Campergeluk dankzij onze vakantieheld!

Vandaag zetten wij onze #vakantieheld in het zonnetje! Onlangs deed Goboony namelijk een oproep aan Nederland om de vakantie van vrienden, familie of anderen mogelijk te maken door bijv. je achtertuin of camper ter beschikking te stellen. Goboony stelde aan ons de vraag: wie is jullie vakantieheld? Dat was voor ons meteen duidelijk. Benieuwd wie? Lees dan snel verder.

Top idee, op vrijdag de 13e een camper kopen

Daar stonden we dan op vrijdag de 13e na 2 uur rijden helemaal in Friesland voor een Fiat Ducato camper uit 1992. Eigenlijk hadden we de beslissing al genomen op het moment toen we wegreden uit Gelderland. Helemaal naar Friesland rijden en terugkomen zonder camper was natuurlijk ging optie meer. Met een gigantische roze bril stonden we onze toekomstig kamperproject met veel liefde te bewonderen. De inrichting van de camper was niet echt ons ding en het stonk wel een beetje, maar de camper leek verder in topconditie.

De verkoper knapte regelmatig campers op en verkocht ze dan weer door. Deze Fiat Ducato stond een paar weken geleden stil doordat de wiellager was stuk gegaan en de eigenaren hadden er ging zin meer in gehad om de camper nog verder op te knappen. Nu was alles weer gefikst en reed de camper weer als een zonnetje.

Bij de alkoof zagen we in de hoeken wat vocht maar onder het matras was het droog. Kwam door de regen werd ons verteld. De kitranden zijn flink verouderd en moeten vervangen worden. No problemo mi Amigo! We zijn misschien geen A-team maar kitten dat kunnen we zeker wel.

Doei Captain Vantastic

Vorig jaar hebben we voor onze roadtrip door Europa een knalblauwe Citroen C25 opgeknapt. Hoewel we dolblij waren met onze “Captain Vantastic” besloten we de bus na onze trip te verkopen en op zoek te gaan naar een camper met een badkamertje. Die hadden we tijdens onze reis toch wel gemist. Dit keer niet zo’n mega klusproject, maar een camper die we alleen nog maar een beetje hoeven op te pimpen.

Van kat in het bakkie naar kat in het zakkie

We kochten de camper uit Friesland en reden vol trots terug naar huis. Super naïef natuurlijk een camper kopen zonder enige kennis. We konden niet wachten om te starten met het klussen. De volgende dag besloten we dan ook om meteen te beginnen. Terwijl ik enthousiast de vloertegels eruit aan het trekken ben, besluit Leroy de alkoof eens goed te inspecteren. Na het verwijderen van slechts 1 mdf plaat wordt direct duidelijk dat onze easy peasy kamperprojectje een monster blijkt te zijn. De alkoof is rotter dan rot. We weten niet wat zien of wat we moeten doen. Er zit maar 1 ding op en dat is Erik bellen.

Vakantieheld Erik!

We doen ons best, maar echte klushelden dat zijn wij niet. In tegenstelling tot mijn lieve zwager die van een tandenstoker nog een huis weet te maken. We rijden de volgende dag met een alkoof die bijna uit elkaar valt naar onze zwager. Onderweg hebben we het er zelfs al over om het verlies maar voor lief te nemen en de camper direct door te verkopen. Maar Erik weet ons zoals altijd gerust te stellen. Een oerdomme aankoop dat is het zeker, maar het is nog geen verloren zaak. We besluiten de volledige alkoof leeg te strippen en opnieuw op te bouwen.

Cloverfield!

Stap 1: het verwijderen van alle rotte en vochtige delen. Kortom, de hele alkoof dus. Voordat we konden starten met het kitten van de camper, hebben de camper een week gedroogd met een bouwdroger. Onze gatenkaas alkoof was eindelijk klaar om gekit te worden. Maar waar moet je beginnen? Erik? Daar stonden we weer hoor. Onze zwager nam het hele proces over en heeft ons enorm geholpen met het opknappen van onze Cloverliefd; de toepasselijk bijnaam die onze monster heeft gekregen. Na 3 weken lijkt het er dan op dat Cloverfield helemaal weer waterdicht is.

Wij plaatsen zelf nieuwe isolatie en maken van nieuwe balken een stevig frame. Een nieuw matras hadden we al meegekregen bij de verkoop, dus dat was super fijn.

En nu de rest nog….

Yessss…. eindelijk konden we beginnen aan het leuke deel van het opknappen van de camper. Zo kreeg de keuken een nieuw kleurtje, de wc een gezellig behangetje, creëerden we een gezellig zithoekje met DIY visgraattafel en maakten we van de alkoof een heel fijn knus slaapplekje. Achteraf zijn we enorm blij dat we de camper niet meteen hebben weggedaan. Nu zijn de eerste campertripjes alweer een feit en wat waren we ze fijn! Dit alles dankzij onze vakantieheld. Want zonder Erik was de camper absoluut een verloren zaak. Nu kunnen we genieten van de leukste tripjes samen door Nederland.

Soms staat de camper nog weleens op de oprit van mijn Zus en haar man, maar dan voor een gezellig kampeertripje in de achtertuin.

Ken jij ook een vakantieheld die je graag in het zonnetje wilt zetten? Dat kan! Goboony geeft een camper een week gratis mee één om een vakantieheld extra in het zonnetje te zetten. Hoe tof! Dus, ken jij iemand die een fijne vakantie verdiend? Of wil je een vakantieheld in het zonnetje zetten? Tag diegene in dit bericht op Instagram en leg even kort uit waarom je hem of haar nomineert. In de loop van volgende week maken we onze keuze.

2 reacties op “Campergeluk dankzij onze vakantieheld!”

  1. Kim schreef:

    😍ah wat een leuk stukje over een leuke Vent.. En wat een heerlijke campert is (al)cloverfield toch nog geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *