Stap 1: Holy Crap we hebben een camper gevonden!

Stap 1: Holy Crap we hebben een camper gevonden!

Plannen zijn al maanden in de maak, de route was zo goed als rond, alle mogelijke camperinspiratie is ondertussen al gepind, maar er ontbrak nog één ding: de camper. 5 maanden al zijn we als bezetene aan het rondspeuren op het internet voor een leuke camper. Na verschillende ritjes door heel Nederland, was daar dan eindelijk de dag. 3 uur nadat de advertentie was geplaatst, zaten we al in onze gouden koets, de Renault Twingo, richting Helmond. Daar stond die; de camper van onze dromen, een oude Citroën C25e knalblauw en in perfecte staat. Yes! Nu kan het avontuur echt beginnen.

Plan de campagne!

We zijn alweer meer dan een jaar terug van onze geweldige reis door Azië en hoewel we het super fijn hebben in Nederland, missen we het reizen enorm. Dus was het tijd voor een nieuwe plan de campagne. Dit keer blijven we dichter bij huis en het allerleukste Buddha (onze mopshond) die mag mee. Het plan: een busje vinden, opknappen, spullen pakken en voor 6 maanden reizen door Europa.

De route

De route staat nog niet helemaal vast, maar we hebben we een beetje een idee welke richting we op willen. Een aantal bestemmingen staan heel hoog op ons lijstje, zoals Montenegro, Kroatië, Slovenië, Italië en Spanje. Maar ook Albanië en Portugal zouden we nog graag aan de reis willen toevoegen. We willen vooral niet te veel plannen. Komen we onderweg een mooi plekje tegen, dan blijven wij een tijdje. Vinden we een land helemaal niks, dan rijden we lekker door. Heb je leuke tips, bezienswaardigheden, accommodaties, campings of landen die we moeten zien, laat het ons vooral weten.

De globale route

Hoe dan?????

De komende tijd even op de bespaarmodus, heel hard werken, veel sparen en onderweg af en toe ook wat werken. Ook willen we de kosten onderweg zo laag mogelijk houden. Dit doen we door niet al te grote afstanden af te leggen, veel zelf te koken, soms gebruik te maken van gratis plekken en eventueel aan te melden voor house sitting. Hierbij kun je kosteloos op een huis passen (en vaak een huisdier) wanneer de eigenaren van de woning op reis zijn.

Mocht je je afvragen of wij nu zo handig zijn dat we dit avontuur aandurven te gaan, nou neeh dus. Onze intenties zijn goed, maar klussen en auto’s zijn niet bepaald ons ding. Maar met een flinke dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen, liefde, wat gevloek en heel veel pogingen komen we er vast wel, en natuurlijk kunnen we ook niet zonder wat hulp van onze geweldige thuisfront. Daarentegen zijn twee linkshandige reizigers met een semi oldtimer als camper en een idioot van een mopshond wel weer een garantie voor een hilarische reis.

Inspiratie

De laatste paar maanden heb ik me helemaal suf gepind en heel veel inspiratie gevonden op Instagram. We zijn op dit moment druk bezig met het bedframe en ik kan niet wachten om met de rest te starten. Benieuwd wat Foedsie leuk vind? Een paar van onze favoriete campers vind je hieronder. Bekijk ook Foedsie Pinterest  voor camper inspiratie en Foedsie instagram stories voor de laatste camper updates.

Vincent van Goal No.2 @liz_kamarul

Een bericht gedeeld door VANLIFE AUS | Jane & Kristy +🐶 (@helloaustralia.com.au) op

@thevaneffect

Een bericht gedeeld door Mark Conley (@vanlifeideas) op

Look at my new poof I m in love 😍

Een bericht gedeeld door Namaste You Beautiful Soul. (@susicruzz) op

The skylights are open and the sun is streaming in. Photo by @majesticbus

Een bericht gedeeld door The Road Explorer (@_the_road_explorer_) op

Wie is (er) Foedsie

Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots. Hoewel we geen genoeg krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist. Op dit moment aan het roadtrippen door Europa met onze knalblauwe Captain Vantastic.

Booking.com

4 reacties op “Stap 1: Holy Crap we hebben een camper gevonden!”

 1. Maria schreef:

  Wat super leuk weer dit. Heel veel plezier met de voorbereidingen!

 2. Peggy schreef:

  En de camper is vet!!! Ben jaloers 🙂

 3. Rob schreef:

  Ik zou ook Noord-Macedonië aandoen. Zo te zien slechts 5 uurtjes van Servië. Mooi groen, vriendelijke bevolking, en goedkoop!
  Veel plezier en geniet. Heb trouwens ook jullie verslag van Nepal gelezen, ik ben daar ook geweest. Inderdaad een mooi en bijzonder land.

  • Desi schreef:

   Wat een leuke tip. Ziet er echt geweldig uit. Staat genoteerd. Nepal was inderdaad echt geweldig, Nooit verwacht dat ik 2 weken bikkelen in de bergen zo fantastisch zou vinden. Een land waar we zeker nog een keertje naar terug gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief