Stap 2: alles eruit & een bed op maat

Yess… de camper is binnen. Het klussen kan beginnen. Stap 1: alles moet alles eruit. Want het interieur en het veels te kleine bed zitten er al in sinds 1984. Nu ben ik een enorme vintage fan, maar dit is zelfs voor mij iets te veel van vroeger. Alles moet er dus uit. Na een middagje slopen, poetsen en schuren is de camper helemaal klaar voor een nieuwe start.

camper bedVoor
camper bedNa

Kosten bed op maat camper

 • Totaal aantal uren: 30 uur
 • Totale kosten: 180 euro

Bed voor in de camper maken

Omdat Leroy bijna 2 meter is, is een bed in de breedte echt onmogelijk. We besluiten om zelf een uitklapbed te maken. Van de hoge kast laten we alleen het onderste deel zitten. Achterin de bus staat een bankje met opbergruimte. We besluiten dit deel op te hogen en gelijk te maken met de klepkast die er al stond. Nu hebben we een grote bank van 210m. Oké bank 1 staat. Aan de rechterkant maken we ook een klein bankje van gelijke hoogte. Dit ging allemaal vrij soepel.

camper bedAan de linkerkant hebben we de hoge kast eruit gehaald en een bankje geplaatst met opbergruimte. 
camper bedRechts is ook een bankje geplaatst met opbergruimte voor de accu. Ook Buddha was onderdeel van het klusteam.

Op de grote bank aan de linkerkant bevestigen we een extra plank. Deze plank kun je uitklappen en past dan perfect tussen beide bankjes en het keukentje. Aan de linkerzijde van de plank bevestigen we een poot voor extra ondersteuning. Nu moet er alleen nog een bedbodem komen voor ondersteuning van de plank. Aan de achterkant van de camper maken we een kleine wand waar we onze nieuwe tafel, gemaakt van spaanplaat, aan kunnen bevestigen. Aan de tafel maken we twee kleine poten, zodat de tafel ook meteen als bedbodem gebruikt kan worden.

En voila, het beddeel staat!

camper bedVoor de wanden hebben we een jungle behang van de Kwantum gebruikt.
camper bedOmdat het behang best donker is, hebben we de rest van de camper lekker licht gehouden.

Matras op maat maken voor de camper

Het beddeel staat, nu het matras. We schrokken behoorlijk van de prijs om een foammatras op maat te laten maken. We besluiten om twee matrassen te kopen van 200x90cm en deze zelf op maat te gaan maken. Best een zoektocht, want de matrassen moeten stevig, maar niet te dik zijn.

Het matras snijden op maat we met een broodmes in zes aparte stukken. Dit ging eigenlijk vrij makkelijk, maar je moet er wat geduld voor hebben en het is eigenlijk een beetje een rotklus om te doen.
Aangezien we liever niet continue tussen de gleuven van het matras willen liggen, hebben we een topper gekocht zodat het bed extra lekker ligt.

camper bedHet leek heel makkelijk, maar was toch best een heftige klus
camper bedMet een broodmes kom je makkelijk door het matras heen.

Een mooi stofje voor het matras

Voor de stoffering kozen we een retro lichtgroen stofje van de Kwamtum. Niet super druk, maar ook niet te saai. Tja en toen… de stoffering. Hier hebben we ongelooflijk veel geluk mee gehad, want de ontzettend lieve peettante van Leroy heeft ons hierbij enorm geholpen. Alle matrassen heeft ze voor ons prachtig gestoffeerd en voorzien van een klittenband sluiting, zodat we de hoezen ook altijd nog kunnen wassen. ZOOOO LIEF. Wat je voor deze stap dus vooral nodig hebt, is een ontzettend lieve tante en een stofje 🙂

camper bedZO blij met het stofje
camper bedDe eerste keer op pad met de camper was een succes :).

Hoelang zijn we hier mee bezig geweest?

Als ik alle stappen zo opschrijf lijkt het allemaal eigenlijk zo gepiept. Toch hebben we er een behoorlijke tijd over gedaan. Nu zijn we niet echte klushelden, dus heb je wat meer ervaring dan heb je de klus waarschijnlijk veel sneller geklaard. Hier een overzicht van de taken:

 • 6 uur: voor het slopen van de kast, alles eruit te halen, schuren en schoonmaken
 • 8 uur: bankjes op maat maken.
 • 6 uur: klep maken
 • 6 uur: achterwand maken en tafel maken
 • 4 uur: matrassen op maat maken
Hostel El NIdo
Hostel El nido

Totale kosten maken bed op maat voor de camper

  • MDF 15mm plaat voor de bankjes en klep: 15 euro
  • Balken voor poten: 10 euro
  • Voordeelpak latjes voor de achterwand: 28 euro
  • Underlayment voor de tafel: 15 euro
  • Verf wolkenwit van Flexa voor de bankjes: 15 euro
  • Grondverf: 7 euro
  • Stof voor de matrassen: 35 euro
  • Matrassen: 40 euro
  • Topper: 15 euro

Pin & Save for later

camper foedsie

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *