Camping tip voor Alberobello: Camping Bosco Selva
Camping tip voor Alberobello: Camping Bosco Selva

Camping tip voor Alberobello: Camping Bosco Selva

Ben je in Puglia, dan mag je het stadje Alberobello niet missen. Wij besloten om hier 2 nachten te blijven om de oude binnenstad met haar talloze trulli huisjes te bewonderen. We vonden een heerlijke camping die het hele jaar op is op fietsafstand (lopen kan ook) van het centrum.

Camping op slechts 2 km van Alberobello

Camping Bosco Selva is een comfortabele camping net buiten de stad en is verrassend groen. Zo kun je zelf een heerlijk plekje uitzoeken in het kleine bos waar de camping aan ligt. Zo heb je ook in de zomer altijd voldoende schaduw. Vanaf de camping kun je zo naar de stad lopen, of zoals wij luie mensen dat liever doen met de fiets is het ook prima te doen.

alberabello camping

Groen, eenvoudig & netjes

De camping is klein, maar fijn. Wij werden vriendelijk ontvangen en konden zelf een plekje uitzoeken. In het hoogseizoen kan ik mij voorstellen dat de plekken wat klein zijn, maar wij hadden in het laagseizoen enorm veel keuze en ruimte.

Omdat de camping niet heel groot is, is er één sanitairgebouw. Het sanitair is echt prima. Zo is er zelfs een warme douche waar je niet apart voor hoeft te betalen, wat vrij bijzonder is in Italië. Ook schijnt er een kleine supermarkt te zijn, hoewel wij deze niet hebben gevonden en schijnt er een gratis pendelbus te zien vanuit de camping naar het strand in de zomer. Alle gasten mogen gebruik maken van de gemeenschappelijke koelkasten.

camping alberabello

Wij betaalden in totaal 20 euro per nacht. In het hoogseizoen gaan de prijzen flink omhoog. De tarieven kunnen wij helaas niet terugvinden op de website van de camping in Alberobello. Reserveren is van te voren verplicht en kun je eenvoudig doen via de website van de camping.

Meer informatie over de camping >>

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *