What the Fudge! We hebben een Mercedes 508 bus!
What the Fudge! We hebben een Mercedes 508 bus!

What the Fudge! We hebben een Mercedes 508 bus!

Oops we did it again! Hé maar 3x is scheepsrecht toch? Oké we bekennen, we hebben misschien een kleine verslaving als het gaat om campers opknappen en kopen. Dat laatste vooral ;p.

Het lijkt misschien alsof campers zo bij ons op de deurmat vallen, maar onze zoektocht naar een toffe 508 was al een tijdje gaande. Vaak waren deze bussen te duur, net weg of je moest wel een hele handige harry zijn om zo’n een heftig project aan te gaan. En toen kwamen we plotseling deze geweldige Mercedes 508 camper tegen uit 1985. 1 blik en we waren verkocht. We hebben drie dagen de tijd gehad om erover na te denken, want we hadden tenslotte net onze Fiat Ducato Camper opgeknapt, het was flink wat geld en de timing was eigenlijk helemaal ruk. Maar toen kwamen we tot de conclusie: we zijn gek als we het niet doen. Dit is de bus waren we al 2 jaar naar op zoek zijn.

Terug naar Captain Vantastic

Voor de mensen die Foedsie nog niet zo goed kennen of voor jullie die het ook leuk vinden om even terug te blikken, reis ik even terug naar 2019. Of nou ja eigenlijk 2017. Heb je hier niet zo zin in, dan mag je dit stukje gerust even overslaan hoor ;p

4 jaar geleden maakten we een prachtige backpackreis door Azie van bijna 6 maanden. Na deze reis besloten we dat we meer wilden gaan reizen, maar onze oude mopshond moest dit keer wel mee. Het plan: een oud busje kopen en samen door Europa reizen.

europa roadtrip

We vonden een oude Citroën C25e uit 1983. Knalblauw en belachelijk schattig. In een aantal weken hebben we de bus helemaal opgeknapt tot een schattig huisje op wielen. Onderweg kwamen we erachter dat we de bus toch liever wat anders hadden ingericht en voor langere tijd met zijn tweetjes echt iets te klein was (vooral omdat Leroy bijna de 2 meter haalt). Zo zat er bijvoorbeeld geen wc in, omdat ik nog zo stoer dacht ik plas wel in de bosjes. Maar het blijkt nu dat je blaas vooral momenten uitkiest als die er niet zijn. Telkens als we een oude Mercedes bus tegenkwamen zeiden we “Ooit gaan we er zo eentje kopen”.

VAN INTERIOR
camper ombouwen
vanlife
camper vintage

Toen we terugkwamen in Nederland besloten we de Captain Vantastic te verkopen en op zoek te gaan naar een grotere bus, het liefst dus een oude Mercedes Bus. Alleen die waren er niet of waren onbetaalbaar. Uiteindelijk besloten we te gaan kijken (na flink wat camper bezichtigen) naar een klein oud Fiat Ducato alkoof campertje. Die stond zo lief te wezen tussen al die grote monsters dat we ook dit keer compleet verkocht waren. Met een roze bril namen we de camper mee naar huis waar we erachter kwamen dat er een lekkage zat bij de alkoof. Na flink wat werk werd Cloverfield toch nog een prachtig project. Een heerlijke camper die ik echt met pijn in mijn hart ga afstaan.

camper binnenkijker

Verkopen Cloverfield

Voordat we de Mercedes bus hebben gekocht, besloten we eerst Cloverfield te verkopen. De reacties waren overweldigend. We hebben onwijs veel reacties ontvangen, meer dan 100. Holy Moly. Onze eerste stap, de oude camper leegmaken en door de wasstraat halen. De eerste kijkers waren net zo verliefd op Cloverfield dat ze de camper meteen hebben gekocht. Alle 99 andere mensen hebben we trouwens persoonlijk een berichtje gestuurd. Ohhhhh lief van ons hé.

Wat gaan we doen?

Ook dit keer gaan we de indeling helemaal anders doen. Omdat Leroy zo lang is past het bed helaas niet in de breedte. Het was dus een nieuwe indeling of een nieuwe Leroy. Die laatste was uitverkocht, dus besloten we alles anders te doen.

mercedes camper
mercedes 508

PLAN:

  • Deels een vast bed die we eenvoudig kunnen uitschuiven. Zo hebben we een fijn matras om op te liggen, veel opbergruimte en hoeven we niet telkens alles op te bergen. Het bed wordt 180×120 en kunnen we dan uitschuiven naar 180/120×195 . Yes mensen dat is echt HUGE!
  • Ook willen we een klein bankje plaatsen met een uitschuiftafel bij het bed. We zitten eigenlijk bijna nooit binnen, maar het is eventueel wel fijn als er gewerkt moet worden of we een keertje lekker binnen willen borrelen tijdens een regenachtige dag.
  • Een toiletkast, niet zo’n schuifding maar ook geen complete badkamer, we willen wel een beetje privacy. Ik heb hier een leuk idee voor, die echt onmogelijk is om zo uit te leggen dus dit gaan jullie gewoon zien.
  • Een klein keukentje met uitklapbaar blad bij de deur
  • Een extra raam
  • Zonnepanelen
  • Natuurlijk een plek voor Buddha
  • Eventueel een buitendouche
  • En we willen de bus heel graag een opnieuw in de lak zetten. De huidige laklaag is namelijk niet meer zo mooi.

Ik ben al helemaal los gegaan op Pinterest, dus mocht je het leuk vinden wat voor een ideeën we hebben, check dan even dit Pinterest Board.

Week 1: strippen

De bus dan, ik niet ;p. We hebben ons deze week vooral bezig gehouden met de verkoop van de camper en het maken van een planning. Wat willen we graag, hoe we gaan alles inrichten etc. Normaal gesproken zijn we meer van het doen, wat de meeste misschien wel hebben opgemerkt nadat ik de keuken 4 nieuwe kleuren gaf en uiteindelijk toch weer terug ging naar de kleur groen. Ook hebben we gecontroleerd of de huidige isolatie nog goed is en of er eventueel nog roestschade is wat we moeten herstellen. Dit ziet er tot nu toe allemaal goed uit.

Ook hebben we de meeste kasten er al uit weten te halen en zijn we gestart met het herstellen van het raam, want deze gaat niet meer open en moet misschien vervangen worden.

mercedes camper
mercedes 508

Volgende week gaan we starten met de wanden, hopelijk de vloer en opbouw van de keuken. Ook willen we heel graag het raam al gaan plaatsen, want dit moet voordat alles er weer in gaat.

Benieuwd hoe onze camper renovatie verder gaat verlopen? Elke vrijdag zal ik een kleine update met jullie delen. Wil je op de hoogte blijven? Elke vrijdag delen we een nieuwe update. Hier en op instagram.

Oh en heb je een vraag voor Foedsie, stuur ons dan zeker even een DM. Vinden we leuk.

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *