Week 3: gratis latjes van marktplaats

Week 3: gratis latjes van marktplaats

Ik mag dan misschien Indonesische roots hebben als het om gratis spullen gaat ben ik 100% all-the-way belanda/kaaskop, of beter gezegd pindakaas. Gratis is namelijk altijd goed! En aangezien het Coronavirus en de vochtschade in de alkoof al behoorlijk wat mag kosten, was deze leuke vondst dan ook meer dan welkom. Via Marktplaats kwam ik een advertentie tegen van iemand die gratis gigantisch veel latjes op nog geen 5 minuutjes rijden. Hoe fijn. De latjes lagen buiten al klaar, dus ook nog eens helemaal Corona Proef.

Wandje erbij

Allereerst moet er wat hout in. Dat maakt de hele sh’bam toch net iets gezelliger en warmer. In eerste instantie wilden we de latjes horizontaal plaatsen, lekker makkelijk. Nadat we al een deel van de latjes op maat hadden gezaagd besloten we dat het eigenlijk veel toffer is om de latjes andersom te plaatsen. Ochja houdt ons lekker bezig in deze tijd.

camper fiat opknappen
oude camper opknappen

Omdat we tussen de latjes wat ruimte over houden, hebben we eerst de wand zwart geverfd. De verf had ik nog gewoon liggen, dus ook GRATIS (niet helemaal natuurlijk, maar daar voel ik nu in ieder geval niks van). Vervolgens is Leroy gestart met het op maat zagen van de latjes en te bevestigen met lijm aan de huidige wand. Het lijkt simpel, maar het is echt een flink klus, omdat een camper nooit helemaal recht is. Na 2 avondjes doorklussen is de wand helemaal klaar. Ondertussen was ik bezig met mijn eigen project.

DIY: visgraat tafeltje

Met het overige deel maakte ik onze eigen visgraat tafeltje. Ik begon heel enthousiast met tussendoor wat latjes met de hand te zagen. Na 2 dagen zagen met de HAND en wat kapotte vingers verder kwam Leroy met de informatie dat hij eigenlijk wel zeker wist dat mijn vader of zwager nog een zaagmachine heeft liggen. Thanks man…. dat je hier 2 dagen mee hebt gewacht. b

Maar ik was op de helft en zonder zaagmachine was dit zeker niet meer gelukt. Toen ik het patroon van de tafel eenmaal had had liggen, moest ik alles namelijk nog passend maken. In mijn hoofd leek dit als een – doe ik wel eventjes tussendoor klusje – maar in het echt bleek het een onoplosbare puzzel vol frustratie te zijn. Geen één latje paste meer, vaak moest 1 latje wel 5x opnieuw en overal zitten kieren. Maar fuck it, hij is af en het resultaat mag er wezen. Hier en daar een wat korter latje, maar voor ons helemaal perfect.

DIY campertafel
diy visgraattafel

What’s cooking in the kitchen

Ook zijn we begonnen met het verven van de keuken. Hoewel we de Corona maatregelen heel serieus nemen ontkwamen we er dit keer niet aan om even snel de bouwmarkt binnen te springen. Tip! Reserveer je producten vooraf online, dan hoef je je producten alleen maar op te komen halen en af te reken.

Na wat Pinterest inspiratie hebben we gekozen voor de kleur diepgroen met een wit blad. Wolkenwit van Flexa om precies te zijn, want dit klinkt zo lekker fijn. De groene verf moesten we wel even 4 keer opnieuw doen. Damn you huismerk van de Praxis. Ook hebben we blauwe wanden wit geverfd. De keuken is nu lekker strak, maar misschien niet helemaal onze stijl. We twijfel daarom of we tegen de wand nog een behangetje moeten plakken.

DIY keuken camper
keuken camper verven

Verder vond ik een zwarte spuitbus op zolder, die ik mooi gebruikt heb voor het zwart spuiten van het lelijke trapje en ben ik as we speak bezig met het maken van een kapstokje.
We begonnen misschien wat stroef, maar we hebben de smaak weer goed te pakken 🙂

DIY keuken camper
keuken camper verven

Kosten

  • Latjes: GRATIS + 10 euro omdat we een paar latjes misten
  • Zwarte verf: GRATIS
  • Zwarte spuitbus: Gratis
  • Flexa Wolkenwit: 16 euro
  • Diepgroen Praxi: 10 euro
  • Verfset Action: 3 euro

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *