Camping Huttopia De Roos

Camping Huttopia De Roos

Tijdens mijn zoektocht naar de leukste campings van Nederland werd camping Huttopia de Roos heel vaak getipt. Dus werd het de hoogste tijd om deze nieuwe Huttopia camping in Nederland eens zelf te ontdekken. Huttopia campings vind je in heel Frankrijk en sindskort ook dus in Nederland. Rust, natuur en een ontspannen sfeer staan bij de campings centraal. Dus kampvuurtjes en meertjes in plaats van schreeuwerige speeltuinen en gigantische glijbanen.

camping huttopia de roos
camping de roos
huttopia nederland
huttopia de roos

Camping Huttopia de Roos in een notendop

  • Prijs per nacht in het hoogseizoen: +/- 35 euro
  • Honden zijn toegestaan
  • Super ruime natuurrijke staanplaatsen
  • Er is een FOODtruck, menu wat beperkt
  • Gericht op gezinnen
  • Doel: ontsnappen van het dagelijks leven en genieten van de ruimte, natuur en de rust

De eerste Huttopia camping in Nederland

Het heeft bijna 20 jaar geduurd, maar Huttopia heeft eindelijk een camping geopend in Nederland en die is meteen heel fijn. De camping ligt aan de Vecht in het kleine dorpje Beerze in de provincie Overijssel. Midden in de natuur aan de Vecht vind je talloze ruime kampeerplekken. Daar gaat het bij Huttopia ten slotte om rust en ruimte.

camping de roos
huttopia nederland
camping de roos
huttopia nederland

Ruime staanplaatsen aan het water of in de natuur

Alle plaatsen bij Huttopia zijn lekker ruim en open. Er zijn diverse velden waar je je tent, camper of caravan kan plaatsen. Het is zelfs mogelijk om pal aan De Vecht te staan. Super leuk natuurlijk. Misschien wel iets minder handig met kleine kids of een rolmops die niet kan zwemmen.

camping de roos
huttopia nederland

Verder heeft de camping 4 sanitairgebouwen, deels verwarmd. Zelf vond ik het sanitair een beetje tegenvallen, vooral ook omdat we eerder bij een andere Huttopia hebben gestaan waar het sanitair op een luxe hotel leek. Schijnbaar zat er wel verschil in de diverse gebouwen en hadden wij een beetje pech. Je moet vaak wachten en echt heel schoon was het niet. Het zat ook naast een pad, waardoor kinderen na een duik in de Vecht vaak even snel hier naar het toilet gingen. Ik begreep van andere dat het sanitair verderop veel netter was. Een beetje pech dus.

camping de roos
huttopia nederland

Bommetje van de steiger

Met een bootje varen over de slingerende Vecht of een bommetje vanaf de steiger. Het is dé plek waar iedereen zich tijdens een warme dag bevindt. Voor de kinderen natuurlijk geweldig om vanaf de steiger af te duiken en de hele dag in het water door te brengen. Wij namen heerlijk plaats naast de kant, genietend van een prachtige zonsondergang. Voor de kleintjes die wat minder goed kunnen zwemmen is er een ondiepe spartelpoel met klein zandstrand.

Naast bommetjes, pootjebaden en baantjes trekken, kun je er ook vissen, worden er workshops gegeven en wordt er in de zomer elke avond wel iets leuks georganiseerd voor de kinderen.

camping huttopia de roos
camping de roos
huttopia nederland
huttopia de roos

Eten bij de FOODtruck

Bij Huttopia Roos kun je tijdens de zomeravonden genieten van een hapje en een drankje bij de foodtruck. De gerechten zijn vaak simpel, zoals verse pizza’s of hamburgers. Natuurlijk wel met lokale ingrediënten. Ik miste hier alleen een beetje de gezelligheid die je bijvoorbeeld wel hebt bij Camping Buitenland of De Lievelinge. De activiteiten en het eten is vooral gericht op gezinnen. Ik miste een beetje het borrelcultuur. Een lekker muziekje aan, wat gezelligheid en lekkere borrelen dat doe je vooral bij je eigen kampeermiddel.

Natuurlijk kun je wel elke ochtend vers brood halen van de bakker uit het dorp.

  • Foodtruck is geopend van mei t/m juni in het week & en van juli t/m augustus iedere middag en avond
  • De bars is van juli t/m augustus geopend van 08.00 – 23.00 uur en de rest van het jaar gelden dezelfde openingstijden als de Foodtruck
  • Broodjes kun je van juli t/m augustus elke dag bestellen en de rest van het jaar alleen in het weekend.
huttopia de roos
huttopia de roos

Ons oordeel over Camping Huttopia de Roos

Nederland heeft er weer een hele fijne natuurcamping bij met camping De Roos. Toch mis ik een beetje de gezelligheid en chaos van de andere “hippe” campings in Nederland, zoals favoriet Camping Buitenland of Camping Bij Ons in Groesbeek. Bij Huttopia draait het vooral om rust en natuur en is het veel gericht op gezinnen. Ben je daar naar op zoek, dan is dit dé perfecte plek voor jou! Wil je toch iets meer een festival vibe, dan raden we je aan om verder te kijken.

Heb jij Camping HUttopia de Roos al bezocht? Of nog een vraag over de camping? Laat dan zeker even een reactie achter onder deze post of stuur een DM via instagram.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *