Camper Update Week 2: inventariseren, meten en bouwen

Camper Update Week 2: inventariseren, meten en bouwen

Yes, alles is eruit hoor! Nu kunnen we al gaan starten met de opbouw van de bus. Doordat de bus al een camper is zit het meeste er namelijk al in. Een groot deel van de elektra is al aangelegd, isolatie zit erin en het omkeuren van de bus hoeft ook niet meer. Dat is toch wel een heel fijn voordeel van een camper kopen in plaats van een lege bus.

camper opknappen

Roest, isolatie en Ramen

Nadat we alles uit de camper hebben gehaald was het tijd voor de grote test; hoe zit het met de roest in onze Mercedes 508? Het was al bekend dat de camper in het verleden was behandeld voor roestplekken aan de wielkappen en deuren. Dit is ook duidelijk zichtbaar, maar goed hersteld. Dit probleem komt heel vaak voor bij oude Mercedes Bussen, dus we stonden hier dan ook niet heel gek van te kijken. Eigenlijk best fijn dat dit al onlangs is aangepakt. Scheelt weer een boel werk. Maar de vraag was nog steeds, hoe zit het met de binnenkant en de wanden. Aangezien we de vorige keer met de camper vette pech hadden met de alkoof, kon ik om deze vraag echt nachten wakker liggen. Super blij was ik dan ook, toen eindelijk de wanden eruit gingen. En YESSS! Het zag er allemaal top uit. Dikke vette meevaller dus.

De ramen daarentegen konden wel weer wat liefde gebruiken, dus besloten we de losse roest te verwijderen en te behandelen waar nodig. Vooral 1 raam is misschien sneller aan vervanging toe dan gehoopt, maar voor nu werkt ie weer en lijkt alles waterdicht. Ook willen we het liefst zoveel mogelijk originele details aan de bus behouden en daarbij horen nu dus ook roestige ramen.

camper opknappen
medercedes bus opknappen

Een extra raam inbouwen ja of nee?

De bus heeft één echt raam, een stuk minder dan dat we gewend zijn in onze Fiat Ducato. Maar met de luxe van openslaande deuren is dit ook niet echt een noodzaak. Toch leek het ons fijn om een klapraam te installeren, zodat we tijdens regenachtige ook iets kunnen open zetten.

We maakten een compleet plan en terwijl we onderweg waren naar de winkel, kwamen er plotseling weer twijfels. Is een extra raam we echt nodig? Maken we de kans op vocht niet alleen maar groter? En is onze bussie niet gewoon perfect zoals die is en moeten we alles zoveel mogelijk in originele staat behouden? We besloten om toch een kijkje te nemen naar de opties voor ramen en ter plekke een beslissing te maken. Eenmaal aangekomen in de winkel werd ons echter medegedeeld dat de meeste ramen pas over ruim 2 maanden geleverd konden worden. Alsof het zo had moeten zijn. We besloten dan ook direct om het idee van een extra raam lekker te laten varen en dit jaar aan te kijken hoe dat gaat. Mochten we na de reis toch weer behoefte hebben aan een extra raam dan kunnen we dit altijd nog later toevoegen.

Uitschuifbed

Nadat we tien keer ons plan hebben uitgetekend en aangepast, zijn we begonnen met de eerste onderdelen van het interieur. Om te beginnen met het bedframe. Omdat Leroy vrij lang is moeten we in lengte liggen, dus hebben we gekozen voor een uitschuifbed. Een deel is vast, zodat we niet telkens alles hoeven op te bouwen. Over het bouwen van het camper volgt nog snel een uitgebreid artikel.

camper opknappen
camper opknappen

Verven

Terwijl Leroy en zijn vader zich bezig houden met het bedframe, ga ik samen met mijn schoonmoeder aan de slag met het verven van de wanden en plafond. De wanden en plafond zien er nog steeds top uit, dus deze blijven zitten en krijgen alleen een likje witte verf. De achterwand incl. kastje blijft zitten en krijgt de kleur Urban Taupe. Een verf die ik nog had liggen van de vorige camper.

Kast behangen

Tijdens een bezoekje aan de kwantum kwamen we een fantastisch behangetje tegen voor onze kast, ook wel de plas kast genoemd. Over het algemeen houden we de camper dit keer vrij rustig qua kleuren m.u.v. deze kast dan. Hier gaan we compleet los. Heftig behangetje, gouden pot, neon… alles kan en mag. We hergebruiken de wanden van de kast die origineel in de camper zaten. De kastwanden hebben we deze week alvast op maat gemaakt en behangen.

In het weekend gaan we dan echt starten met het interieur en wordt de elektra aangepakt. De week sluiten we af in de bouwmarkt om al het materiaal te verzamelen, zodat we direct aan de slag kunnen.

Plan de campagne:

 • Strippen – Gedaan
 • Roest behandelen – Gedaan
 • Verven – Gedaan
 • Extra raam – Besloten om niet meer te doen
 • Bedombouw – Begonnen
 • Toiletkast – Begonnen
 • Elektra
 • Keuken
 • Bankje
 • Plek voor Buddha
 • Aankleding
 • Buitenkant Spuiten

Meer zien van onze camper?

Neem ook eens een kijkje op ons instagram of bekijk onze reel update van week 2.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Desi ❤️ Travel and food (@foedsie)

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Eén reactie op “Camper Update Week 2: inventariseren, meten en bouwen”

 1. Maria schreef:

  Het word zo mooi, super trots op jullie👍😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *