The Student Hotel Eindhoven

The Student Hotel Eindhoven

Nu we wat langer in Nederland zijn dan gepland, werd het de hoogste tijd om de hotspots van onze favoriete steden te verzamelen en een plekje te geven op Foedsie. Natuurlijk behoort Eindhoven tot die favorietenlijst. Ik kom hier al jaren, maar ik heb eigenlijk nooit echt de tijd genomen om de stad ECHT te ontdekken. De hoogste tijd dus!

Eindhoven weekendjeweg

Bij mijn zoektocht naar een leuk hotel, was de keuze al snel gevallen op The Student Hotel. Ik ben namelijk echt FAN van dit concept. Het heeft alle luxe van een hotel, maar dan met een relaxt hostel sfeertje en daar hou ik ontzettend van. Ook niet-studenten zijn super welkom bij The Student Hotel. Dikke tip voor iedereen.

eindhoven hotspots
Eindhoven overnachten

Ook voor niet-studenten!

Veel mensen denken bij The Student Hotel misschien dat het alleen geschikt is voor jongeren of studenten, maar dat is zeker niet waar. Mijn studentenjaren zijn – helaas – al jaren voorbij en ook ik kom hier heel erg graag. Eerder bezocht ik namelijk The Student Hotel in Rotterdam. Toch heeft het concept zeker wel wat met studenten te maken. Charlie Macgregor – oprichter van The Student Hotel – vond namelijk dat studenten beter verdienden. Naast betere accommodaties hebben studenten ook een inspirerende ruimte nodig om te groeien. Het idee van The Student Hotel was een creatieve open minded gemeenschap creëren. De creativiteit van The Student Hotel trok al snel een diversiteit aan bezoekers aan. Digital Nomads, toeristen, zakenlui… iedereen kon zich wel vinden in het relaxte creatieve sfeertje van The Student Hotel. De grenzen vervaagde en The Student Hotel groeide uit tot een creatieve overnachtings-, werk- en ontmoetingsplek voor iedereen. Of zoals het hotel zelf zo mooi beschrijft:

“Guests and visitors from all walks of life with an open mind, love of learning and curious nature; with what we call a ‘student spirit’.” The Student Hotel

Overnachting Eindhoven
Student Hotel EIndhoven
Eindhoven weekendjeweg

The Student Hotel Eindhoven op een toplocatie

Okay back to The Student Hotel in Eindhoven! Want jullie lezen dit artikel natuurlijk om erachter te komen of je hier ook een nachtje moeten gaan boeken. Mijn antwoord: Yes, jazekers, IS, absoluut gaan doen! Het hotel is namelijk geweldig. Allereerst bevindt het hotel zich op een toplocatie, namelijk pal naast het station in Eindhoven. Ideaal als je met het openbaar vervoer komt. Maar ook met de auto – zoals wij – kun je hier snel en makkelijk komen. Naast het hotel is een parkeerplaats, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Oh en je navigatie naar het hotel toe kun je uitzetten hoor. Het gebouw springt er namelijk overal bovenuit en is niet te missen.

Eindhoven weekendjeweg

A room with a view!

HALLO EINDHOVEN! Holy Caramba, wat een uitzicht. De kamers van The Student Hotel zijn modern, hip en voorzien van alles wat je nodig had. Wij hadden niet zo maar een kamer, maar een prachtige suite helemaal op de bovenste verdieping met het mooiste uitzicht over Eindhoven van de stad. Kun je de extra dineros missen, dan zeggen wij boek die Suite!

De kamer heeft een heerlijk comfortabel kingsize bed en een moderne badkamer. Ook is er een leuk zitje, een handig bureau en een grote kledingkast voor al je spullen. Waar ik ook zo enorm blij van wordt, zijn de leuke details, zoals een schattig badeendje, leuke Quotes, toffe koffietafelboek en een handige plattegrond. It’s in the details!

Eindhoven weekendjeweg
Eindhoven weekendjeweg

Creatieve ruimtes

Hoewel de lijnen van The Student Hotel als creatieve broedplaats voor studenten iets zijn vervaagd, vervuld het zijn doel nog steeds. Op de eerste 3 verdiepingen vind je namelijk talloze werkplekken, afgesloten werkruimtes en zelfs een auditorium. Zo is het ook mogelijk voor scholen om een ruimte te boeken. Maar ook voor digital nomads of als je gewoon even ergens anders aan de slag wil gaan, kun je hier een plekje bemachtigen.

Wil je even achter je laptop vandaan kruipen, dan kun je je lekker een boekje pakken uit de boekenkast, spelletje spelen, een ping pong match aangaan of zelfs de sportschool induiken.

eindhoven hotspots
Eindhoven overnachten
Eindhoven weekendjeweg

Borrelen of een hapje eten bij The Commons

De eerste hotspot Eindhoven was snel gevonden. Bij het hotel vind je namelijk het restaurant The Commons. Hier kun je terecht voor een ontbijtje, lunch, diner of een gezellig borrel. Met wat vrienden besloten we hier onze avond te beginnen met een paar welverdiende speciaal biertjes en cocktails. Heerlijk begin! Ook het ontbijtje in de ochtend was helemaal top!

eindhoven hotspots
Eindhoven overnachten
Eindhoven weekendjeweg

Let’s talk Money Honey

Natuurlijk is geld niet geheel onbelangrijk bij de keuze van je accommodatie, maar dat maakt The Student Hotel nou zo leuk. Het is vaak één van de meest betaalbare opties in een stad. Zo betaal voor een overnachting rond de 70 – 85 euro. Laten we daarbij niet vergeten dat het hotel alleen al op Booking wordt beoordeelt met een 9+. Iets wat zelden voorkomt.

>> Direct een kamer boeken via Student Hotel Eindhoven (TIP!)
>> Direct een kamer boeken via Book.com

Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Student Hotel in Eindhoven. Wij selecteren zelf de samenwerkingen voor Foedsie en kijken hierbij over het bedrijf/hotel/profiel past bij de blog. Daarnaast vinden wij een eerlijk en oprecht artikel belangrijk en houden niet van sugarcoating als het niet om eten gaat. Het artikel is volledig naar eigen ervaring geschreven. Klink ik super enthousiast, dan ben ik dit dus ook;p

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *