Camping Turijn: Area sosta camper Grinto

Met de campert Turijn ontdekken, YES we can! Een stad induiken met een joekeloeres van een wagen kan soms een hele klus zijn. Maar niet in Turijn. Turijn is namelijk echt een topstad om met de camper te bezoeken. Wij vonden hier een super leuke camperplek voor slechts 24 euro per nacht op fietsafstand van het centrum.

Camping Area sosta camper Grinto in een notendop:

  • Prijs / € 24 – €29 /
  • Sanitair / 8 / Netjes, Betalen voor de douche en die is wat aan de kleine kant
  • Plekken / 9 / Ruim, netjes en voorzien voor stroompunt en kraan
  • Locatie / 9 / Op fietsafstand van Turijn
  • Voorzieningen / 8,5 / Erg leuk restaurant en een zonneveld waar je kunt relaxen

Moderne camping net buiten het centrum van Turijn

De camperplaats is relatief nieuw en dit zie je aan alles. De moderne plekken zijn ruim opgezet en voor een stadscamping nog relatief groen. Elke plek heeft stroom en zelfs een kraantje met drinkwater. In totaal heeft de camping 41 plaatsen voor campers en ook nog een veld voor tenten. Er is videobewaking en een receptie die bija de hele dag geopend is. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van wifi en zijn honden toegestaan.

De toiletgebouwen zijn een beetje simpel, maar wel modern en schoon. Er zijn in totaal 2 toiletgebouwen dus je hoeft nooit ver te lopen. 1 nadeel zijn de douches, die zijn vrij klein en moet je apart voor betalen. Dit is overigens op veel plekken in Italië zo. Ook is er een wasruimte met 2 wasmachines en een wasdroger waar je tegen betaling gebruik van kan maken.

camper turijn
camping turijn

Hapje eten of relaxen in de tuin

Het hippe restaurant van de camping valt bij aankomst meteen op. De camping is namelijk onderdeel van Restaurant Grinto. Hier kun je super goed Italiaans eten. Zowel binnen als buiten is er meer dan genoeg plek om te zitten. Ook leuk is de relaxarea van de camping. Er is namelijk een groot veld met verschillende knusse zitplekken waar je plaats kunt nemen. Wij begonnen de ochtend vaak met een lekker broodje en een verse espresso op het terras. Ik zeg geen verkeerd begin om de dag te starten.

camper turijn
camping turijn

Aan de rand van het park van Turijn

De camperplaats bevindt zich aan de rand van het park. Met de fiets is het ongeveer 7 km. De route is prachtig. Je fiets langs het water op dwars door het park heen. Wij besloten op 1 dag wat eten te scoren bij Turijn Hotspot Eataly en in het park een hapje te doen. Dikke tip! Heb je de fiets niet mee, dan is het ook mogelijk om om de bus te pakken. Deze stopt voor de deur van de camping. Een kaartje kun je kopen bij de receptie. Handig hé.

Ben je op zoek naar een leuke kampeerplek in Turijn, dan is deze camperplaats echt een aanrader. In het hoogseizoen betaal je 29 euro en het laagseizoen 24 euro. Niet de goedkoopste optie, maar het is iedere cent waard.

Meer informatie of boeken kan via de site van Grinto

Of bekijk de camping op Campercontact

Of voeg de camping toe als favoriet in Google

Blij met dit artikel of zelf nog een leuke tip? Stuur Foedsie wat liefde door een reactie achter te laten, ons te taggen als je op de camping staat of door Foedsie te volgen op Instagram. Of ga helemaal nuts en doe het alledrie. Daar worden wij heel blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *