Hatseflats, de bergen in met een joekeloeris van een camper

Hatseflats, de bergen in met een joekeloeris van een camper

Vorig jaar maakten we een geweldige roadtrip van 4,5 maand door Europa met onze kleine blauwe bus Captain Vantastic. Geweldig! We wisten meteen dat dit niet de laatste keer zou zijn, dus werden er al snel nieuwe plannen gemaakt. Hoewel we dol verliefd waren op onze bus, besloten we toch dat het tijd was voor wat groter werk. Dus kochten we een joekeloeris van een camper die de naam Cloverfield kreeg. Lees hier waarom! En ja het is een echte grote mensen camper met alkoof, badkamer, water uit de kraan en al! Maar dan het variant van een klein lief oud semi-vintage campertje dat nog steeds braaf op een normale parkeerplaats kan staan.

Hoewel we dit jaar wat meer wilden reizen, gooide Corona helaas alles in de war. Het plan werd 2 maanden roadtrippen en de route werd GEEL ;p.

Met de camper de bergen (en dus ook de kou) in

Na wat heerlijke dagen stuntelend op de golven van surfparadijs Frankrijk, besloten we wat sneller richting Italië te rijden. Niet dat we Frankrijk niet prachtig mooi vonden, maar het weer was ons niet gegund en ondertussen werden we omsingeld door oranje gebieden.

Surfsuit van Protest

Van Zuidwest Frankrijk naar Italië betekent alleen 1 ding, namelijk BERGEN! Je moet hoe dan ook een deel van de Alpen passeren. Eerste reactie is altijd LEUK! Tweede reactie HOE DAN? Want met een behoorlijke camper van bijna 30 jaar oud die op de snelweg nauwelijks de 90 aantikt zijn de bergen naast heel mooi, ook rete spannend. Daarnaast gingen we van een heerlijke 30 graden richting de sneeuw. Maar hier waren we dit keer beter op voorbereid!

Warme kleding ALERT!

Vorig jaar bezochten we met de bus o.a. Trentino en Zuid Tirol en hier waren wij totaal niet op gekleed. Na 1 week moesten we ergens een kledingwinkel induiken om mutsen, sjaals en dikke truien te scoren. Dit keer waren we beter voorbereid. Ook de ruimte in de camper maakten het wat makkelijk om wat warmer te kleden. Een winterjas lieten we nog net thuis, maar de dikke truien en mutsen kregen een vast plekje in de camper.

In samenwerking met Protest mocht ik mijn winter paklijst voor dit jaar wat aanvullen. Wat enorm fijn is, want ik ben echt groot FAN van dit merk. Het is super groen, stoer en comfortabel. Ik had echt enorm veel geluk, want net voor vertrekt werd de nieuwe streetwearcollectie gelanceerd en die is echt heel tof.

Zo ben ik enorm blij met de Protest Nxg Marula Sweater. Een super comfi sweater die mij zelfs in de bergen met een hoop sneeuw warm hield.. Ook de muts van Protest hangt standaard aan het haakje bij de deur. Zo fijn om ‘s avonds als het wat kouder is en we nog kneuterig bij de camper zitten om lekker de oortjes warm te houden met dit fijn exemplaar.

Skikleding van Protest

Tijdens een langlauf uitstapje met school (heel lang geleden) was ik als kleine indo met de snowboardbroek van mijn zwager en een skijas uit 1980 (nu vast weer helemaal hip) een opvallend verschijnsel in de sneeuw. Gelukkig is er nu iets meer keuze als het gaat om skikleding. Helaas moest ik dit keer de skikleding van Protest laten voor wat het was, aangezien er geen skivakantie op de planning staat, maar anders was ik echt nuts gegaan. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit panter, streepjes en zelfs roze skibroeken voor dames. En ook voor mannen is er een ruime keuze uit skibroeken.

Iets leuks gespot? Gebruik de kortingscode foedsie10 en 10% van je aankoopbedrag is zomaar foetsie!

Check onderstaande foto’s voor een kleine impressie!

Praktisch tips voor de bergen in met de camper

  • Geef je camper voor vertrek nog een kleine beurt en laat voor de zekerheid de remmen en banden checken
  • Zorg voor voldoende koelvloeistof en motorolie
  • Controleer je motorolie en koelvloeistof voor vertrekt, wij doen dit in de bergen dagelijks
  • Ben je niet zo handig, dan is het wel zo fijn om lid te zijn van de ANWB
  • Probeer in de bergen zo min mogelijk je remmen te gebruiken, maar rem vooral af op de motor door terug te schakelen
  • Rij niet in een te lage versnelling als je omhoog gaat, de motor moet dan te hard werken om op snelheid te komen (vaak geldt in dezelfde versnelling omhoog als omlaag)
  • Stijgend verkeer heeft voorrang op dalend verkeer
  • Never Trust GOOGLE! Haha dit is echt onze beste tip die we je kunnen geven. Google maps doet maar wat en zal je altijd de snelste route geven. Dit betekent in veel gevallen kleine smalle binnendoorwegen. Dat lijk leuk misschien, maar niet met een joekeloeris van een campert. Probeer Google soms wat te negeren en volg vooral de borden op de weg.
  • Voor de kou kun je een kacheltje meenemen. Wij vinden dit niet nodig. Een wollen deken doet echt wonderen. Ook koken in de camper zorgt voor extra warmte en wat dacht je van wat gezellig kaarslicht.

Heb jezelf ook nog een leuke tip voor de bergen, laat het weten in een reactie.

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *