Campings aan het strand in Nederland
Campings aan het strand in Nederland

Campings aan het strand in Nederland

De camper is klaar, de zomer is aangebroken en het zonnetje straalt; tijd voor wat kampeertrips in eigen land. Niet alleen op reis zijn we dol op het strand, ook in Nederland pakken we elk excuus aan om naar zee te rijden. Gelukkig is Nederland lekker klein en het strand altijd wel in de buurt. Vandaag delen wij onze favoriete campings in de buurt van het strand.

Camping Geversduin

Pal aan het schitterende duinreservaat, midden in het bos en vlakbij bij zee vind je duincamping Geversduin. Duincamping Geversduin is het zusje van Camping de Lakens en Camping Bakkum. Één van de weinige hippe campings aan zee. Camping de Lakens en Camping Bakkum liggen pal in het duingebied waardoor honden helaas niet welkom zijn. Maar bij camping Geversduin is dit geen enkel probleem. De camping ligt misschien net iets verder van zee, maar met het fietsje ben je er zo. De camping ziet er geweldig uit, lekker ruim opgezet en groene plekken. Ook vind je bij Camping Geversduin verschillende diverse huisjes en glamping opties. Zo hebben wij een paar nachten heerlijk geslapen in de nieuwe Duin Kebbin op het park.

Lees ook het artikel “Duincamping Geversduin”

camping Nederland
hippe camping Nederland
leukste camping Nederland
camping Nederland

Roompot Camping Kijkduin (hond toegestaan)

Als ik heel eerlijk ben zijn roompot campings niet helemaal mijn ding. Ik kies liever voor een kleine charmante camping. Roompot campings zijn vaak vrij groot en gericht op gezinnen. Toch zijn we nu al 3x op een rij teruggegaan naar de roompot camping in Kijkduin. Waarom? De camping ligt direct aan het strand, de hond is er welkom, de plekken zijn vrij groen en in het laagseizoen kun je er met een ACSI kaart voor slecht 20 euro per nacht staan. Het strand bij de camping is altijd rustig en hondvriendelijk. Ook heb je er verschillende strandtenten met Birds als favoriet. Dikke kans dat we dit jaar nog een keertje naar Kijkduin rijden.
Tip! Neem je fietsen mee en fiets ook eens naar Den Haag of Scheveningen.

Lees ook het artikel “Kamperen aan zee in Kijkduin

strandcamping nederland
strandcamping nederland

Camping op Hoop van Goede Zegen in Noordwijk (hond toegestaan)

Als we een dagje naar het strand gaan, dan gaan we eigenlijk altijd naar Noordwijk aan Zee. Lekker dichtbij, honden zijn het hele jaar toegestaan en je hebt er geweldige strandtenten. Dit jaar besloten we een nachtje te boeken bij Camping op Hoop van Goede zegen. Een kleine eenvoudige charmante camping in de buurt van het strand. Vanaf de camping is het ongeveer 4 km fietsen, rijden of lopen naar het strand.

Lees ook het artikel “Kamperen in Noordwijk aan Zee”.

strandtenten noordwijk
weekend noordwijk

Camping Zuidduinen in Katwijk

Camping Zuiderduin in Katwijk ligt pal tegen de duinen. Vanaf je plek hoef je alleen nog maar de duinen over en je staat al op het zandstrand van Katwijk. Huisdieren zijn door unieke locatie van de camping helaas niet welkom. Qua locatie kan het bijna niet beter. De camping zelf is wat verouderd, simpel en niet echt heel bijzonder. Maar veel dichterbij het strand kom je niet.

Camping de Lakens

Camping de Lakens is een camping die ik al een behoorlijk tijd op de bucketlist heb staan. Dit schijnt namelijk één van de leukste campings van Nederland aan het strand te zijn. Helaas zijn honden hier niet welkom, waardoor een overnachting tot nu toe steeds uitblijft. Camping de Lakens vind je in Bloemendaal tussen de duinen midden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Je rolt bijna van je camper zo het strand op. NIet alleen de locatie is geweldig, maar de camping is ook nog eens super hip. Zo is er een wellnessbus en een gezellig restaurant. Dikke tip dus!

Camping het toppershoedje (hond toegestaan)

Deze week gaat Leroy naar camping Het toppershoedje in Ouddorp. Hier volgt snel meer informatie over.

Strand campings Nederland overzicht:

De volgende campings aan het strand hebben we nog niet bezocht, maar staan hoog op het lijstje:

  • Nivon kampeerterrein Banjaert: een kleine natuurcamping op loopafstand van zee
  • Strandcamping Groede pal achter de duinen en in de buurt van het de Groese Polders. Groen en knus. Honden toegestaan.
  • Natuurkampeerterrein Klein Hemelrijk in Heemskerk: natuurcamping aan het strand (honden niet toegestaan).
  • Camping Corfwater: camping in Petten op 100 meter van strand en zee (honden niet toegestaan)
  • Camping Sint Maartenszee: in het duingebied en op 800 meter van zee. Honden toegestaan.
  • Camping Oase in Renesse: op 100 meter van het strand (honden niet toegestaan)
  • Camping Hoeve Ons Lust: kleine camping aan de voet van de duinen. Honden toegestaan.
  • Camping Duinzoomhoeven in Julianadorp: tussen de bollenvelden op 300 meter van het strand.
  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland: alleen voor tenten!
  • Camping Weltevreden in Zoutelande: honden toegestaan

Verder reizen naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *