Week 2: de alkoof strippen en kitten

Week 2: de alkoof strippen en kitten

We gaan er weer met volle moed tegenaan. Grotendeels is deze positieve instelling te danken aan onze zwager Erik. Hij heeft een idee hoe we het kunnen fixen, en zonder zijn hulp zou dit ook zeker niet gelukt zijn. Onze dank is groot!

Alles of niets!

We besluiten dat het alles of niets wordt. We strippen de hele alkoof en verwijderen alle oude kitranden. Het is heerlijk weer dus dat is super fijn. De camper tapen we vervolgens volledig dicht en mag de komende dagen goed drogen. Voor een paar dagen huren we een bouwdroger, zodat alles echt goed droog wordt.

Tip! Kijk even op marktplaats voor het huren van zo’n ding. Het huren van de bouwdroger kosten ons in totaal 50 euro voor een hele week. Normaal gesproken kost dit via een bedrijf ongeveer 40 euro per dag. Scheelt weer wat centjes.

Nieuwe kit!

Nu alles weer helemaal droog is, is het tijd om de alkoof opnieuw te bevestigen. Die hangt ondertussen namelijk flink los inclusief wat gaten. Als we de camper zo zien, lijkt het wel een oneindige klus. Dit onderdeel is dan ook iets te heftig voor ons. Iets wat we graag samen hadden willen doen met Erik, maar helaas zit Corona ons letterlijk in de weg. Na een paar dagen komen we terug en is de alkoof alweer bijna volledig opnieuw gekit. Wat een held!

We plaatsen nog een paar nieuwe kitranden, bevestigen de laatst schroefjes en platen en maken zelfs al een start met het begin van het nieuwe binnenframe. Zo hebben we de isolatie al bevestigd en zitten de eerste balken al op zijn plaats. We hebben nog een flinke weg te gaan, maar het begin is er!

camper fiat
camper fiat opknapper
camper fiat
camper fiat opknapper
camper fiat
camper fiat opknapper

Kosten alkoof strippen en kitten:

 • Heel veel kit – ongeveer 6 flessen en we zijn er nog niet (+/- 45 euro)
 • Bouwdroger (50 euro voor een week)
 • Isolatie (35 euro)
 • Hulp zwager (Heel veel liefde op afstand en een etentje zodra het weer kan)
 • Overige items als tape, schoonmaakmiddel, schuurpapier etc. (+/- 5 euro)

Wellicht ook leuk om te lezen

2 reacties op “Week 2: de alkoof strippen en kitten”

 1. Ellen schreef:

  Hallo,
  super leuk te lezen…. dank je wel daarvoor
  mag ik vragen welke kit jullie hebben gebruikt?

  Hartegroet Ellen

  • Desi schreef:

   Hi Ellen, Natuurlijk. Wij hebben Polymax van Bizon gebruikt. Het is vooral belangrijk dat je een elastische kit gebruikt en niet uitdroogt van zon. Daarom zijn kitopties voor de badkamer vaak niet geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *