Camper badkamer make-over
Camper badkamer make-over

Camper badkamer make-over

Één van de belangrijkste redenen om een nieuwe camper aan te schaffen is dat we heel graag een camper of bus wilden met een eigen toilet. Bij de aanschaf van onze Captain Vantastic wisten we namelijk zeker dat we geen toilet nodig hadden. Ik koop wel een emmer onderweg of ik duik wel ergens de bosjes in, verkondigde ik stoer aan mensen. Wat een spijt!

Onze bus was veels te klein om nog ergens een emmer kwijt te kunnen en als we gingen wildkamperen stonden we vaak met 10 campers op een rij en was er geen struik te vinden. Ohhh en laten we de zwerfhonden niet vergeten. Nope…. ik stond niet echt te springen om ‘s nacht in mijn eentje een struik op te zoeken. Dus eis 1 van onze nieuwe bus of camper er moest plek zijn voor een badkamertje.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Van “de badkamer komt wel een keertje” tot een complete make-over

De badkamer van onze Fiat Ducato camper was behoorlijk standaard. Lelijke plastic kasten, een vreselijke vloer en saaie muren. De vorige eigenaren hadden nog hun best gedaan om deze ruimte een beetje te “pimpen” met plaksticker, maar niet echt met succes.

badkamer camper verven
camper badkamer budget make-over

Aangezien de complete alkoof plotseling aangepakt moest worden, besloten we de badkamer toch maar te laten voor wat het was. Althans dit heb ik 1 week volgehouden. Toen besloten we namelijk spontaan de badkamerdeur geel te verven en liep het project compleet uit de hand. Voordat ik wist stond ik met een zwarte bus, een rol behang en een goud spiegeltje de badkamer in de camper een complete make-over te geven.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Badkamermeubel verven

Van de keukenkastjes hadden we nog wat groene verf over, dus besloot ik de bovenkastjes een diepgroene kleur te geven. Gewoon met simpele lak van de praxis en dit ging verbazingwekkend goed.

De wastafel en kastjes spoot ik met een spuitbus geschikt voor kachels zwart met het idee dat als het warmtebestendig is het vast ook wel tegen wat water kan. Het spuiten ging echt super makkelijk en snel. Je moet wel echt alles afplakken, want de verf komt echt overal. Ook is een mondkapje onmisbaar.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Nu we de kastjes een kleur hadden gegeven, konden de muren niet achterblijven. We kozen voor een lekker vrolijk en kleurrijk behang. Maar wat een helse klus zeg. Je hebt namelijk totaal geen ruimte en je moet om de kasten en ramen heen behangen. Vreselijk! Vooral toen ik na de eerste strook – waar ik ongeveer 1 helse uur over heb gedaan – erachter kwam dat ik het behang verkeerd om had geplaatst. Yup I am an idiot Sandwich! I Of ik het behang opnieuw heb geplaatst? Natuurlijk niet gek! Een uur lang hoorde je niet anders dan gevloek en gejank uit de camper badkamer, dus ik was er wel aardig klaar mee. Goud spiegeltje erover en we doen net alsof het een nieuwe trend is. Iedereen die er wel iets over zegt is nooit meer in de welkom in de camper ;p Ik zeg prima oplossing.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Vloertje, krijtverf, accessoires en klaar is kees

Handen, armen, gezicht, benen en haren, na een dagje verven zit ik echt compleet onder de verf. Yup… ik ben ‘s wereld chaotische verver allertijden. Helaas was de badkamervloer hier ook de dupe van. Het was één groot groen, geel, zwarte vlekken pallet. Dus ook hier ging de zwarte kwast overheen.

Een klein stukje van de muren kreeg een laagje krijtverf, want de behang was op 🙂 en eindelijk had ik een plekje voor mijn gouden spiegel die ik al een jaar lang wil ophangen. Ik ben helemaal heppiedepeppie met de badkamer.

badkamer camper verven
camper badkamer budget make-over

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Wellicht ook leuk om te lezen

11 reacties op “Camper badkamer make-over”

 1. maria schreef:

  echt super gedaan ,het is er zo ver op vooruit gegaan .daar mogen jullie trots op zijn.

 2. karin schreef:

  Zou graag willen weten of het “kachel”zwart (is dit radiatorverf) goed tegen het vocht bestemd is en blijft?

  • Desi schreef:

   Wij hebben radiatorverf gebruikt inderdaad. Gewoon van de Action. We hebben hiermee ook de badkamerkastjes mee gedaan en alles blijft nog steeds goed zitten. Doordat het mat zwart is trekt het wel wat stof aan en is het wat lastiger schoon te houden. Maar voor de radiator echt perfect.

 3. Syl schreef:

  Dag Desi,

  Heb je deze radiotor verf van de action er direct opgespoten of eerst geschuurd en geprimed?Komen er niet snel krasjes op en bladderd het d niet af? En wat heb je precies gebruikt voor de vloer? Kan me voorstellen dat dit snel beschadigd daar je er wellicht ook met schoenen op loopt. Dit ook nog altijd goed gebleven?

  • Desi schreef:

   Hi Syl,

   Hi Syl,

   Ik heb de radiator eerst met een schuursponsje licht opgeschuurd en met een beetje water en soda ontvet. Ik heb verder geen primer gebruikt en zit nog steeds goed.
   Wij gebruiken de radiator alleen niet, dus ik kan helaas niet zeggen hoe het gaat met hitte. MAar bij ons blijft de lak goed zitten.
   De vloer heb ik eerst goed ontvet, grondverf gebruikt en vervolgens geverfd met lakverf. De verf laat nu iets los. Niet echt door schoenen (hoewel we deze ik camper ook niet heel veel dragen) maar vooral door het gebruik van verkeerd schoonmaakmiddel. Je zou het misschien met bootlak kunnen proberen. Een extra laagje bijvoorbeeld, dan blijft het sowieso beter zitten.

   Wij bewaren gewoon altijd een beetje verf en tippen het eventueel bij al het nodig is.

 4. Aga schreef:

  Hi wat een leuke make-over zeg!!! Ik zou graag willen weten hoe je het behang ging plakken op de wanden. Ik wil het graag plakken gewoon op de wanden binnen de camper, maar het is natuurlijk kunststof, ben bang dat het na een tijdje afvalt …

  Ga zo door!! Ik volg jullie al een tijdje

  • Desi schreef:

   Hi Aga, wat lief 😊 Onze wanden waren volgens mij niet van kunstof maar met een soort laagje bewerkt. Ik heb het behangplaksel wat dikker gemaakt dan op de verpakking stond aangegeven en de wanden eerst goed geschuurd. Eerst een laag plaksel laten opdrogen en dan met een nieuwe laag behangen schijnt ook te helpen. Je zou ook eerst een klein stukje a4 kunnen proberen om te kijken of het blijft hangen. Ben benieuwd. Mocht je op insta zitten, stuur mij dan zeker even een DM. Vind het altijd heel leuk om dit soort projecten te volgen.

 5. Kelly Zegwaard schreef:

  Hoi!!

  Waar heb je de stof vandaan die op jullie bank zit? Ik ben zooooooo verliefd! En kan het nergens vinden!!!

  • Desi schreef:

   Hi Kelly,

   Wat leuk om te horen. Stofje is van de Kwantum, volgens mij verkopen ze dit stofje nog steeds. Bij de kwantum hebben ze sowieso leuke en betaalbare stoffen. Zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan 😁

 6. Inge schreef:

  Hoi hoi!

  Wat een geweldige caravan. Ik ben benieuwd waar het behang van is?

  Groetjes!

  • Desi schreef:

   Ah lief ❤️ behang is van de kwantum. Het is wel een tijdje geleden dus weet niet of ze dit behang nog verkopen, maar het aanbod bij de kwantum is sowieso erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *