Week 6: camper buitenkant verven

De randen van de camper zijn opnieuw gekit en ook de binnenkant is bijna af. Tijd voor wat werk aan de buitenkant. Mijn zus heeft ooit de buitenkant van haar camper geverfd met Early Dew van Flexa en dit zag er zo tof uit dat wij ook besloten de kleur Early Dew te gebruiken. Niet te fel en toch een beetje retro. Ik hou ervan. Het is overigens geen speciale verf voor campers, maar gewoon simpele hoogglans lakverf. Werkt perfect.

Schoonmaken en tapen

We hebben de camper eerst geschuurd met een fijne schuurspons en vervolgens gereinigd met St. Marc allesreiniger. Vervolgens hebben we alle randen, ramen etc. getaped. Gebruik wel tape voor een gevoelige oppervlakte. Voor het verven hebben we gewacht op een dag met zo min mogelijk wind. Met een roller en een kwast waren we binnen 2 dagen klaar. Wat een verschil. We zijn echt super blij met het eindresultaat.

camper buitenkant verven
camper buitekant verven

Ook leuk om te lezen:

2 reacties op “Week 6: camper buitenkant verven”

 1. Heidi schreef:

  Hallo,

  Wij willen onze camper ook gaan verfen. Ik was benieuwd of jullie een multiprimer hebben gebruikt voorafgaand de verf en of de verf van Flexa nog steeds goed zit? Was de verf op water- of terpetinebasis?

  Bedankt!

  • Desi schreef:

   Hi Heidi,

   Wij hebben de camper eerst goed ontvet en toen volgens direct de lakverf van Flexa op waterbasis erop gedaan. Na een jaar zat het er nog steeds goed op. Alleen bij de bumper werd het wat minder. Ik zou dus daarom de volgende keer eerst een goede primer gebruiken. Ook heb je speciale verf voor de buitenkant. De flexa verf bleef er goed op zitten, maar er zijn wel betere oplossingen. Wij zijn een beetje luie (en goedkope) klussers en vinden het niet zo erg om de buitenkant af en toe bij te tippen 😉

   Heel veel succes met je project.

   En natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar het eindresultaat.
   Mocht je instagram hebben, dan mag je ons altijd taggen. Vinden we heel leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *