Week 1: kat in het bakkie of kat in het zakkie

Week 1: kat in het bakkie of kat in het zakkie

In 24 uur veranderde onze eenvoudige opknapper naar een hel. In de alkoof zaten in de hoeken kleine vochtplekken. Dit kan wel vaker ontstaan door dat de kitranden van de ramen niet helemaal goed meer zijn. De camper had tenslotte al een paar weken buitengestaan. Dit wisten we van te voren en onze eerste klus zou dan ook zijn, de kitranden vervangen. Yup klopt, een beetje (behoorlijk) naïef. Want bij het leeghalen van de camper, besloten we om de binnenplaten van de alkoof ook maar direct te vervangen. Bij het verwijderen van de binnenplaten – die er nog top uit zagen – kwamen we er direct achter dat de vochtschade veel groter was dan verwacht. De vorige eigenaren had zeer vriendelijk alleen de binnenplaten vervangen om de vochtschade te verbergen. Eikels dus.

Van kleine opknapper naar mega klus

Dus onze kleine opknapper wordt nu toch nog een behoorlijke klus. We zijn alvast begonnen met het weghalen van al het natte hout en gaan de alkoof helemaal opnieuw opbouwen. We balen natuurlijk ongelooflijk erg. Deze week proberen we in ieder geval alvast flink wat stappen te maken en een beter beeld te krijgen van de situatie. Wordt vervolgd dus.

Update: we hebben al het hout eruit gehaald en alle oude kit verwijderd. Nu staat de camper een paar dagen te genieten van het zonnetje en een bouwdroger, zodat die eens goed kan drogen. Één geluk! De camper heeft wel al een naam. Meet Cloverfield! Ons monsterproject.

camper fiat
camper fiat opknapper
camper fiat
camper fiat opknapper

8 reacties op “Week 1: kat in het bakkie of kat in het zakkie”

 1. Maria schreef:

  Komt helemaal goed, het word weer een mooie camper 👍

 2. Irene en Perrijn schreef:

  He lieve foedsie! ik kan niet anders zeggen dat ik ergens heel blij ben te lezen dat ik niet de enige sukkel ben…
  we hebben net veel geld betaald en ook wij ontdekken ineens overal schimmel en vochtplekken ik kan wel janken.
  het zal zeker de kitranden zijn want het zit rondom precies op die hoogte.
  Vraag is waar te beginnen.. de dagen zijn nu nog steeds erg vochtig en we weten niet zo goed wat te doen kwa stappenplan..
  Hoe hebben jullie het aangepakt? en wat zijn de tips? ik hoop echt dat we er nog een leuk en tof project van maken, nu zakt de lood wel een beetje in mijn schoenen.

  • Desi schreef:

   Hi lieve Irene en Perrijn,

   Ohnooo wat een pech. Ik hoor dit echt heel vaak. Naast dat het soms super lastig te spotten is, wil je soms ook iets zo graag dat je dit soort dingen dan snel mist. Bij ons zat de vochtschade vooral in de alkoof. Zo erg dat we de binnenkant er helemaal uit hebben gehaald en zo naar buiten konden kijken. OEPS! Maar uiteindelijk alles weer dicht kunnen kitten en nu lijkt alles weer waterdicht. Wij hebben de camper afgelopen maart gekocht en toen was het toevallig heel mooi weer. Misschien dat je voor een maandje een schuur kan huren? Of je wacht totdat het een beetje mooi weer wordt. Voordat je gaat beginnen met kitten is het namelijk verstandig dat de camper goed droog is. Wij hebben uiteindelijk de camper gedroogd met een bouwdroger. Daarna hebben we al oude kitranden verwijderd en alles opnieuw gekit. Het blijft een oud ding, dus we merken dat er nog steeds onderdelen zijn die we weer moeten kitten zoals het dakraam. MOcht je nog meer tips willen stuur me gerust een berichtje via Instagram of naar [email protected].

   Oh en de ellende stopt hoor 🙂 Zodra je je eerst trip maakt, ben je het alweer vergeten. En blijft de camper vochtig, dan zijn zonnige bestemmingen gewoon de oplossing ;p

 3. Irene en Perrijn schreef:

  Ps. jullie zijn geen sukkels maar doorzetters dus!
  Daar hopen wij ook zeker voor te gaan.

  • Desi schreef:

   Hahaha ook wel een beetje sukkels hoor. Maar zeker voor gaan. Wij hebben al heel veel mooie plekken bezocht met onze camper. UIteindelijk geen seconde spijt van gehad.

 4. Jip schreef:

  Zo blij om dit te lezen! Hier precies hetzelfde verhaal. Eenzelfde soort camper gekocht met het idee om her en der wat te pimpen en al snel bleek er enorme vochtschade. We hebben niet genoeg tijd om veel uren te klussen in de camper, dus het is een gestaag project geworden. Máár, ergens wel heel tof om alles zelf aan te pakken, leerzaam en klussen is eigenlijk best een hele fijne bezigheid! Ergens besluipt mij wat angst dat de lekkage haast niet op te lossen is met zo’n oudje. Ik wil het hele dag en wellicht ook de zijkanten (😆) gaan ‘verven’ met Membrapol, hebben jullie hier ervaring mee? Daarna kan de geheel gestripte camper ein-de-lijk opgebouwd worden, ik kan niet wachten om eeeeeeindelijk ons eerste tripje te maken. Met inmiddels drie kinderen en een grote hond 😂 In die zin fijn dat we er nu meteen een extra bed en hondenmand in kunnen monteren. Liefs!

 5. D Feil schreef:

  Beste Jip, hebben jullie Membrapol ook gebruikt?
  Wij zijn- ook dankzij een lekkende camper- op zoek naar een produkt wat kan helpen.
  Stuitte op Membrapol en ben heel benieuwd naar de ervaringen.
  Inkrid

  • Desi schreef:

   Hi Inkrid,

   Ahhh nee ook een lekkende camper. Wat shit! Wij hebben geen membrapol gebruikt, omdat bij ons de lek echt alleen bij de kitranden zat in de alkoof. We hebben toen flexibele polymax gebruikt die niet uithard door de zon. Dit werkten voor ons toen goed, maar elke camper en lekkage is natuurlijk anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *