Week 1: kat in het bakkie of kat in het zakkie

Week 1: kat in het bakkie of kat in het zakkie

In 24 uur veranderde onze eenvoudige opknapper naar een hel. In de alkoof zaten in de hoeken kleine vochtplekken. Dit kan wel vaker ontstaan door dat de kitranden van de ramen niet helemaal goed meer zijn. De camper had tenslotte al een paar weken buitengestaan. Dit wisten we van te voren en onze eerste klus zou dan ook zijn, de kitranden vervangen. Yup klopt, een beetje (behoorlijk) naïef. Want bij het leeghalen van de camper, besloten we om de binnenplaten van de alkoof ook maar direct te vervangen. Bij het verwijderen van de binnenplaten – die er nog top uit zagen – kwamen we er direct achter dat de vochtschade veel groter was dan verwacht. De vorige eigenaren had zeer vriendelijk alleen de binnenplaten vervangen om de vochtschade te verbergen. Eikels dus.

Van kleine opknapper naar mega klus

Dus onze kleine opknapper wordt nu toch nog een behoorlijke klus. We zijn alvast begonnen met het weghalen van al het natte hout en gaan de alkoof helemaal opnieuw opbouwen. We balen natuurlijk ongelooflijk erg. Deze week proberen we in ieder geval alvast flink wat stappen te maken en een beter beeld te krijgen van de situatie. Wordt vervolgd dus.

Update: we hebben al het hout eruit gehaald en alle oude kit verwijderd. Nu staat de camper een paar dagen te genieten van het zonnetje en een bouwdroger, zodat die eens goed kan drogen. Één geluk! De camper heeft wel al een naam. Meet Cloverfield! Ons monsterproject.

camper fiat
camper fiat opknapper
camper fiat
camper fiat opknapper

Wie is (er) Foedsie? Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots.

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Nieuwsbrief

5 reacties op “Week 1: kat in het bakkie of kat in het zakkie”

 1. Maria schreef:

  Komt helemaal goed, het word weer een mooie camper 👍

 2. Irene en Perrijn schreef:

  He lieve foedsie! ik kan niet anders zeggen dat ik ergens heel blij ben te lezen dat ik niet de enige sukkel ben…
  we hebben net veel geld betaald en ook wij ontdekken ineens overal schimmel en vochtplekken ik kan wel janken.
  het zal zeker de kitranden zijn want het zit rondom precies op die hoogte.
  Vraag is waar te beginnen.. de dagen zijn nu nog steeds erg vochtig en we weten niet zo goed wat te doen kwa stappenplan..
  Hoe hebben jullie het aangepakt? en wat zijn de tips? ik hoop echt dat we er nog een leuk en tof project van maken, nu zakt de lood wel een beetje in mijn schoenen.

  • Desi schreef:

   Hi lieve Irene en Perrijn,

   Ohnooo wat een pech. Ik hoor dit echt heel vaak. Naast dat het soms super lastig te spotten is, wil je soms ook iets zo graag dat je dit soort dingen dan snel mist. Bij ons zat de vochtschade vooral in de alkoof. Zo erg dat we de binnenkant er helemaal uit hebben gehaald en zo naar buiten konden kijken. OEPS! Maar uiteindelijk alles weer dicht kunnen kitten en nu lijkt alles weer waterdicht. Wij hebben de camper afgelopen maart gekocht en toen was het toevallig heel mooi weer. Misschien dat je voor een maandje een schuur kan huren? Of je wacht totdat het een beetje mooi weer wordt. Voordat je gaat beginnen met kitten is het namelijk verstandig dat de camper goed droog is. Wij hebben uiteindelijk de camper gedroogd met een bouwdroger. Daarna hebben we al oude kitranden verwijderd en alles opnieuw gekit. Het blijft een oud ding, dus we merken dat er nog steeds onderdelen zijn die we weer moeten kitten zoals het dakraam. MOcht je nog meer tips willen stuur me gerust een berichtje via Instagram of naar desi@foedsie.nl.

   Oh en de ellende stopt hoor 🙂 Zodra je je eerst trip maakt, ben je het alweer vergeten. En blijft de camper vochtig, dan zijn zonnige bestemmingen gewoon de oplossing ;p

 3. Irene en Perrijn schreef:

  Ps. jullie zijn geen sukkels maar doorzetters dus!
  Daar hopen wij ook zeker voor te gaan.

  • Desi schreef:

   Hahaha ook wel een beetje sukkels hoor. Maar zeker voor gaan. Wij hebben al heel veel mooie plekken bezocht met onze camper. UIteindelijk geen seconde spijt van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie