Tenuta S. Agnese – Montepulciano

Tenuta S. Agnese – Montepulciano

Midden in de prachtige Toscaanse landschappen, omringd door schitterende wijnvelden staat een knus knalgeel Toscaans huis en het mooiste van alles ook JIJ kunt hier overnachten. In Italië barst het van de Agriturismo’s. Dit zijn accommodaties die worden aangeboden door bijv. boeren of wijnhuizen en is de perfecte manier om Toscane te ontdekken. Tijdens ons bezoek aan Montepulciano verbleven we in het prachtige agriturismo van Tenuta S. Agnese midden in de wijnvelden. Deze accommodatie maakten ons bezoek aan Montepulciano helemaal compleet. Lees snel verder waarom.

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

Tenuta Winery

Dit huis is niet zo maar van een wijnhuisje in Montepulciano, maar van het wijnhuis dat de allereerste echte officiële Vino Nobile di Montepulciano mocht verkopen. Een erfgoed om trots om te te zijn en dat is de familie ook zeker. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1910 en wordt nog steeds met dezelfde passie gerund. Wanneer we een rondleiding krijgen door de wijnvelden leren we meer over de geschiedenis van de familie en hoewel er bescheiden over het bedrijf wordt gepraat, komen we er snel achter dat de familie zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot één van de belangrijkste wijnhuizen van de regio. Tenuta Winery heeft flink wat hectare grond met verschillende druiven en olijfbomen, want naast verschillende wijnen verkoopt de familie ook olijfolie. Naast het huis waar wij overnachten in de wijnvelden, kun je ook overnachten in een huis nabij het bos (wat overigens ook tot de grond van de familie behoort). Yup het complete bos bedoel ik daarmee.

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

Hallo huisje!

Wat ben je knus, gezellig, warm, fijn, huiselijk, comfortabel en zo super Toscaans. Ik hou echt van onze bus, maar voor Tenuta S. Agenese zette ik onze blauwe Captain Vantastic graag even aan de kant. De locatie van het huis is echt adembenemend. Op slecht 5 minuten rijden van het bruisende Montepulciano vind je plotseling het huis van Tenuta helemaal in d’r uppie pal aan de wijnvelden. Het huis bestaat uit verschillende appartementen. Wij verblijven op de begane grond en ik ben op slag verliefd. Het huis is knalgeel met schattige houten luikjes en een heerlijke tuin.

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

Ook van binnen ademt het huis Toscane. Heel veel bloemenprints, hout, kneuterige accessoires, prachtige Toscaanse tegels, een gigantische keuken, een mega open haard en gehaakte gordijntjes. Het huis is veel groter dan verwacht. Je hebt een flinke leefruimte en de slaapkamer is gigantisch. Zo heeft de slaapkamer een groot 2-persoonsbed plus een extra 1-persoonsbed. Ideaal voor gezinnen. Vooral de enorme keuken is een blikvanger van het huis met de schattige Toscaanse keuken tegeltjes en de gigantische openhaard. Maar het allermooiste van het huis is toch wel de locatie!

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

De omgeving van Tenuta

De omgeving is absoluut adembenemend. Doordat het huis wat hoger gelegen is, heb je een geweldig uitzicht over de wijnvelden en olijfbomen. Aan de achterkant van het huis heb je ook nog even een heerlijk zwembad voor een frisse waarbij je dus ook kunt genieten van dit uitzicht. Met zo’n mooie omgeving vonden wij het zonde om met zonsondergang ergens in een restaurant neer te ploffen. We besloten overdag daarom op zoek te gaan naar lekkere hapjes in de stad om hier vervolgens tijdens zonsondergang in de tuin onder het genot van een heerlijk glas wijn (van Tenuta natuurlijk) van te genieten. Yup, het leven in Toscane is zo slecht nog niet. Klinkt misschien onbetaalbaar? Dat is het dus zeker niet. Een overnachting boek voor ongeveer 100 euro per nacht.

Het artikel gaat verder na de video.

Wil je nog meer rust? Dan kun je ook nog overnachten in het huis aan het bos. De weg ernaar toe kan voor sommige auto’s wat heftig zijn, maar het is de moeite waard. Dit Toscaanse huis zit verstopt aan de rand van het bos in een geweldige omgeving. Ook hier heb je een geweldig uitzicht, veel leefruimte, grote tuin en een heerlijk zwembad.

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

Het plukken van de druiven

September is misschien niet de mooiste periode om Toscane te ontdekken (in de lente staat namelijk alles mooi in bloei) het is wel de periode dat de wijnhuizen de druiven gaan plukken en als je geluk hebt kun je hier even een kijkje nemen. Voordat we de wijn daadwerkelijk gingen proeven, mochten we een kijkje bij het plukken van de druiven. Terwijl we wandelen door de wijngaard leren we alles over de verschillende druiven en hoe het proces precies in zijn werk gaat.

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

Wijnproeverij

Dan is het tijd voor een rondleiding in één van de oudste wijnkelders van het wijnhuis in het stadje van Montepulciano. Hier liggen één van de oudste en duurste wijnen, de meeste ouder dan ik (wat ongeveer 29 jaar + 16 maanden is ;p) en sommige bereiken zelfs een leeftijd van bijna 70 jaar. En dan is het eindelijk zo ver. Mijn favoriet van de dag: de wijnproeverij. In totaal proeven we 5 verschillende wijnen allemaal van dezelfde druif maar uit diverse jaartallen. Natuurlijk gaan een paar flessen mee naar huis die dezelfde avond in de tuin al open gaan. Geen betere plek om te genieten van een Tenuta wijntje met uitzicht op de wijnvelden waar de wijn vandaan komt.

 Montepulciano accommodatie
TEnuta S. Agnese

Montepulciano

Er is geen betere plek om het “echte” Toscane te ontdekken dan Montepulciano. Prachtige wijnvelden, smalle wegen met cipressen, een overvloed aan zonnebloemen, olijfbomen, knusse steden en de meest mooie Toscaanse huizen. Lees meer over deze omgeving in het artikel “Montepulciano ontdekt het echte Toscane“.

Pin & save for later

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *