Say hello to my little van

Say hello to my little van

Tijd voor een goede introductie van onze camper. Dus vandaag zeggen we even Hello to my little Van en nemen we een kijkje in onze knalblauwe Citroën C25e. Hij is niet heel groot dus no worries dit is een lekker kort artikel.

VAN INTERIOR
camper ombouwen

Mr. Captain Vantastic

Yesss… de bus heeft een naam en natuurlijk is deze – aangezien wij beide enorme filmliefhebbers zijn – gebaseerd op de film Captain Fantastic. Dikke film tip overigens. Maar de bus heeft onderweg vooral zijn naam verdiend omdat hij zich overal tussen weet te manoeuvreren, iedere berg weet te trotseren en ondanks zijn slechte start ons overal naar toe weet te brengen.

Waarom deze bus? Het klinkt super corny maar het was wel een beetje liefde op het eerste gezicht. Eigenlijk waren we op zoek naar een wat nieuwer model, bijv. een fiat ducato. Maar na maanden zoek kwamen we plotseling deze bus tegen en die sprong er voor ons echt met kop en schouder boven uit. Knal blauw, niet te groot en motorisch top in orde. Alleen de binnenkant had een kleine pimp my ride – kennen jullie die nog – nodig.

vanlife
camper interieur

Opknappen van de camper

Na onze aankoop kon het opknappen beginnen. Project 1: het bed. Hoewel veel mensen al schreven dat ze het fijn vinden om een vast bed te hebben, besloten we toch te kiezen voor een inklapbed. De tafel word een onderstel en de bankjes kunnen we uitklappen. Nu we een tijdje onderweg zijn en het bed ongeveer 100 x in en uit hebben mogen klappen begrijp ik iets beter waar mensen vandaan komen. Tot nu toe hebben we namelijk nog maar 1 keer aan het tafeltje gezeten, maar desondanks ziet het er wel leuk uit.
Doordat we de Tomos echter in onze camper moeten plaatsen met rijden kunnen we het bed ook niet uitgeklapt laten. Anders was dit namelijk nog wel prima gegaan en had het flink wat tijd bespaart. Maar alles voor onze gezellige Tomos natuurlijk.

vanlife
camper vintage

Het bed is nu wel lekker ruim en comfortabel. Zo hebben we ervoor gekozen om een topper te gebruiken. Best idea ever. Geen last van de gleuven en het matras is lekker dik. We vinden het dan ook heerlijk om lekker te werken vanuit bed in de camper, precies zoals ik nu dus het artikel aan het schrijven ben.

vanlife italie
camperreis italie

Lekker koken in de camper

Koken in de camper het zou eigenlijk gewoon een nieuw tv-programma moeten worden. Van lekkere pasta’s, pannekoekjes, couccous, een heel Ottelenghi 4-gangen diner, salades of even snel een broodje ei, de keuken wordt iedere dag weer vrolijk gebruikt. Als je ‘em ziet shinen in de camper dan kun je er ook moeilijk van weg blijven, want wat is ie leuk. Het behangtje van behangfabriek is er één speciaal voor in de keuken en het lijken wel echte Toscaanse tegeltjes leuk he. We hebben verder de keuken een fris kleurtje gegeven en het blad aangepakt. Als we het blad nu uitklappen hebben we dubbel zoveel werkruimte om te koken. Daarnaast functioneert het regelmatig als bureau als ik aan het werk ben ik de camper. Super handig.

vanlife italie
camperreis italie

Opbergruimte

Onze Mr. Captain Vanastic is misschien klein, maar aan opbergruimte komen we niks te kort. Zo zijn de bankjes klepkastjes waar we enorm veel kwijt kunnen.. De helft is zelfs nog leeg. 1 nadeel als het bed is uitgeklapt is het wel wat lastiger om erbij te komen. We hebben hier dan ook vooral spullen in liggen die we niet vaak nodig hebben. Boven de bestuurderskant hebben we ruimte voor onze dekens en de topper liggen. In de keukenkastjes boven en onder hebben we alle kruiden, eten en alles wat je verder nog nodig hebt om te eten en te overleven ;p zoals pannetjes, borden, glazen (ja echt glas fuck it!) en bestek. Aan de linkerkant van de bus hebben we zelf nieuwe klepkastjes gemaakt. Hier is plaats voor onze kleding. Daarnaast hebben we nog een schapje, die nu vooral wordt gebruikt om dikke truien neer te proppen. Ook hebben we nog een klein kastje bij de deur van de camper voor al de toilettas, handdoeken en schoonmaakmiddelen.

vanlife italie
camperreis italie

In het begin hadden we een zooi aan items mee. Veel hebben we onderweg weggedaan. Hoe minder spullen, hoe fijner.

De bus voelt echt als een klein fijn huisje. Het wonen in zo’kleine ruimte valt ons echt enorm mee. Je leeft ook vooral buiten dus veel heb je niet nodig. Missen we dan helemaal niets? Nu de dagen wat minder zonnig zijn en vooral erg nat, beginnen we toch wel wat ruimte te missen. Ook een iniminie badkamertje was soms wel fijn geweest en zonnepanelen die zijn ook wel handig om te hebben. Maar dit kun je natuurlijk altijd nog toevoegen.

Nog meer foto's zien?

Wellicht ook leuk om te lezen

Eén reactie op “Say hello to my little van”

  1. Maria schreef:

    Jullie mooie camper heeft jullie al op heel veel leuke plekjes gebracht ? mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *