Week 5: camper badkamer make-over

Week 5: camper badkamer make-over

Één van de belangrijkste redenen om een nieuwe camper aan te schaffen is dat we heel graag een camper of bus wilden met een eigen toilet. Bij de aanschaf van onze Captain Vantastic wisten we namelijk zeker dat we geen toilet nodig hadden. Ik koop wel een emmer onderweg of ik duik wel ergens de bosjes in, verkondigde ik stoer aan mensen. Wat een spijt!

Onze bus was veels te klein om nog ergens een emmer kwijt te kunnen en als we gingen wildkamperen stonden we vaak met 10 campers op een rij en was er geen struik te vinden. Ohhh en laten we de zwerfhonden niet vergeten. Nope…. ik stond niet echt te springen om ‘s nacht in mijn eentje een struik op te zoeken. Dus eis 1 van onze nieuwe bus of camper er moest plek zijn voor een badkamertje.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Van “de badkamer komt wel een keertje” tot een complete make-over

De badkamer van onze Fiat Ducato camper was behoorlijk standaard. Lelijke plastic kasten, een vreselijke vloer en saaie muren. De vorige eigenaren hadden nog hun best gedaan om deze ruimte een beetje te “pimpen” met plaksticker, maar niet echt met succes.

badkamer camper verven
camper badkamer budget make-over

Aangezien de complete alkoof plotseling aangepakt moest worden, besloten we de badkamer toch maar te laten voor wat het was. Althans dit heb ik 1 week volgehouden. Toen besloten we namelijk spontaan de badkamerdeur geel te verven en liep het project compleet uit de hand. Voordat ik wist stond ik met een zwarte bus, een rol behang en een goud spiegeltje de badkamer in de camper een complete make-over te geven.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Badkamermeubel verven

Van de keukenkastjes hadden we nog wat groene verf over, dus besloot ik de bovenkastjes een diepgroene kleur te geven. Gewoon met simpele lak van de praxis en dit ging verbazingwekkend goed.

De wastafel en kastjes spoot ik met een spuitbus geschikt voor kachels zwart met het idee dat als het warmtebestendig is het vast ook wel tegen wat water kan. Het spuiten ging echt super makkelijk en snel. Je moet wel echt alles afplakken, want de verf komt echt overal. Ook is een mondkapje onmisbaar.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Nu we de kastjes een kleur hadden gegeven, konden de muren niet achterblijven. We kozen voor een lekker vrolijk en kleurrijk behang. Maar wat een helse klus zeg. Je hebt namelijk totaal geen ruimte en je moet om de kasten en ramen heen behangen. Vreselijk! Vooral toen ik na de eerste strook – waar ik ongeveer 1 helse uur over heb gedaan – erachter kwam dat ik het behang verkeerd om had geplaatst. Yup I am an idiot Sandwich! I Of ik het behang opnieuw heb geplaatst? Natuurlijk niet gek! Een uur lang hoorde je niet anders dan gevloek en gejank uit de camper badkamer, dus ik was er wel aardig klaar mee. Goud spiegeltje erover en we doen net alsof het een nieuwe trend is. Iedereen die er wel iets over zegt is nooit meer in de welkom in de camper ;p Ik zeg prima oplossing.

badkamer camper make-over
camper badkamer pimpen

Vloertje, krijtverf, accessoires en klaar is kees

Handen, armen, gezicht, benen en haren, na een dagje verven zit ik echt compleet onder de verf. Yup… ik ben ‘s wereld chaotische verver allertijden. Helaas was de badkamervloer hier ook de dupe van. Het was één groot groen, geel, zwarte vlekken pallet. Dus ook hier ging de zwarte kwast overheen.

Een klein stukje van de muren kreeg een laagje krijtverf, want de behang was op 🙂 en eindelijk had ik een plekje voor mijn gouden spiegel die ik al een jaar lang wil ophangen. Ik ben helemaal heppiedepeppie met de badkamer.

badkamer camper verven
camper badkamer budget make-over

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Wie is (er) Foedsie? Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots.

@foedsie

Nieuwsbrief

Eén reactie op “Week 5: camper badkamer make-over”

  1. maria schreef:

    echt super gedaan ,het is er zo ver op vooruit gegaan .daar mogen jullie trots op zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie