Stap 3: de keuken in de camper

De keuken van de camper was eigenlijk al helemaal compleet. Super fijn. Zo zit er een nieuwe koelkast in, een aanrecht met 2 gaspitten en een klein wasbakje. We hebben daarom besloten om alles zoveel mogelijk te behouden en het alleen een beetje op te pimpen. We hebben de keuken helemaal opgeschuurd en het in dezelfde kleur geverfd als de bankjes, namelijk wolkenwit van Flexa. Het bovenkastje kreeg een groene kleur. Het oude schuifraam hebben we verwijderd en hiervoor een stoffen gordijntje geplaatst.

Het keukenblad hebben we vervangen voor een houtenblad uit drie delen. De linkerkant kunnen we volledig uitklappen en extra werkruimte gebruiken.

van kitchen
munchen

We hebben zelf met een leren riem van de Action twee handvatten gemaakt voor de lades. Super goedkoop en het ziet er meteen al veel leuker uit. Ik heb thuis een grote verzameling oude blikken, dus heb er een paar meegenomen op reis die dienen als leuke opbergbakjes in het keukentje.

van kitchen
munchen

Fan van Behangfabriek

Bij het inspiratie opdoen voor onze camper, vond ik de keuken één van de belangrijkste onderdelen. Ik ben enorm van het koken en wil daarom van het keukentje een fijne en makkelijk plek maken. Een plekje voor al mijn kruiden, voldoende werkruimte en behoorlijk wat opbergruimte voor al mijn keukenspullen. Hoewel we eigenlijk alles voor de camper samen hebben gedaan, werd dit een beetje mijn project. De verlichting en het bankje was weer helemaal Leroys ding.

van kitchen
munchen

Verschillende keren kwam ik campers tegen met een keukentje met een tegelwand. Hoe gaaf! Dit wilde ik ook. Veel mensen gebruiken hiervoor echte tegels. Je wil alleen niet dat de camper te zwaar wordt dus het liefst gebruik je zoveel mogelijk lichte materialen. Voor mij viel deze optie, daarom al vrij snel af.

KitchenWalls van Behangfabriek

Na een speurtocht op het internet kwam ik het behang van de collectie KitchenWalls van Behangfabriek tegen. WOW! Ik was opslag verliefd. Bij de Behangfabriek heb je een hele lijn behang voor in de keuken met eigen ontworpen designs. Van prachtige prints tot behang die niet te onderscheiden is van echte tegels. Hoe gaaf. Het behang is niet alleen geweldig om te zien, maar ook nog eens waterdicht, hittebestendig, makkelijk schoon te maken en herbruikbaar.

Dit is precies wat ik zocht. De keuze is echt enorm, maar toch viel mijn oog meteen op het behang Bistro. Tegeltjes waar ik van hou. Ze passen perfect bij onze stijl en de camper. Het behang wordt helemaal op maat gemaakt. Hoe fijn!

Het pakketje werd super snel geleverd en we konden meteen aan de slag. Het behang wordt geleverd met behanglijm en instructies. Het bevestigen van het behang ging super makkelijk en wat ben ik heppiedepeppie met het eindresultaat.

Precies wat we wilden, Het maakt de keuken en de camper helemaal af.

Nog meer foto's zien?

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief