Camper Update week 3: elk extra uurtje in de werkkleding

Holy Crap Tarts wat een week! We zijn echt enorm opgeschoten en de camper begint nu echt vorm te krijgen. Elk uurtje wat we vrij konden peuteren hebben we dan ook besteedt aan de camper. Daarnaast kregen we fantastische hulp van mijn zwager Erik en mijn schoonouders. Wat een topteam! Helemaal Happy!

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

Elektra in de camper

In het weekend ging de camper weer naar onze vakantieheld van vorig jaar. Mijn zwager heeft ons namelijk opnieuw enorm uit de brand geholpen. Hij ging namelijk aan de slag met de elektra. Nu kan ik hier een heel verhaal ophangen wat er allemaal is gedaan, maar ik heb werkelijk geen idee. Het zag er mega complex uit en ben enorm blij dat we dit hebben laten doen door iemand die ook daadwerkelijk weet waar hij bezig is in plaats van twee knullige camperbouwers met twee linkerhanden die al moeite hebben met een lampje verwisselen.

Stroom werkt in ieder geval en we hebben een omvormer waardoor we ook offgrid onze apparatuur kunnen opladen. Een Zonnepaneel komt ook nog, maar dat doen we later een keertje.

Kosten Elektra: +/- 350 euro + een hele lieve zwager

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

Keuken

Terwijl Erik druk bezig is met de Elektra, gaat Leroy aan de slag met het frame voor de keuken. De keuken wordt niet heel groot, ongeveer 120 cm breed. Hoewel we eerst nog het idee hadden om een inbouw kookplaat te kopen, hebben we uiteindelijk besloten om het oude camper gasstel te hergebruiken. Zo besparen we ruim 300 euro en het is ook nog eens een stuk duurzamer. Nu de kookplaat erin zit, ben ik ook nog eens heel erg blij met het eindresultaat. Het kraantje is helaas verloren gegaan, dus die gaan we wel nieuw aanschaffen.

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

De keuken krijgt 3 kastjes met kastdeuren van webbing en één lade voor bestek. Voor schoonwater hebben we een jerrycan gekocht van 30 liter en voor het vuilwater hergebruiken we de oude jerrycan die er al in zat. Er zit al een afvoer naar buiten, dus die jerrycan plaatsen we telkens onder de camper. Dit scheelt weer enorm veel ruimte in de keuken.

De gasfles komt in het rechter kastje te staan in verband met ventilatie naar buiten. Onze 30 liter wateropslag staat in het middelste kastje, omdat water en gas niet bij elkaar mogen staan. We houden bij beide kastjes nog wat ruimte over voor andere items.

Kosten: +/- 80 euro (excl kraan)

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

Zitbankje

Terwijl wij aan het klussen zijn bij mijn zus en haar familie, gaan mijn lieve schoonouders aan de slag met het zitbankje. Ook hiervoor hergebruiken we bestaande materialen van het oude zitje van de camper. De volgende dag komen we thuis en is het bankje gewoon helemaal ready. Hoe gaaf. Zo blij met deze extra klushandjes. Scheelt voor ons weer enorm veel werk en we hadden zelf geen beter eindresultaat kunnen leveren. Het bankje heeft een vintage groene kleur gekregen. Dezelfde kleur als die van de camper keuken uit de Fiat Ducato. Deze verf had ik nog over en staat ook hier weer prachtig.

Kosten zitbank: 0 euro (alleen maar hele lieve schoonouders)

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

De vloer

We hebben flink getwijfeld tussen vinyl en pvc voor de vloer. Vinyl is echter een stuk lichter en wat makkelijker in onderhoud. Vooral het gewicht is voor onze toch wel wat zware bus doorslaggevend. Bovendien is het een stuk goedkoper. Bij de Kwantum vinden we een Vinyl Vloer met visgraat. Lekker licht dus perfect voor onze bus. We hebben 2 meter nodig, wat ongeveer 110 euro kost. Maar dan blijkt dat de rol bijna op is en ze nog maar 1,70 meter hebben liggen. 10 cm te kort voor onze bus, maar daar verzinnen we wel iets op. “Ik neem het mee, maar dan moet er wel iets aan de prijs gedaan worden”. Ja, inderdaad alles om een paar centen te besparen. Uiteindelijk hebben we voor 45 euro de vloer kunnen meenemen. Prikkie dus. En die 10 cm ziet NIEMAND! Lucky Bastards indeed.

Middels een aantal A4 papiertjes maken we een begin van de vorm voor de vloer, vervolgens proberen we de vloer af te snijden tijdens het uitrollen. Hier en daar gaat het soms mis, maar we zijn super blij met het eindresultaat. Nu de vloer erin ligt, kunnen de eerst onderdelen in de camper bevestigd worden. YESSSS!

Binnenkort volgt een uitgebreid artikel over het leggen van de vloer in onze camper.

Kosten vloer: 45 euro

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

Hatseflats alles de camper in

Nu er is geverfd, het bankje klaar is, Behang op de kast zit, het frame voor het bed en de keuken is afgerond kunnen we de eerst dingen gaan plaatsen in de camper. En dit is stiekem toch wel het leukste deel. Van een lege bus naar een toffe camper. We plaatsen eerst het bedframe, vervolgens de keuken, de plaskast en als laatste het bankje. Zo sluit alles perfect op elkaar aan.

mercedes 508 opknappen
camper opknappen

Plan de campagne

 • Strippen – Gedaan
 • Roest behandelen – Gedaan
 • Verven – Gedaan
 • Extra raam – Besloten om niet meer te doen
 • Bedombouw – Begonnen
 • Toiletkast – Begonnen
 • Elektra – Begonnen
 • Keuken – Begonnen
 • Bankje – Afgerond
 • Plek voor Buddha
 • Aankleding
 • Buitenkant Spuiten

Meer zien? Check dan ook even onze reel update van de week op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Desi ❤️ Travel and food (@foedsie)

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *