Luxe Wellness Overnachting bij Thermen Bussloo

Luxe Wellness Overnachting bij Thermen Bussloo

Een romantisch uitje boeken tijdens Corona bleek nog een behoorlijke zoektocht te zijn. Ik wilde zo min mogelijk doen en zoveel mogelijk ontspannen. Diner was een must! En toen kwam een vriendin met Thermen Bussloo als tip. Precies wat ik zocht. Een nachtje weg met zijn tweetjes waar even helemaal niks hoeft. Waar we de hele dag in onze badjas kunnen rondwandelen. Waar we niet hoeven te koken, maar zo aan het diner kunnen aanschuiven en de wijn voor je klaar staat. Waar telefoons en laptops op slot gaan. En waar we de dag kunnen afsluiten in de jacuzzi. Klinkt goed toch?

Wij kozen voor het uitgebreide hotelarrangement met massage en drie-gangen diner. Die kun je al boeken vanaf 129 euro per persoon. Bekijk hier alle arrangementen van Thermen Bussloo.

thermen bussloo
wellness overnachting

Thermen Bussloo tijdens lockdown?

Thermen Bussloo is al jaren een favoriet als het gaan om een dagje sauna en dan het liefst de hele dag of nog beter met een overnachting. Zo kun je optimaal genieten van alle mogelijkheden en die heb je in Thermen Bussloo meer dan genoeg. Van 15 sauna’s, 8 baden tot de meest prachtige rustruimtes. Het is bijna onmogelijk om Thermen Bussloo in één dag te ontdekken.

Aangepast programma tijdens de lockdown

Tijdens deze lockdown (April 2021) zijn echter alleen de buitenfaciliteiten geopend. Hoewel het grootste deel dus gesloten is, heeft Thermen Bussloo een prachtig programma samengesteld voor haar daggasten en hotelgasten. Zo is het nog wel mogelijk om gebruik te maken van het buitenzwembad, de zoutwatergrot, de jacuzzi’s en is er een rustruimte waar je even bij kunt komen. En het relaxen in het zonnetje in de prachtig aangelegde tuin met een drankje is ook absoluut geen straf.

Hoewel ik echt dol ben op de sauna, heb ik deze opties eigenlijk helemaal niet gemist tijdens onze verblijf. We hadden het al druk genoeg met massages, rituelen die je gratis kunt boeken en drijven in de zoutwatergrot. Oh…. en ook heel fijn er is bijna niemand dus je hebt de baden soms helemaal voor jezelf.

thermen bussloo
wellness overnachting

Massage, diner, wellness en heel veel luxe

Wat een luxe! Om 2 uur in de middag checken we in en kunnen we direct terecht in onze hotelkamer. Het welkomstpakketje met bubbels (maak je ons heel gelukkig mee) en DIY gezichtsbehandeling ligt al klaar. We duiken snel onze badjassen in en vertrekken richting de wellness. Na een heerlijke drijfsessie in het zoutwaterbad, besluiten we een drankje te doen in het zonnetje. We zijn nog geen uur hier en nu al volledig ontspannen.

wellness overnachting

Foto: Thermen Bussloo

Massage & droomreis

Voordat we het weten is het tijd voor onze ontspanningsmassage van maar liefst 50 minuten. Ik ben altijd heel kritisch als het om massages gaat, maar man wat heb ik hier genoten zeg. Precies wat we nodig hadden.

Maar de dag is nog lang niet om, want na onze massage genieten we nog even van de laatste zonnestralen voordat onze heerlijke klankschalensessie (droomreis) start. Deze rituelen kunnen je vooraf gratis reserveren en zijn in verband met Corona helemaal privé. Super luxe.

Luxe diner op de kamer

We wandelen rustig terug naar onze kamer, want om 19.30 staat er een 3-gangen diner op ons te wachten (5-gangen is ook een optie). En ja hoor, om 19.30 wordt er netjes op de deur geklopt en kunnen we starten met ons diner op onze kamer. Stiekem enorm leuk en ook nog eens super comfortabel, want na een dagje wellness heb je natuurlijk geen zin in een driedelig pak maar schuif je gewoon make-uploos in je relax outfit aan.

De baden zijn tot 23.00 uur toegankelijk. Na het diner besloten we dan ook om de dag af te sluiten in de jacuzzi onder de sterrenhemel.

Thermen Bussloo

Ontbijt op bed

Het ontbijt hadden we gereserveerd om 9.15 uur. Eerder mag ook, maar wij vonden het wel lekker om laat te ontbijten en lekker lang in bed te blijven liggen. En ja hoor om 9.15 wordt er weer aangeklopt met een ongelooflijk lekker luxe ontbijt. Om 11 uur moeten we uitchecken, maar je kan nog steeds de hele dag gebruik maken van de wellness opties.

wellness overnachting
overnachting wellness

Intens genieten bij Thermen Bussloo

Iets waar ik vreselijk naar uit keek was het diner. Het is namelijk ruim een half jaar geleden dat we voor het laatst uit eten zijn geweest met zijn tweetjes. Iets wat we heel graag doen en tijdens deze lockdown gigantisch hebben gemist. We kozen het 3-gangendiner van restaurant Intens, maar voor een meerprijs van 17,50 euro is het ook mogelijk om een 5-gangen diner te boeken. Het 3-gangendiner + een kaasplankje was voor ons voldoende, maar die 2 extra gangen had ik stiekem toch met heel veel liefde opgegeten. Het eten was namelijk goddelijk! Echt boven verwachting goed.

Het menu is een verrassingsmenu, maar voordat je diner start wordt het menu nog met je doorgenomen. Eet je bijvoorbeeld geen vlees zoals ik, dan kun je altijd nog kiezen voor een visgerecht of een vegetarisch gerecht. Allemaal even lekker.

wellness overnachting
overnachting wellness

De natuur in of en bezoekje aan Deventer

Bij het hotelarrangement van Thermen Bussloo kun je 2 dagen genieten van de wellness, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld fietsen te huren en de omgeving te verkennen. Zo hebben wij de 2e dag een heerlijke wandeling gemaakt bij het naastgelegen recreatiegebied. Of huur fietsen en ontdek de veluwezoom.

Ook kun je met de fiets de leuke stad Deventer bezoeken. Een knusse charmante hanzestad waar ik heel graag kom.

wellness overnachting
wellness overnachting

Ons oordeel! Doen!

Heb je het druk? Stress? Het gevoel dat er op dit moment niks kan? Of gewoon enorm behoefte aan een nachtje weg of tijd met zijn tweetjes? Echt BOEK het arrangement van Thermen Bussloo. Wij zijn 1 nachtje weggeweest, maar het voelde als een mini vakantie. Wat hadden we dit gemist zeg. Compleet ontvluchten van de chaos en drukte van het “normale” leven.

Boek hier een overnachting >>

Nog meer foto's zien?

2 reacties op “Luxe Wellness Overnachting bij Thermen Bussloo”

  1. Luxe vakantieplekjes schreef:

    Wat fijn dat er alsnog veel te doen was! Mooie foto’s ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *