Een kijkje in onze camper Cloverfield

Een kijkje in onze camper Cloverfield

Say Hello to our grote vriend Cloverfield. Cloverfield werd onlangs gevraagd voor een binnenkijker en toen realiseerde ik mij plotseling dat ik zelf niet eens een binnenkijker heb. Yup Shame on ME! Hoewel ik natuurlijk het hele proces met jullie heb gedeeld van aankoop tot miskoop tot onze eerste roadtrip bestemmingen, leek het mij leuk om het eindresultaat nog eens goed met jullie te delen.

camper binnenkijker

De aankoop van HET MONSTER Cloverfield

Bij terugkomst van onze eerste roadtrip door Europa met onze bus Captain Vantastic (inmiddels verkocht) gingen wij direct op zoek naar een nieuwe camper. Hoewel we al verschillende campers hadden bekeken, sloeg de vonk nog niet echt over. Toen verscheen er plotseling een klein lief campertje op marktplaats voor een hele goede prijs, maar wel helemaal in Friesland. Doordat Corona ondertussen steeds meer werkelijkheid begon te worden, werd de druk op het vinden van een camper groter. We moesten en zouden een camper kopen. Geloof me, geen goede start voor een aankoop!

Met goede moed reden we naar Friesland (+ 2 uur) waar een schattige oude Fiat Ducato uit 1992 stond te pronken. Van ver zagen we ‘em al shinen. Ondanks een paar kleine vochtplekken in de hoeken bij de alkoof (volgens de verkoper door een slechte kitrand bij de ramen, zo gefixt) besloten we de camper meteen te kopen. We hadden eigenlijk maar 1 echte regel en dat was bij vochtschade geen camper kopen en wat deden we; een camper kopen met vochtschade. AI AI AI wat een fout!

Van kat in het bakkie tot kat in het zakkie

Super enthousiast begonnen we de tweede dag meteen met klussen. Ik begon met de grote schoonmaak (vies dat ie was) en Leroy begon vol goede moed met de alkoof, gezien de kleine vochtplekken. De eerste plank werd verwijderd en onze kat in het bakkie werd binnen no-time een kat in het zakkie. De alkoof was helemaal rot. Schimmel, rot hout en heel veel vocht. Het zag er niet zo best uit. Toch besloten we – met hulp van mijn zwager – de bodem en zijkanten van de alkoof opnieuw op te bouwen. Ook lieten we de camper goed drogen met een bouwdroger en besloten we alles opnieuw te kitten. Het was een flinke klus, maar wat zijn we blij dat we de camper hebben gehouden en de alkoof hebben opgeknapt.

Omdat ik steeds alkloof zei ipv alkoof werd de camper al snel (al)cloverfield genoemd. Het monster van Desi & Leroy.

camper binnenkijker

De binnenkant

Nu de alkoof weer back 2 normal was, begonnen we aan de binnenkant. Het zitje kreeg een nieuw stofje (kwantum), de wand maakten we zwart met houten latjes (gratis van marktplaats) en zelfs de tafel kreeg een nieuwe look.

De alkoof maakten we helemaal zwart met jungle behang wat we nog hadden liggen. Zo is de alkoof een knus afzonderlijk plekje geworden in de camper.

camper binnenkijker

De keukenkastjes kregen een donkergroene kleur, een keertje wat anders dan wit. Het blad kreeg daarentegen wel een witte rustige kleur. De wand kreeg een tegeltjes behang.

camper binnenkijker

Ook de vloer ging eruit. Toen we het zeil uit de camper hadden gehaald, kwamen er plotseling super schattige blauwe zeiltegels te voorschijn. Hoewel het wel grappig stond, waren de tegels enorm vies en besloten we toch voor laminaat te gaan. Mocht we de volgende keer nog een camper gaan opknappen (die kans is vrij groot) dan kiezen we toch voor PVC. Dit is veel makkelijker. Door alle hoekjes en ongelijkheden was het laminaat leggen soms best lastig.

camper binnenkijker

En toen was de badkamer aan de beurt. In eerste instantie wilden we de badkamer gewoon lekker laten, maar ik kon het niet laten en ging zelfs helemaal los. Ik kocht één van de meest heftige behangetjes die ik kon vinden, verfde de deur geel en alle kastjes werden zwart gespoten (super easy met een spuitbus voor kachels van de action). Ik had ooit een geweldige gouden spiegel gekregen, maar die had nog steeds geen plekje. Nu hangt de spiegel te shinen in de camper. Super blij met het eindresultaat.

Buitenkant van de camper verven

Naast het kitten van de buiten besloten we de camper ook wat extra kleur te geven. Met lak van Flexa (geen speciale camper lak) kreeg de buitenkant de kleur Earl Dew. De camper staat al maanden buiten en de verf zit er nog steeds heel goed op.

camper buitenkant verven
camper buitekant verven

Vintage Finds

Veel heeft het opknappen van de camper ons eigenlijk niet gekost. We hebben enorm veel materiaal gevonden via marktplaats. Zo waren de latjes voor de houten en tafel zelfs gratis. Ook laminaat kun je vaak goedkoop scoren, doordat mensen vaak nog een pak over hebben. Voor de camper heb je niet veel nodig, dus dat komt vaak precies goed uit. Ik ben daarnaast dol op het struinen van rommelmarkten en tweedehandswinkels. Bijna alles in de camper is dan ook tweedehands/vintage. Deze liefde voor vintage “zooi” deel ik samen met mijn lieve zussen. Wij zijn zo gek op vintage items, dat we zelfs een kleine webshop zijn gestart: ZUS & ZOOI. Wil je ook toffe retro kopjes, emaillen servies of andere leuke vintage accessoires voor in huis of voor in je huisje op wielen bezoek dan even onze kleine webshop. Vinden we heel leuk.

camper buitenkant verven
camper buitekant verven

Zo dat was ie dan alweer lieve Foedsie lezers. Meer zien van onze camper? Stuur mij gerust een berichtje via instagram of [email protected] of laat een reactie achter. Oh en delen is super lief en maak je mij enorm blij mee.

Ook leuk om te lezen:

3 reacties op “Een kijkje in onze camper Cloverfield”

 1. maria schreef:

  wat een mooi huisje op wielen hebben jullie er toch van gemaakt ,knap hoor !!

 2. Irene schreef:

  Heel blij met jullie verhaal n inspiratie heeft ons goede moed gegeven toch zelf de camper die we nu hebben gekocht op te knappen ik denk nog te veel te hebben betaald maar het is gewoon een lastige tijd, waar heb je dat toffe behang in de badkamer en keuken vandaan?
  Onze camper had al een naam ‘ geraldine ‘ en hoewel ik beetje jaloers van haar werd van de aandacht en liefde die mijn man haar al direct gaf begin ik haar toch ook steeds leuker te vinden 😉 we gaan de klus samen klaren en we zijn nu ook steeds meer leuke kanten aan het zien er van. Oh ik had nog een vraag er zit nu een soort isolatiemateriaal stof op het dak in de alkoof en gehele camper, hebben jullie daaroverheen geverfd/geplakt of alles weggehaald, ik weet namelijk niet goed wat je hier mee kan doen

  • Desi schreef:

   Ahhh heel lief Irene. EN Geraldine is echt een topnaam! Wij hebben het behang gekocht via kwantum. Super goedkoop en heel veel leuke opties. Voor ons bus hebben we ooit speciaal keukenbehang gekocht van de behangfabriek. Wel iets duurder maar super tof spul. De camper is al goed geïsoleerd, maar de alkoof hebben we dit opnieuw gedaan met xtreme isolatie zelfklevend. Werkt super. Verder verf ik altijd gewoon alles 🙂 En dan zie ik wel wat er gebeurt. Vaak blijft het goed zitten. Gewoon goed ontvetten en schuren. Zelfs plastic verf ik zo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *