Matras op maat voor de camper
Matras op maat voor de camper

Matras op maat voor de camper

Een goed matras in onze camper is voor ons misschien wel de belangrijkste eis bij dit project. Aangezien onze Mercedes 508 alweer onze derde camper is, weten we nu precies wat we wel en niet belangrijk vinden in een camper/bus. Iets wat we bij onze vorige campers telkens storend vonden was het bed.

Het bed is namelijk het belangrijkste onderdeel van je camper en wordt vaak een beetje onderschat bij het bouwen van je bus. Maar in de bus besteedt je juist hier de meeste tijd. Koken, Eten, spelletjes spelen, werken…. dit doen wij het liefst buiten, ja zelfs als het regent. Daar gaat kamperen en roadtrippen ten slotte om. Buiten zijn!

Omdat we hebben gekozen voor een unieke bedconstructie (waar we heel veel lange mensen blij mee gaan maken) zijn we op zoek gegaan naar een aanbieder die zich specialiseert in matrassen op maat voor de camper. Al snel kwamen we uit bij Seminautic. binnen 1 uur een matras op maat en een review score waar elke concurrent bang van wordt. Dus hatseflats snel die bus in en ja hoor een paar uur stonden we weer in Wijchen met een nieuw en super comfortabel matras.

matras camper
matras op maat

Nieuwe camper, Nieuw Bed

Bij onze nieuwe bus besloten we veel aandacht te besteden aan een fijn bed. We hadden de volgende voorwaarden:

  • Leroy moet goed uitgestrekt kunnen liggen met zijn bijna 2 meter lichaam
  • Het grootste deel van het bed moet vast zijn
  • Het overige deel moet snel uit- en in te klappen zijn
  • Er moet een goed en comfortabel matras in komen
  • Het matras moet niet te zwaar zijn en geschikt zijn voor warme dagen
  • Het matras moet niet schuiven tijdens het slapen

Super fijn dat we dit met de Mercedes bus helemaal van scratch konden uitwerken en de bedconstructie voor de camper helemaal zelf hebben kunnen bedenken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een semi-vastbed. Het grootste deel staat vast aan de achterkant van de camper. Doordat een deel vast staat kunnen we het beddengoed laten liggen en hoeven we het bed niet telkens helemaal in- en uit te klappen.

  • Het vaste deel van het bed heeft een afmeting van 180cm breed x 120cm diep
  • Het uitschuifdeel is 130cm breed x 80cm diep. We besloten voor het uitschuifdeel te kiezen voor 2 losse delen, zodat we deze kussens makkelijk kunnen opbergen.
matras camper
matras op maat

Een matras op maat bestellen voor de camper

Via de site van Seminautic kun je eenvoudig een afspraak inplannen voor het maken van het matras. Dit is in een paar klikken al geregeld. Het Atelier van Seminautic ligt op het bedrijventerrein Ekkersrijt in Eindhoven. Ideaal dus om te combineren met meerdere stops. Wij gingen er behoorlijk blanco naartoe. Eerder hadden we onze matrassen online besteld, maar bij Seminautic werken ze uitsluitend op afspraak om de kwaliteit te waarborgen.

De verschillende matrassen voor je camper

Eenmaal aangekomen bij Seminautic kregen we eerst een uitgebreide uitleg over de diverse matrassen en mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit 3 type matrassen, Basic, Premium en Excellent.

Het Basic matras bestaat uit een koudschuim HR 50 en is geschikt voor een goede ondersteuning voor personen tot 110 kg. De hoogte van het matras is 15 cm en is geschikt voor elke maatvoering. Basic klinkt misschien eenvoudig, maar een HR50 koudschuim matras is al meer comfort dan de meeste matrassen die je kunt vinden. Wordt geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie en 180 dagen omruilgarantie.

Een Premium matras van Seminautic is voorzien van de best verkrijgbare koudschuim kern van Nederlandse bodem. Door de hoge veerkracht van het matras is dit type ook uitermate geschikt voor bedden zonder lattenbodem. Ook dit matras is verkrijgbaar in diverse afmetingen en hoogtes. Wordt geleverd met 8 jaar fabrieksgarantie en 180 dagen omruilgarantie.

Het Excellent matras van Seminautic is de crème de la crème onder de camper matrassen. Dit matras is voorzien van een combinatie van uitstekend ondersteunde en drukverlagende schuimen en dat voel je. Ook is het matras gestoffeerd met een gelamineerde Tencel stoffering. Wordt geleverd met 8 jaar fabrieksgarantie en 180 dagen omruilgarantie.

matras op maat
bus matras
matras op maat

Bij alle drie de opties is het ook mogelijk om een KülKote coating aan je matras toe te voegen. Dit is een extra laagje wat extra verkoeling biedt. Seminautic is de enige aanbieder in Nederland die deze technologie levert bij hun maatwerk matrassen.

Na een uitgebreide uitleg, mochten we natuurlijk gaan proefliggen. Leroy’s droombaan, beddentester, geen grap! Natuurlijk hebben wij alle drie de opties geprobeerd en hoewel het basic matras echt al heerlijk lag, voel je het verschil tussen de drie opties heel goed. Bij het excellent matras voel je het matras volledig naar je lichaam vormen.

bus matras
matras op maat

Matras inmeten & produceren

Nadat we het geschikte matras voor onze camper hadden gekozen, kon het inmeten beginnen. Belangrijk dus dat je je camper of bus meeneemt. Tijdens het inmeten kwamen de medewerkers van Seminautic ook nog met een aantal tips. Zo moest de hoogte goed aansluiten op het keukenblad omdat deze anders niet goed zou passen en besloten we om het formaat van de kussens iets aan te passen.

bus matras
matras op maat
matras op maat

Het produceren van het matras duurt iets minder dan 1 uur, afhankelijk van je wensen. Het leuke hiervan is dat je het hele proces kunt volgen. Via de showroom kun je namelijk een kijkje nemen in het atelier waar alle matrassen gemaakt worden.

bus matras
matras op maat
matras op maat

Een matras op maat in onze Mercedes 508 bus

Na 2 kopjes koffie was het dan zover, het matras kreeg een plek in de camper. Eerst werden de op maat gemaakte matrasonderleggers geplaatst voor een goede ondersteuning en ventilatie en toen was het moment daar: we hebben een MATRAS!

Dit was toch wel echt een momentje voor ons. Hoewel de keuken nog in de maak is en nog niks echt een plek heeft, kunnen we wel al slapen in onze fijne bus. De eerste en belangrijkste stap naar het eindresultaat is nu echt gemaakt.

En holy moly wat een matras. De bus ziet er door het matras niet alleen meteen geweldig uit, maar het matras ligt ook nog eens GEWELDIG. Hetzelfde weekend zijn we het matras meteen een paar nachten gaan testen en we hebben allebei geweldig geslapen. Ik kan niet wachten tot we echt weer weg kunnen en elke nacht op dit fijne matras kunnen liggen.

Ook leuk, nadat het matras een plek heeft gekregen in de bus, kregen we ook nog een officieel oorspong- en Kwaliteitscertificaat. Hiermee garandeert Seminautic dat het matras voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en de belangrijkste keurmerken. Zo ook aan diverse duurzame voorwaarden.

matras camper
matras op maat

Wat kost een matras op maat voor de camper

Een matras op maat voor de camper kun je al bestellen vanaf 240 euro. Voor een standaard maat 120 – 140 cm betaal je ongeveer 400 euro voor een matras op maat. De prijzen voor een Excellent matras starten vanaf 390 euro.

Alle matrassen op maat worden voorzien van een luxe stoffering en minimaal 5 jaar garantie (bij premium en excellent zelfs 8 jaar). Ook heb je 180 dagen omruilgarantie. Ligt het matras niet naar wens, dan kun je het matras altijd nog wijzigen.

Als we nieuwe campereigenaren 1 tip mogen geven dan is het: investeer in een goed matras. We hebben vaak de neiging om te kiezen voor allerlei digitale snufjes, extra ramen om dan vervolgens te bezuinigen op het bed. Dit is echt eeuwig zonde.

Na 3 overnachtingen zijn wij al intens gelukkig met onze nieuwe aankoop en kunnen we dit matras iedereen aanraden.

matras camper
matras op maat

Onze ervaring bij Seminautic

De service van Seminautic was echt ver boven verwachting. Wat een goed geoliede machine heeft dit familiebedrijf opgezet. Iedereen is even vriendelijk en het concept is echt geweldig. Wij waren echt verrast door de hele ervaring en vonden het echt enorm tof om dit zo mee te maken. We zijn dan ook erg blij dat we hebben gekozen voor de matrassen Seminautic. Absoluut een dikke aanrader als je op zoek bent naar een matras op maat.

Bekijk hier alle opties van Seminautic >>

Nog meer foto's zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *