Week 7: de alkoof

Week 7: de alkoof

Onze geliefde camper Cloverfield kreeg deze naam omdat onze easy peasy opknapper na dag 1 al een monster bleek te zijn. En omdat ik schijnbaar enorme issues heb met het woord alkoof, aangezien ik keer op keer doodleuk alkloof zeg. De alkoof dus, is het slaapgedeelte bovenin de camper.

Na de dag 1 kwamen we er achter dat dit deel enorme vochtschade had en compleet los op de camper lag. Een flink tegenslag dus, vooral voor 2 linkshandige noobs. Maar met een super lief supportteam hebben we de alkoof weten op te knappen.

Strippen en kitten

Stap 1 was het verwijderen van alle rotte en vochtige delen. Wat eigenlijk gewoon de volledige alkoof was. Alles ging eruit. De schade was zo erg dat we vanaf de alkoof zo naar buiten konden kijken, zoveel gaten zaten er. Een week lang hebben we de camper gedroogd met een bouwdroger, zodat eerst al het vocht eruit was en we vervolgens de camper weer dicht konden maken.

Toen de camper eindelijk weer droog was, zijn we (of nou ja eigenlijk mijn zwager) begonnen met het opnieuw vastzetten van de alkoof. Aangezien wij geen idee hadden waar en hoe we moesten beginnen heeft onze zwager ons hierbij enorm geholpen. Toen de alkoof eenmaal weer goed vastzat en gatenvrij was, hebben wij het kitten van de buitenkant overgenomen. Na ongeveer 10 kitbussen en wat regenachtige dagen, lijkt het erop dat de alkoof nu echt helemaal lekkage vrij is.

camper opknappen
camper alkoof

Isolatie plaatsen voor de alkoof

Op 4 draagbalken na was al het oude hout van de alkoof onbruikbaar. We besloten daarom om het frame zelf op te bouwen. Allereerst plaatste we isolatiematten van X-trem. Het makkelijkste is om de zelfklevende isolatiematten te kopen. Wij hadden per ongeluk de verkeerde besteld en moesten de matten met lijm vastzetten. Gelukkig waren we ondertussen kitexperts geworden, dus dit was geen enkel probleem meer.

isola alkoof

Nieuw frame voor de alkoof

De 4 bestaande draagbalken werden de basis van het nieuwe frame voor de alkoof. We besloten om veel tussenbalken te plaatsen, zodat het gewicht goed verdeeld wordt. Toen het frame stevig was bevestigd hebben we de ruimte gevuld met pur en vervolgens afgedekt met mdf platen. Yesssss…. de basis van de alkoof staat!

alkoof frame

Verven en behangen

Van de oude bus vonden we nog een rol jungle behang. We besloten om deze te gebruiken voor de alkoof. Het plafond besloten we zwart te verven, zodat dit deel van de camper echt een eigen plekje wordt. Hoewel we in eerste instantie niet echt van plan waren om hier boven te gaan slapen (gezien Leroy en zijn 2 meter lange lichaam), ziet de alkoof er nu zo gezellig en comfi uit dat we het toch maar gaan proberen. Bij de aanschaf van de camper kregen we er een nieuw matras bij. Ook is er een topper van de dekbeddiscounter onderweg voor nog meer comfort.

alkoof frame
alkoof frame
camper alkoof

Het slapen in een camper ziet er misschien voor sommige wat oncomfortabel uit, maar ik slaap oprecht nergens zo fijn als in een camper. Heerlijk in de natuur, super knus en met een goed matras ook nog eens erg comfortabel.

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Wellicht ook leuk om te lezen

Eén reactie op “Week 7: de alkoof”

  1. Corina schreef:

    Super leuk jullie site om, als beginnend camper bezitter, te lezen, foto’s te kijken en ideeën op te doen.
    Onze camper heeft ook waterlekkage en onze alkoof is al half gestript. We willen de buitenkant kitten, maar welke kit gebruiken we hiervoor? Het staat ergens bij jou reacties op jou site dacht ik, maar ik kan het niet meer vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *