Camper Update Week 4: het bed en een gouden pot

Camper Update Week 4: het bed en een gouden pot

In 3 weken tijd zijn we echt ENORM opgeschoten! De basis staat al, nu de rest nog. Deze week draait alles met name om het bed. Omdat Leroy behoorlijk lang is, kunnen we niet in de breedte slapen. Toch willen we het zo makkelijk mogelijk inrichten, zodat we niet telkens alles op en af moeten bouwen. Bij onze vorige campers hebben we ons hier altijd enorm aan gestoord. Het bed wordt daarom deels vast en een deel uitschuifbaar.

camper conversion

Eerst nog even alles bevestigen

Ne alle frames klaar staan, kun we de hele sh’bam gaan vastzetten. We starten eerst met het bedframe, haan de rechterkant vervolgens de keuken te staan en naast de keuken de “plas”kast. Omdat deze kast uit twee losse wanden bestaan, hoeven we hier niet zoveel rekening te houden met de afmetingen. Dat is dan ook de reden dat we eerst het bed plaatsen, dan de keuken en als het laatste de kast. Het plaatsen ging eigenlijk super soepel en snel.

Aan de linkerkant hebben we een nog een fijn bankje, wat oorspronkelijk nog in de oude camper zat, maar die de vader van Leroy voor ons op maat heeft gemaakt.

bus ombouwen
bus ombouwen

Leuning voor het bankje

Nu het bankje is geplaatst, kan ook de leuning geplaatst worden. Deze leuning dient straks ook als onderstel voor het uitschuifdeel van het bed en voor het kussen van het bankje (ook uit de oude camper) hebben we een leuke gele ribstof aangeschaft bij de Kwantum. We hebben de stoffering lekker makkelijk gehouden en met speldjes vastgezet. WIl je het nog makkelijker doen, dan kun je de stof ook vastzetten met bretels. Scheelt weer een boel werk en je kan de stof makkelijk wassen.

Het uitschuifdeel van het bed maken

Nu het eerste deel van het bed erin zit,kunnen we starten met het bevestigen van de lattenbodem en het uitschuifdeel. Het uitschuifdeel is eigenlijk heel makkelijk. Je plaats tussen de latjes, nog een extra rij latjes en die bevestig je vervolgens met een dikke houtenlat aan elkaar vast. Onderstel eronder, en VOILA je bent klaar! Aan de onderkant van de latjes hebben wij vilt geplaatst zodat het schuiven makkelijk gaat en de balkjes niet blijven steken achter een balkje van het frame.

Het uitschuifdeel leunt in principe los op het frame en kunnen we dus eventueel helemaal los trekken. Tot nu toe is dit met mijn enthousiasme 1 keer gebeurt. Dus dat valt mee. Door de zwaarte van het matras blijft de lattenbodem goed op zijn plaats zitten.

bus ombouwen
bus bed

Matras op Maat Kopen

Een goed matras was voor ons eis numero uno bij onze nieuwe bus. Naast slapen en the things we don’t mention on insta (sorry mam), is je bed ook je werkplek, bioscoop en bij regen soms zelfs je picknicktafel. De meeste tijd in de camper besteed je op bed. De overige tijd ben je als goed is buiten, want daar gaat vanlife tenslotte om.

We besloten om voor onze Mercedes een matras op maat te laten maken bij Seminautic en we kunnen echt niet blijer zijn met het eindresultaat. Binnen een uur stonden we alweer buiten met een matras op maat. Lees hier meer over hoe het precies werkt en wat een matras op maat precies kost.

Lees ook het artikel “Matras op maat voor de camper

camper bed
matras camper

Kakken op een gouden pot

Dit keer geen onze luxe badkamer, zoals die in de Fiat Ducato. Hoewel we echt hebben genoten van onze Fiat badkamertje, name het tegelijkertijd enorm veel ruimte in beslag. De badkamer helemaal weglaten is geen optie en als we op het toilet zitten dan willen we ook even wat privacy. Dus hebben we gekozen voor een soort kast met een toilet, voortaan de plaskast genoemd. Dan natuurlijk wel een hele toffe. Omdat de porta potti’s altijd super suf zijn, hebben we besloten om de pot lekker een goud kleurtje te geven. Want er is toch niets zo tofs als kakken op een gouden pot! Ook krijgen de wanden een kek behangetje. Er mogen van mij nog wel wat frutsels bij, maar het begin is er!

WE hebben voor nu even een gordijn geplaatst, maar gaan dit waarschijnlijk wel een keertje aanpassen.

Plan de campagne

 • Strippen – Gedaan
 • Roest behandelen – Gedaan
 • Verven – Gedaan
 • Extra raam – Besloten om niet meer te doen
 • Bedombouw – Gedaan
 • Toiletkast – Gedaan
 • Elektra – Begonnen
 • Keuken – Begonnen
 • Bankje – Gedaan
 • Plek voor Buddha
 • Aankleding
 • Buitenkant Spuiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *