Week 8: makeover camper keuken

Week 8: makeover camper keuken

What cooking good looking? Ja hoor het is weer tijd voor een nieuwe camper update. Misschien wel één van de laatste updates, want de camper is bijna klaar! De laatste paar weken hebben we al een paar test kampeertrips gedaan voor de laatste puntjes op de i.

Deze week gaat de update gaat over mijn meest favoriete plek in de camper: DE KEUKEN! Als foodfreak neem ik namelijk het liefst mijn complete keukencollectie mee op reis. Een mini blender, de vijzel, stoommandjes, mijn complete kruidenverzameling en ga zo nog maar even door. Ik vind koken in de camper echt fantastisch. Door de kleine ruimte moet je namelijk lekker creatief zijn. Natuurlijk aten ook wij soms de standaard camper voedsel, zoals een makkelijke pasta, salade of een omeletje. Maar ook indiase curry, risotto, Thais, verse soepen, banenenpannekoekjes, smoothiebowls, de lekkerste idnonescihe gerechten en het complete Ottolenghi boek maakten ik klaar in onze mini campertje. Neem ook een kijkje in de keuken van onze Captain Vantastic.

camper keuken
camper keuken
camper keuken

De lekkerste campergerechten

In deze camper heb ik plotseling een shitload aan opbergruimte, waardoor mijn keukenhartje een flinke sprong maakte. De laatste tijd ben ik al flink wat gerechten voor in de camper aan het verzamelen. Binnenkort zal ik deze ook met jullie delen. Maar nu eerste de keuken. Want hoe zat het ook alweer.

Eigenlijk was de oude keuken al best oké op wat kleine puntjes na. Zo hadden de oude eigenaren een soort blauw zeil bevestigd als keukenblad o.a. om wat gaten te verbloemen. Deze hebben we direct verwijderd. Verder was alles blauw en wit. Wij besloten dat de keuken wel wat meer kleur kon gebruiken, behalve de keukenkasten. Die hebben we gelaten zoals ze al waren.

Keukenkastjes verven

Het verven van de keukenkastjes in de camper was één van de eerste klussen die we hebben gedaan. We kozen voor een donkergroene kleur. De gaten in het keukenblad vulden we op met houtvuller en hebben we vervolgens wit geverfd. Door deze nieuwe kleur kreeg de hele camper meteen een hele andere look. Veel mensen houden de camper lekker licht, wat wij ook erg mooi vinden. Maar wil je meer contrast, durf dan ook gebruik te maken van een donkere of een knalkleur.

camper keukenkastjes verven
camper keuken

Behang voor de keukenwand in de camper

Na het verven van de keukenkasten hebben wij de keuken een hele poos gelaten voor wat het was, maar deze week besloten we daar verandering in te brengen. Bij Behangkoopjes kochten we een schattig tegelbehangetje voor de wand van de keuken. Slecht 17 euro excl verzendkosten. Geen geld dus en nee dit is geen ad, maar gewoon oprecht blij met deze aankoop.

camper keuken

Ook wilde we graag weer een keukenstang voor in de camper waar we o.a. kopjes aan kunnen hangen. De meeste keukenstangen zijn vaak zwart, wit of zilver. Daarom besloten we om er zelf één te maken van hout. Niet alleen veel leuker, maar ook budgetvriendelijk. In de bouwmarkt kochten we een stuk hout met een diameter van 15mm en 2 klemmetjes. In totaal 7 euro en 5 minuutjes werk om in elkaar te zetten.

Tijdens het rijden wil je natuurlijk niet dat alles zo van je keukenblad afgedonderd. Daarom hebben we een handig bakje gemaakt met een paar latjes die we nog over hadden waar we een aantal dingen in kunnen laten staan, zoals een snijplank en kruiden. Ook heb ik flink wat oude blikken verzameld die super handig zijn voor het opbergen van kleine items. Blikken kunnen daarnaast niet kapot gaan en maken weinig schade wanneer ze toch nog vallen.

camper keukenkastjes verven
camper keuken opknappen

camper keuken

Borden en glazen opbergen

Borden en glazen koop ik altijd in tweedehands winkels en rommelmarkten. Duurzaam en spotgoedkoop. Daarnaast vind ik het niks om te drinken uit plastic bekers. Laat staan wijn of bier. Yup Diva alert, I know. Vorig jaar gebruikte ik stoffen lade dividers om mijn glaswerk in te zetten. Na 5 maanden was nog steeds bijna alles heel op 2 glazen na die van onze campertafel vlogen tijdens een dikke storm in Slovenië, dus dat telt niet echt. Dikke tip dus.

De keuken is nu (op wat plantjes na) zo goed als klaar. Wat vinden jullie er van? Hell yeah helemaal shitnik of holy crap watskeburt doe mij die oude keuken maar weer terug.

Ook leuk om te lezen:

4 reacties op “Week 8: makeover camper keuken”

 1. Caroline schreef:

  Ik vind het echt hartstikke mooi geworden, wat een klus.
  Leuk om mee te kijken en vooral top gelukt zeg.
  Het heeft mij op ideeën gebracht.
  Groet,
  Caroline

  • Desi schreef:

   Ah wat leuk om te lezen 🙂
   Heel veel succes met je eigen keuken project.
   En mocht je actief zijn op instagram dan vinden we een tag of DM altijd onwijs leuke. Want ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie camper en hoe de keuken eruit komt te zien 🙂

 2. Patricia schreef:

  Super mooi geworden allemaal.
  Vraagje, wat hebben jullie aan voorwerk gedaan om te kunnen behangen?
  Groet,
  Patricia

  • Desi schreef:

   Wat lief! Bedankt. Ik heb de muren met een schuursponsje en st. marc ontvetter schoongemaakt. That’s it! Je zou het eventueel nog kunnen voorstrijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *