per nacht moet betalen voor een kaal veld en smerig toiletgebouw dan vind ik daar wel iets van.

camphanen
camping camphanen

Het feest is AAN!

Gelukkig was er nog dag 2! In de middag hadden we windsurfen gepland staan, dus waren we een tijdje weg. Toen we aan het einde van de middag terugkwamen, was het veld plotseling gevuld, hadden mensen plaats genomen in hun unieke accommodatie en was zelfs de horeca geopend. Het sfeertje was compleet anders en oprecht heel fijn!

Na een borrel bij de camper, besloten we een hapje te gaan doen bij de horeca van Camphanen, FOODforest genoemd. Elke dag wordt een heerlijke maaltijd voor je gemaakt die je voor een prikkie kunt bestellen. De mensen achter de foodtruck waren ontzettend vriendelijk en het eten gruwelijk goed.

Na een tijdje ging het vuurtje aan en was er zelfs een mini concert geregeld. Er werd flink gezongen, gelachen en gedronken. Een mooie avond dus. Dit is toch wel het sfeertje waar we op aan het wachten waren. En daar genoten we dan ook volop van.

camphanen
camping camphanen
camphanen
camping camphanen

Ons oordeel

De glamping opties boeken bij Camphanen? Ik zeg doen! De vintage caravans en het sfeertje is echt helemaal top! De ideale plek om te gaan kamperen zonder alle rompslomp.

De camperplekken vond ik echt heel erg tegenvallen, vooral als je het vergelijkt met de vele hippe campings die we in Nederland hebben, zoals De Lievelinge, Camping Buitenland of Hartje Groen. Hier betaal je minder en krijg je meer. Daarnaast zit er naast Camphanen een leuke camping met goed sanitair waar je 10 euro per nacht minder betaalt en waar het foodforest wordt gepromoot. Een beetje gek dus. Ik kreeg een beetje het idee dat het camperveld er even snel was bij bedacht en verder niet heel goed was uitgewerkt.

Verder vond ik de horeca en het sfeertje echt geweldig. Dat hebben ze enorm leuk gedaan.

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *